Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Εν τέλει επικράτησαν η νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και . . . η κοινή λογική, επ' ωφελεία όλων.

Αθ. Γ. Καρίνας
Είχαμε γράψει παλιότερα ότι η επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική είναι καταδικασμένη να υλοποιηθεί και να λειτουργήσει. Φαίνεται ότι οι πρόσφατες εξελίξεις δικαιώνουν την εν λόγω εκτίμηση και κυρίως την ιστορία της επένδυσης αυτής.
Το αρμόδιο υπουργείο και ειδικότερα ο υπουργός κος Π. Σκουρλέτης στηρίχθηκε στο τρίπτυχο νομιμότητα, δημόσιο συμφέρον και σεβασμός στο περιβάλλον και προχώρησε προς την κατεύθυνση που ορίζει η κοινή λογική. Χορήγησε τις εκκρεμούσες άδειες ρουτίνας και άναψε το πράσινο φως στην περαιτέρω υλοποίηση και ολοκλήρωση της επένδυσης χρυσού, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση σε περιβαλλοντικά θέματα. Το αρμόδιο υπουργείο έπραξε το αυτονόητο δηλαδή, αλλά με χρονική καθυστέρηση μερικών μηνών και με την αναγκαστική παρέμβαση του ΣτΕ.

Για την καθυστέρηση αυτή, τις συνέπειες της οποίας τις επωμίσθηκαν οι εργαζόμενοι και ο επενδυτής, κανονικά θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν με τον δέοντα τρόπο, διότι εάν δεν αποδοθούν ευθύνες πολύ πιθανόν να επαναληφθεί η ίδια ιστορία στο μέλλον. Σε κάποια άλλη χώρα ίσως να αναζητούνταν και οι υπεύθυνοι της οικονομικής βλάβης που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι και ο επενδυτής εξαιτίας της στάσης που τήρησε το υπουργείο στο θέμα. Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα ας μείνουμε στο θετικό γεγονός ότι επανεκκινούν οι εργασίες στις Σκουριές και εντατικοποιούνται πλέον συνολικά οι εργασίες υλοποίησης της επένδυσης.

Παρά τις θετικές εξελίξεις στον άμεσο παραγωγικό τομέα που είναι η επένδυση αυτή καθ’ αυτή, παραμένει ζητούμενο η γαλήνη και η ομόνοια στην τοπική κοινωνία. Η ένταση παραμένει και αναμένεται να κλιμακωθεί εκ μέρους των αντιδρώντων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να ενσκήψει η πολιτεία και η δημοτική αρχή προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση, διότι η επένδυση δεν μπορεί να υλοποιηθεί και πολύ περισσότερο να λειτουργήσει με τη μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ. Οι αντιδρώντες θα πρέπει να αποδεχθούν την πραγματικότητα και κυρίως να δουν την πραγματικότητα, η οποία πολύ απέχει από όσα περιγράφουν και διακινούν σχετικά με πιθανούς και απίθανους κινδύνους.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική και να αντιμετωπιστούν τα επιμέρους ζητήματα σε ρεαλιστική βάση με γνώμονα τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και με σεβασμό στο περιβάλλον. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η δημοτική αρχή, η οποία εξελέγη με σημαία την ενότητα των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη.

Στο τέλος όλοι μας θα κριθούμε από την ιστορία. Ζητούμενο όμως είναι να αξιοποιήσουμε το συγκεκριμένο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Αριστοτέλη επ’ ωφελεία όλων, σε συνθήκες γαλήνης και ομόνοιας.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχή όλων είναι ο Πρωθυπουργός να αντιληφθεί ότι ανάπτυξη δεν είναι οι προσλήψεις στο δημόσιο αλλά η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Κάπως αργά έγινε αντιληπτό ότι το σκαρφάλωμα στα κάγκελα ή στις καρότσες των αγροτικών βλάπτει σοβαρά την οικονομία. Δηλώσεις του τύπου ‘’25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν’’ έχουν καταγραφεί στην ιστορία σαν ο ορισμός της άψογης κυβίστησης. Με μεγάλη χαρά, μετά τα εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ στην Θεσσαλονίκη, προβλέπεται να τον υποδεχθούν μαζί με τον κολλητό ΥΠΕΝ και τους τοπικούς βουλευτές-δημάρχους στην έναρξη λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων της Ε.Χ. στις Σκουριές Χαλκιδικής.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΡΕ ΚΑΡΙΝΑ;;;;
ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;
ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ ΟΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ...
ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΤΑΞΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ;;;;;

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;;;
ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ;;;
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ...Ανώνυμος είπε...

Ονειρέψου Καρίνα! Υπάρχουν ευτυχώς ακόμα Πατριώτες!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι. Η λανθανουσα γλωσσα λεει παντα την αλήθεια..
Η ΒΑ Χαλκιδική ειναι καταδικασμένη.
Ο χαρακτηρισμός της επενδυσης ως "καταδικασμένης να υλοποιηθεί", θα ηταν αστείος αν η επενδυση δεν καταδικαζε ολη την Χαλκιδική.
Θα ηταν αστείος αν δεν ηταν τραγικός.

Ανώνυμος είπε...

προυποθεση της επενδυσης ηταν να γινει και το περιβοητο εργαστασιο flash smelting .Αραγε αυτο απο μονο του δεν ειναι εξαπατηση του δημοσιου,και πολλα αλλα

Ανώνυμος είπε...

Για το πρώτο σχόλιο με την υπογραφή της εταιριας, σου προσφέρουμε δωρεάν ανάκλιντρο για ανάπαυση όσο θα είσαι σε αναμονή των επιθυμιών που αναφέρεις στο σχόλιο σου...
Φυσικά σε βαθύ κόκκινο βελούδο ωσαν ο φερετζές έξ Ανατολής.

Ανώνυμος είπε...

κ. Καρίνα αφού επικράτησε η νομιμότητα και λάβαμε όλες τις εκκρεμούσες άδειες ρουτίνας και αφού η επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική είναι καταδικασμένη να υλοποιηθεί και να λειτουργήσει, που πρέπει να απευθυνθούμε για τις 600 θέσεις εργασίας. Αντε καίγομαι για την επένδυση.

Ανώνυμος είπε...

Ειπαμε να υπερασπιζομαστε τα πιστευω μας αλλα εσυ το παραξεφτιλισες ρε φιλε! Δηλαδη τι αλλο πρεπει να γινει για να παρετε χαμπαρι οτι ξεκιναει η δουλεια... Ξεκολλατε ρε!

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε Καραϊσκακη, μας επεισες!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς λεβεντη:18 Μαΐου 2016 - 8:38 π.μ.
Η περιοχή που αναφέρεσαι ΕΙΝΑΙ μεταλευτική και μάλλον δεν αλλάζει για να γίνει ''φασολακική''.
Για ''ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ'' ανάδειξης του τόπου, I'm sorry but.... hellow....
Και όσον αφορά τη νεκροκεφαλή θυμίσου ποιός την ανέβασε στις αφίσες σας????
Οπότε τα ρέστα να τα βρείτε μεταξύ σας.
Φιλιά απο το όμορφο ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ.-

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΙΝΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΝ 'ΕΠΕΝΔΥΣΗ' ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΡΙΟΙ Η ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ Η ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΑΛΑΩ.
"Ο Πλάτων στην Πολιτεία του αναφέρει ότι η ανώτερη μορφή αλαζονείας της διαφθοράς είναι όταν ο άδικος συκοφαντεί τον δίκαιο. Κυρίες και κύριοι διαβεβαιώνω ότι οι υπεύθυνοι αυτής της συκοφάντησης και εκφοβισμού δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού σώματος και οι οποίοι εξακολουθούν με σθένος, με αντικειμενικότητα και με αμεροληψία να ασκούν τα καθήκοντα τους, όπως ακριβώς αρμόζει στους ανεξάρτητους δικαστές"