Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ

Με απόφαση της διοίκησης του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου, ομολογημένη και υπαρκτή οφειλή ανώνυμης εταιρίας, που αφορούσε υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων και αποζημίωσης χρήσης, περιορίστηκε, με χαριστική πράξη που έλαβε τη μορφή αναιτιολόγητου συμβιβασμού,  σε ποσό κάτω από το ήμισυ των οφειλομένων ζημιώνοντας αντίστοιχα το παραπάνω  νομικό πρόσωπο του δήμου. Περιόρισαν αυθαίρετα την απαίτηση του δήμου χωρίς να διαισθάνονται την ευθύνη της χρηστής διαχείρισης των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων. Για τη διεκδίκηση της  οφειλής  η προηγούμενη διοίκηση μας είχε κινηθεί  δικαστικά. Καταγγείλαμε  τη σύμβαση μίσθωσης, και ζητήσαμε τα οφειλόμενα. Ζητήσαμε με αγωγή μας  το ποσό των 23.365,68 ευρώ για τα μισθώματα  μέχρι το τέλος του 2013, έντοκα. Επιπρόσθετα του παραπάνω ποσού ζητήσαμε  την απόδοση του ακινήτου και, επιπλέον, αποζημίωση για τη χρήση μέχρι τη συζήτηση της αγωγής που τελικά θα γινόταν την 23η  Ιουνίου 2015 στο Ειρηνοδικείο Αρναίας μετά από αναβολές εν' όψει εξόφλησης της απαίτησης.

Η παραπάνω απαίτηση  φέρεται να εξοφλήθηκε πλήρως με την καταβολή λιγότερου του ήμισυ των οφειλομένων με επιταγή ύψους 12.293,98 ευρώ   την 24.6.2015 και μόνο  για το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους 2013. Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη διαπιστώσαμε μετά από έρευνα ότι, πάλι αδικαιολόγητα,   επετράπη στους ιδιώτες  να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν, μέχρι σήμερα,  ανενόχλητοι το ακίνητο,  χωρίς να υπάρχει ενεργή  σύμβαση και φυσικά χωρίς να καταβάλλουν έκτοτε  το παραμικρό αντάλλαγμα. Φαίνεται μάλιστα να   καταβλήθηκε σε δικηγόρο αμοιβή 688,80 ευρώ για την επτάωρη  απασχόληση του  στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας αυτής, πέραν των εξόδων παράστασης στο δικαστήριο, το οποίο καταργήθηκε με τον  συμβιβασμό. Και όλα αυτά παρόλο ότι η ανώνυμη εταιρία συνομολόγησε και αποδέχθηκε ρητά και ανεπιφύλακτα το περιεχόμενο της από 27.12.2013 αγωγής μας  και τα όσα αναφέρονται και περιγράφονται αναλυτικά σε αυτή.

Τίποτα πλέον δεν μπορεί να  προκαλεί έκπληξη από τα έργα της υφιστάμενης δημοτικής αρχής στο δήμο μας. Μέσα σε ενάμισυ χρόνο έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Επισημάναμε  ανικανότητα, εμπάθεια, περιφρόνηση των διαδικασιών, των νόμων, των κανόνων, των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και  των θεσμών. Όταν όμως αυτά έχουν ως συνέπεια την ελάττωση της δημοτικής περιουσίας σε συνέχεια ανεύθυνων πράξεων, όταν συμβατικές και αναγνωρισμένες απαιτήσεις που είναι επιδιώξιμες δικαστικά, δεν εισπράττονται  και χαρίζονται σε τρίτους,  από αυτούς τους ίδιους που βρέθηκαν να τις διαχειρίζονται, τότε αυτοί  είναι υπόλογοι. Τόσο απέναντι και στην τοπική κοινωνία όσο και απέναντι στη δικαιοσύνη.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
Ο ΠΑΧΤΑΣ; !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

.....είπε ο Πάχτας με τις ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ!

Ανώνυμος είπε...

Τι χάρισε? Υπάρχουν στοίχεία? Αν ναι στον εισαγγελέα! Η νέα διοίκηση εκτός από μετακλητούς υπαλλήλους συζήγους - ανιψιές, και χάρες για το καλό του αγώνα (δικήγόροι- λεωφορεία) ποιο έργο έχει να επιδείξει?

Ανώνυμος είπε...

Γκαιμπελίσκοι 12:39 και 6:08, πιπιλάτε καλά την καραμέλα της προπαγάνδας!!!
Αν υπάρχει, αν υπήρχε έστω και ένα στοιχείο για χαριστικές πράξεις προς την εταιρεία ή στοιχεία για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου από τον Πάχτα δεν θα τα αποκάλυπτε η νέα (ποιά νέα; κοντεύει 2 χρονών) Δημοτική Αρχή;
Γι αυτό όταν δεν έχεις στοιχεία είναι καλύτερα να μη μιλάς! Γι αυτό μούγκα μέχρι να βρείτε αποδείξεις!!! Αν βρείτε..

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι Δημ. Σύμβουλοι του Ζουμπά ειναι Αγιοι;Ετσι για να ξέρουμε

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον 3:46. Αρκετά πια με τη λάσπη στον ανεμιστήρα! Αν έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν!
Και μια και μιλάμε για χαριστικές πράξεις μάλλον θα εννοούν την παρούσα Δημοτική Αρχή που επιμένει να χαρίζει στην εταιρεία αυτά που οφείλει να καταβάλλει βάσει νόμου!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα έγγραφα της υπόθεσης στο www.oramapoliton.gr.

Ανώνυμος είπε...

Στις επόμενες εκλογές προβλέπω την εταιρεία να τάσσεται με το μέρος των antigold.Ετσι θα γλυτώσουν και τα ανταποδοτικά, μετά τη χαριστική πράξη του (Προσ)"Κινήματος (προς την εταιρία) (Υπ)Ανάπτυξης" περί μη είσπραξης των ανταποδοτικών!
Και γι αυτό υπάρχουν στοιχεία!