Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Καθάρματα ...

"Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα" 
Υπουργός Ναυτιλίας των τοκογλύφων και των πολυεθνικών.
Για να ικανοποιηθούν οι δανειστές πωλείται το λιμάνι. Όπως για τη δική τους ικανοποίηση προφανώς γίνονται όλα. Κόβονται μισθοί, συντάξεις, απολύονται άνθρωποι, μένουν άστεγοι, διαλύθηκε εντελώς η χώρα. Προς δική τους τέρψη τα σχολεία έμειναν χωρίς εκπαιδευτικούς, τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και φάρμακα.
Πράγματι για να ικανοποιηθούν οι δανειστές. Εκείνο που με τσαντίζει όμως ρε Δρίτσα, δεν είναι τα σαδιστικά και νοσηρά τους γούστα που ικανοποιούνται μόνο με την καταστροφή μιας χώρας την αρπαγή και τη λεηλασία.
Από καθάρματα δεν περιμένω τίποτα άλλο. Ούτε με τσαντίζει που κάνετε ότι ευχαριστεί αυτούς κι όχι ότι ικανοποιεί όσους σας ψήφισαν. Παλιοτόμαρα είστε κι εσείς.

Η δικιά μας αυτο-ικανοποίηση, ο μαζοχισμός μας με νευριάζει. Πού δε σας διώξαμε ακόμα με τις κλωτσιές ξένα και ντόπια λαμόγια. Που σας αφήνουμε να μας ρουφάτε το μεδούλι και να μας δουλεύετε από πάνω. 
Δηλαδή ρε υπουργάρα, αν ικανοποιούνταν οι δανειστές με το πέσετε στο γκρεμό όλοι οι βουλευτές εσείς θα το κάνατε; Αν σας έλεγαν δέστε μια θηλιά γύρω από το σβέρκο σας και κρεμαστείτε θα τους ικανοποιούσατε αυτό το αίτημα; Καθάρματα!
Λες και δεν το ξέρουμε ποιούς ικανοποιείτε ποιούς υπηρετείτε δούλοι του κεφαλαίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εμεις καθαρματα ...εσεις ρεμαλια...

Ανώνυμος είπε...

Σωστος.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παιδιά το σοβαρό πρόσωπο που το είπε. Αυτός άλλα λέει το πρωί άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Ευτυχώς για το εμπόριο που πουλήθηκε το λιμάνι, την πρώτη σοβαρή πράξη που έκανε ο συρφετός που μας κυβερνά και έτσι θα προσελκύσουμε ίσως και κάποιες άλλες επνεδύσεις και επιπλεόν γλυτώσαμε από την μαφία των λιμενεργατών που διοικούσε και εξουσίαζε το λιμάνι με ληστρικό τρόπο.