Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Πολύγυρος: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κοινό κάλεσμα των συλλόγων της πόλης μας, για συγκέντρωση ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας (28/3-1/4) τα γραφεία των συλλόγων μας γέμισαν αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη. Τα τηλέφωνά μας και τα e-mail μας κατακλύστηκαν από θετικά μηνύματα, μηνύματα αγωνίας, κατανόησης και προσφοράς. Ως διοργανωτές θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία είτε προσφέροντας προϊόντα, είτε προσφέροντας εθελοντική εργασία στη συλλογή, διαλογή και συσκευασία των συγκεντρωμένων ειδών.

Η ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει υπερηφάνεια και δύναμη για να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, αλλά και απαράμιλλη χαρά και ικανοποίηση γιατί μέσω των δομών αλληλεγγύης καταφέρνουμε να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η συνεργασία δε και ο συντονισμός τόσων συλλόγων αποδείχθηκε υποδειγματική! Με συνοπτικές συνομιλίες, αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη, όλα κύλησαν εύκολα, ομαλά και παραγωγικά. Αποδείχθηκε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα και πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο.

Τα είδη που συλλέχθηκαν θα μεταφερθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στους καταυλισμούς του Κιλκίς (Ειδομένη, Χέρσο). Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής και φροντίζουμε να προσφέρουμε εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη αναγκαιότητα. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην αποστολή μπορεί να ενημερώσει σχετικά στα τηλέφωνα επικοινωνίας των συλλόγων.


Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων Πολυγύρου
Σύλλογοι Διδασκόντων των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων Πολυγύρου
Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου
Ποντιακός Σύλλογος Πολυγύρου
Λαογραφικός Σύλλογος Πολυγύρου
Νίκη Πολυγύρου 
Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: