Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Κι όμως συμβαίνουν!!! Τρελές καταστάσεις...

Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών απέστειλε αίτημα στο Δήμο Αριστοτέλη να χρησιμοποιηθούν το κλειστό Γυμναστήριο της Αρναίας και της Ιερισσού προκειμένου να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στις 22 Απριλίου 2016.

Η διοργάνωση αυτή θα έφερνε στην περιοχή περίπου 3.000 διανυκτερεύσεις και περίπου 8,000 γεύματα, με αφορμή την ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016/17 από την UNESCO, καθώς φέτος συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αυτού αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη απάντησε με αρνητικό έγγραφο, δεδομένου ότι στους χορηγούς αυτής της διοργάνωσης είναι και η Ελληνικός Χρυσός.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ 

Για το θέμα μίλησε στο halkidikifocus και ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιώργος Ανατολίτης, σημειώνοντας ότι μετά την άρνηση του Δήμου Αριστοτέλη για τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων σε Αρναία και Ιερισσό, οι αγώνες θα ξεκινήσουν να διεξάγονται τον Απρίλιο στο Γυμναστήριο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ομοσπονδία συνεχίζει τις επαφές της με παράγοντες της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική, για τη συνέχιση των αγώνων σε άλλες περιοχές του νομού.

Όπως τόνισε ο κ. Ανατολίτης κάθε Ομοσπονδία για να συνεχίζει το έργο της, ιδιαίτερα τις σημερινές εποχές της οικονομικής κρίσης, «ζητάει τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Πρώτου και Δεύτερου βαθμού - και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία, αλλά και εταιρειών», προσθέτοντας ότι το ίδιο έγινε στην Κόνιτσα, όπου ένας από τους μεγάλους χορηγούς ήταν η εταιρεία Δωδώνη, όπως και στη Φλώρινα όπου μεγάλος χορηγός ήταν η ΔΕΗ.

Παράλληλα ο κ. Ανατολίτης τόνισε ότι εκτός από τους αγώνες η Ομοσπονδία υλοποιεί και ένα πρόγραμμα παρουσίασης στους μαθητές της επιλεγμένης περιοχής, τόσο του αθλήματος της άρσης βαρών, όσο και άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά για τη διατροφή.

«Φέτος επιλέξαμε τον Δήμο Αριστοτέλη, καθώς είναι το 2016 έτος Αριστοτέλη, αλλά και Ολυμπιακό έτος και θα ήταν μεγάλη προβολή για την περιοχή, καθώς τους αγώνες ακολουθούν, εκτός από τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς και δημοσιογράφοι» τόνισε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας ότι για έναν αγώνα απαιτούνται περίπου 1.000 διανυκτερεύσεις και 2.500 με 3.000 γεύματα».

«Ωστόσο λάβαμε αρνητική απάντηση από το Δήμο και άμεσα σπεύσαμε να βρούμε άλλο χώρο, καθώς οι αγώνες που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο είναι για την κατηγορία Νέων - Νεανίδων, των οποίων τα αποτελέσματα μοριοδοτούνται στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Έτσι βρήκαμε το χώρο στη Θέρμη, ωστόσο συνεχίζουμε τις επαφές με τη Χαλκιδική, για τη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων σε κάποιο άλλο Δήμο», κατέληξε ο κ. Ανατολίτης.

"Ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Αρναίας προς το Δήμο Αριστοτέλη":

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ....

ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥΣ (ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ)ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ Η ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΕΩΣ ΑΚΡΗ.....ΤΗΣ ΓΗΣ
ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ( ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 2400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ)ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ (ΒΛΕΠΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ) ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ & ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ) ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ...

ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ..(ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ..ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ...

Σχετικό κείμενο της κας Κατερίνας Παπαδημητρίου, Επ. Καθηγήτριας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Η άρνηση του Δημάρχου Αριστοτέλη να παραχωρήσει τις αθλητικές υποδομές για να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών στο Δήμο μας, έκανε και μένα να αισθανθώ βαθιά απογοητευμένη και προσβεβλημένη σαν άνθρωπος του αθλητισμού. Στα αυτιά μου ακούστηκε αδιανόητο το επιχείρημα του Δημάρχου πως δεν εγκρίνει τη διοργάνωση διότι λέει ανάμεσα στους χορηγούς είναι και η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»! Κι έτσι ένιωσα δυο φορές προσβεβλημένη, καθώς δικοί μου άνθρωποι αλλά και μέλη εκατοντάδων άλλων οικογενειών του τόπου μας, εργάζονται και σταδιοδρομούν στη συγκεκριμένη εταιρεία. 
Οι πολίτες ενός τόπου, δεν ψηφίζουν Δήμαρχο για να τους προσβάλλει. Για να τους πετάει στα μούτρα πως οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι πάνω από την ευημερία και στην συγκεκριμένη περίπτωση πάνω από τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Για μένα αυτές οι αξίες διαμόρφωσαν την προσωπικότητά μου, τη δουλειά μου, τη ζωή μου. Δεν μπορεί ξαφνικά ο κ. Δήμαρχος να θεωρεί ανόητη εμένα και έξυπνο τον εαυτό του, διώχνοντας τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε πως θα φιλοξενήσουμε. Μιλάμε δε, για ένα άθλημα που έχει κάνει την Ελλάδα να δακρύζει από περηφάνια κι έκανε τον Εθνικό μας Ύμνο να ακουστεί τόσες και τόσες φορές σε Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διοργανώσεις. Αλλά φαίνεται πως αυτό το βαθύ εθνικό συναίσθημα λείπει από τον Δήμαρχό μας και για αυτό ακριβώς αισθάνεται πιο άνετα να φιλοξενεί η περιοχή μας αλλοδαπούς κουκουλοφόρους παρά τους αθλητές της Άρσης Βαρών που αγωνίζονται για τα εθνικά μας χρώματα. Αναρωτιέμαι τι μηνύματα περνάμε στα παιδιά μας…??!!...?
Καλό το παραμύθι του Δημάρχου, αλλά έχει ξεμείνει από «δράκο». Ο «δράκος» που με τόση εμπάθεια και επιμονή έχει προσπαθήσει να κατασκευάσει μέσα από την παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό δεν πείθει κανέναν. Δεν πείθει καθώς όλοι μας καταλαβαίνουμε πλέον πως επιδιώκει τον μαρασμό, την ερήμωση και τη φτωχοποίηση. Αντί να ασκεί πολιτική για την ευημερία του τόπου, όπως είναι η υποχρέωσή του, ασκεί πολιτική για την οικονομική και την κοινωνική περιθωριοποίηση του δήμου αλλά και όλων ημών, των δημοτών. Στερεί εμπειρίες και παραστάσεις από τα παιδιά μας. Στερεί έσοδα από τους επαγγελματίες που θα είχαν πολλά να ωφεληθούν από τις διανυκτερεύσεις και τα γεύματα των αποστολών, των εθελοντών αλλά και των επισκεπτών που θα ήθελαν να δουν από κοντά την μεγάλη αυτή γιορτή. Στερεί την προβολή της περιοχής μας από τη δημοσιότητα που θα είχε η διοργάνωση και ταυτόχρονα δημιουργεί αρνητική δημοσιότητα για μια ακόμη φορά, η οποία διώχνει και δεν φέρνει κόσμο. Γίνεται δηλαδή το όργανο μιας μονίμως φωνασκούσας και βιαιοπραγούσας μειοψηφίας, η οποία προφανώς έχει πλέον αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση κι ο Δήμαρχος έχει περιοριστεί στο να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος τύπου αυτής της μειοψηφίας. Παραβιάζει κατάφωρα το καθήκον του και για αυτό οι ευθύνες του είναι πελώριες. 
Με την ελπίδα για μια «Δεύτερη Σκέψη» χωρίς πολιτικές ή οποιουδήποτε είδους κακόβουλες σκοπιμότητες αλλά και μεγάλη αγάπη για τον τόπο μου,

Παπαδημητρίου Κατερίνα 
Επίκουρη Καθηγήτρια 
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης


41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ . ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ.
Ν.ΡΟΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως η κα Παπαδημητρίου τα λέει όλα!
Κρίμα για την περιοχή μας αυτή την τόσο κρίσιμη εποχή να τη διοικούν τόσο μικροί άνθρωποι!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα δείγμα της ηλιθιότητας των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και των ιδεοληπτικών αγράμματων και ανεπάγγελτων συριζαίων. Κατάντια ο άνθρωπος αυτός που το παίζει δήμαρχος δεν κανει ούτε για κλητήρας.

Ανώνυμος είπε...

‘’Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.’’
Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος.
Το 51,13% των ψήφων που έλαβε η νυν δημοτική αρχή στις εκλογές του 2014 την νομιμοποιεί να καταδικάζει αυτόν τον ιστορικό δήμο σε πανελλαδική πολιτιστική απομόνωση? Επιτέλους υπολήψιμοι δημότες δεν είναι μόνο η παρέα των antigold.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΤΕ
ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕΣ
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ
Ανώνυμος είπε...

Προς τους παραπανω που νομιζουν οτι με αυτη την αρνηση κανουν κακο στην εταιρεια που πιθανο να τριβουν τα χερια τους με οτι απο αυτα που γλιτωνουν ειναι κερδος γι αυτους.
Η απαντηση μου ειναι.....Καποιον του χαριζαν γαιδαρο και τον κοιτουσε στα δοντια.
Τη στιγμη που αλλοι κανουν τα παντα για να παρουν τετοιες εκδηλωσεις στους δημους τους

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
- Η Ομοσπονδία ήθελε να κάνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών κάπου.
- Ο Πύρρος Δήμας που είναι Πρόεδρος του Οργανισμού προ του Άθω (ο οποίος χρηματοδοτείται από τον Ελληνικό Χρυσό) ήθελε να το φέρει στην περιοχή.
- Ο Δήμος μόλις ρώτησε ποιος είναι χορηγός στο πρωτάθλημα αποκαλύφθηκε πως ήταν η Ελληνικός Χρυσός.
- Ο Δήμος ζήτησε να καλύψει αυτός τη χορηγία της εκδήλωσης (5.000 €)
- Οι υπεύθυνοι δεν δέχτηκαν να καλύψει ο Δήμος την χορηγία του Ελληνικού Χρυσού και έτσι στράφηκαν σε άλλη περιοχή.

Αυτά τα λίγα για να μην λέμε και γράφουμε ότι να'ναι!!!
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΣΟΥ ΈΛΕΓΑ ΜΠΡΆΒΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.
ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΝΤΙΠΩΣΙΑΣΜΟΙ.
ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΝΑΣΤΕΛΕΙΣ - ΜΑΤΑΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ (ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ !
ΑΠΟ ΤΟ ΘΑ "ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ" ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΟΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Για την κ. Επίκουρο Κατερίνα Παπαδημητρίου θα ήθελα με όλο το σεβασμό να ήξερα αν έχει άποψη για την καταστροφική επένδυση ή υπεραπλουστεύει τελείως τα πράγματα. Δεν ταιριάζει σε ένα εκπαιδευτικό λειτουργό να πέφτει στη λούμπα της εξωτερικής εμφάνισης και να μην ενδιαφέρεται για την ουσία του πράγματος. κ. Παπαδημητρίου εσύ προσβάλλεις όλη την κοινωνία που αντιστέκεται στη προστασία του περιβάλλοντος. Η ευημερία κυρία μου, είναι η αξιοπρέπεια και η αναγκαιότητα να αφήσουμε στις επόμενες γενεές τουλάχιστον αυτά που παραλάβαμε. Επειδή η επιστήμη σου έχει σχέση με την υγεία θα έπρεπε να γνωρίζεις ορισμένους βασικούς κανόνες.(διάβαστε παρακαλώ τον 9,03)

Ανώνυμος είπε...

Εχετε μαυρα μεσανυχτα σας εκαναν πλυση εγκεφαλου και. δε βλεπετε τιποτα αλλο εκτοςΤολη και τη μαφια του.Αλλα και σεις καμια αναπτυξη στο χωριο σας δεν εχετε ξεζουμιζετε τον κοσμακη το καλοκαιρι και το χειμωνα τρεχετε σε πορειες να σκοτωνεετε την ωρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτο το καλοκαιρι θα σκοτωνετε μυγες.Και καλα να παθετε σας αξιζει ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ.........

Ανώνυμος είπε...

αν η ομοσπονδια αρσης βαρων αν ηθελε πραγματι να γινουν οι αγωνες στο δημο Αριστοτελη θα επρεπε να σεβαστει την αποψη του Δημαρχου που στην προκειμενη περιπτωση εχει απολυτα δικιο και οχι να προσπαθει να τον διασυρει με δηλωσεις
τυπου καθηγιτριας και διαφορων φερέφωνων. Αυτη η εταιρεια αρκετο κακο εχει κανει στην κοινωνια και στην φυση της χαλκιδικης,μας εχει ποτισει τοξικα, μας καταστρεφει το μελλον και την οποια προοπτικη εχει αυτος ο τοπος,βεβαια μοιραζει ωφελη σε υποτακτικους ,λακεδες,πολιτικαυς,συλογους και κατι ψιχουλα στους εργατες που ειναι και οι μονοι που θα νοιωσουν πρωτοι το κακο.
Καιρος η eldorado να παει στην ευχη του θεου μαζι με τους παρατρεχαμενους τους που ανακαλυψαν αναπτυξη σε αυτο το εγκλημα.
Τυχαια η παρουσια του Πυρου Δημα σε διαφορα κελευσματα της eldorado???
brgds

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχαιότητα οι ΄Ελληνες μεταξύ των άλλων αρετών θεωρούσαν αρετή και την αιδώ δηλαδή τη ντροπή. Σήμερα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δυστυχώς έχουν χάσει και τη ντροπή και την αξιοπρέπεια, γιατι αλιώς δεν εξηγήται απο την μια να μην δέχονται χορηγό την Εταιρία και απο την άλλη να υπογράφουν και να εκδίδουν την οικοδομική άδεια στις ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μας στοιχειώσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος! Δυστυχώς η Διοίκηση του Δήμου είναι στοιχειωμένη απο το παρελθόν της, από υποσχέσεις που η ίδια έδωσε και δεν μπορεί να κρατήσει. Αυτή η απόφαση δεν είναι παρά καπνός στα μάτια των σκληροπυρηνικών τους οποίους και φοβάται γιατί απλά θα πρέπει να "ψάξουν τρύπα να κρυφτούν", το παραμύθι τελειώνει!

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνετε;;;;δηλαδή θα κάνουμε εκδηλώσεις με χορηγό την εταιρεία;;;;;;; Ειναι κάτι σαν τον οργανισμό προ του άθω που ενώ όλα φαίνονται καθαρά. ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΧΟΡΗΓΟΣ Η ELDORADO. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ καλό το παραμυθάκι της εταιρείας τουρισμός και μεταλλεία χέρι χέρι.
Ευτυχώς οι πολλοί έχουν τα ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Όπως ο χότζας είχε απομονωμένη την Αλβανία έτσι κ´εσείς απομομονώνετε τον Δήμο σιγά σιγά!

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια περίπτωση στην οποία διαφαίνεται η αδυναμία των διοικούντων να ασκήσουν έξυπνη πολιτική στο θέμα της παρεμπόδισης της εξόρυξης χρυσού στο δήμο Αριστοτέλη.
Αν και υιοθετώ την άποψη ότι αυτό το θέμα θα έπρεπε να μείνει ''εκτός'' απο ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως το επετειακό έτος του αρχαίου φιλόσοφου.
Ας πάμε όμως με την λογική των διοικούντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι εξαιτίας της χορηγίας της εν λόγω εταιρίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών αυτό αποτελεί κάποιου είδους κίνδυνο.
Οι αρχικές ερωτήσεις μου λοιπόν είναι τι είδους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί το γεγονός αυτό:

1) Προοωθεί την καλή εικόνα της εταιρίας εξόρυξης?
2) Μειώνει τον Αριστοτέλη μας?
3) Εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων?


Δεν νομίζω ότι δύναται να υπάρξει κανένας απο τους παραπάνω κινδύνους,εκτός απο την σφαίρα της φαντασίας του καθενός αμόρφωτου κ δήθεν επαναστάτη που τρώει κουτόχορτο απ τον κάθε τυχοδιώκτη χειραγωγό...
Με βάση όμως την απόφαση του Δημάρχου για την μη διεξαγωγή των αγώνων,μου γεννιούνται επίσης κάποιες ερωτήσεις:

α)Πόσοι απο τους επισκέπτες που θα ερχόντουσαν εδώ θα έβλεπαν την πανέμορφη ορεινή και παραθαλλάσια Χαλκιδική μας η οποία μόνο για εξόρυξη χρυσού δεν είναι!
Άρα και επομένως πόσους υπερμαχους συμπαραστάτες θα κέρδιζαν οι δημότες κατά της εξόρυξης χρυσού?

β) Πόσοι θα αγόραζαν μέλι απο την Αρναία και διάφορα παραδοσιακά προιόντα απο τα γύρω χωριά,ενισχύοντας οικονομικά κ προβάλλοντας προς τα μέρη τους επαγγέλματα που δεν συνάδουν με την εξόρυξη χρυσού?

γ) Πόσοι θα γοητευόντουσαν απο το όμορφο περιβάλλον,το μοναδικό οικοσύστημα χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει και μπορεί να έμπαιναν στην διαδικασία να αγοράσουν κάποια εξοχική κατοικία?
Να είστε σίγουροι ότι και αυτοί θα ήταν κατά της εξόρυξης χρυσού, ο λόγος είναι η αιτία αγοράς του εξοχικού που αναγράφω πιο πάνω.

δ)Με την μη-διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σταματάει κάποια δραστηριότητα της εταιρίας κατά του περιβάλλοντος?
Δεν θα κοπούν άλλα δέντρα?
Δεν θα μολυνθούν τα υπόγεια ύδατα?
Δεν θα μολυνθεί ο αέρας?
Δεν θα δωθεί κάποια άδεια δόμησης στην εταιρεία εξόρυξης ?

ε)Όποιος δημότης κατά της εξόρυξης θεωρεί πως αυτή η απόφαση του δήμου είναι φοβερή και τρομερή γροθιά στο κατεστημένο της εταιρίας, τότε μάλλον....του αξίζει μια εξόρυξη στο δήμο του!

Καταλήγουμε επομένως στο συμπέρασμα της αποδεδειγμένης ανικανότητας διακυβέρνησης απο τους διοικούντες οι οποίοι είναι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου και άσχετοι με το αντικείμενο που ακούν.
Αυτό βέβαια προκύπτει απολύτως λογικά με βάση την ''προ πολιτικής καρέκλας'' επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους...


Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιός εκπροσωπεί ποιόν. Το λάθος του δημάρχου το φορτωνόμαστε όλοι μας.
Μεγάλη Παναγία

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλα έκανε ο δήμαρχος,φίλοι απο την αρναια το θέμα ηθικής το έχετε απολέσει καιρό τωρα αφου δέχεστε να δηλητηριάζει η εταιρεία τα νερά σας.Εμεις δεν πουλιόμαστε για τα λεφτά πάρτε το χαμπάρι.Και η εταιρεία μέρες μετράει να το ξέρετε.Δημαρχε μαζι σου Νεα Ροδα

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο δήμαρχος ουτε τις γνωσεις έχει ουτε το ανάστημα μην τον παροτρύνετε
σε άστοχες αποφάσεις.
ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ
Ο δήμος Αριστοτέλη δεν είναι Ν.Ρόδα, Ουρανούπολη και Ιερισσός.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΖΟΥΜΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Έκλεισαν την πόρτα σε έναν καταξιωμένο παγκοσμίως φορέα και την άνοιξαν σε όλους τους αγράμματους πολιτικάντηδες της Χαλκιδικής και στους επί πολλά χρόνια πολέμιους της περιοχής, οι οποίοι θυμήθηκαν να μιλήσουν ξαφνικά για τον Αριστοτέλη!!!

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της βλάβης!

Ανώνυμος είπε...

κ. Παπαδημητρίου δακρυζες 'οταν έπερναν τα αναβολικά ή όταν τους επιασαν στα πράσα. Αν ήταν τόσο αθώα η εκδήλωση πως βρέθηκε ο Πύρος Δήμας πρόεδρος του συλλόγου για την τουριστική ανάπτυξη της προ του Άθω περιοχής που στήθηκε με την φροντίδα της καλής εταιρίας.

Ανώνυμος είπε...

Κα Παπαδημητρίου το θέμα με τους χορηγούς δεν είναι τόσο απλό όσο θέλετε να το παρουσιάσετε. Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πρώτα για τις επιπτώσεις της εταιρείας στο περιβάλλον πριν πάρετε θέση. Η Χαλκιδική, ολόκληρη, είναι ένας τόπος για τουριστική αξιοποίηση στον μεγαλύτερο βαθμό (ακόμη και τον χειμώνα) και για αγροτική ανάπτυξη όχι για να γίνει κρανίου τόπος με μολυσμένα νερά. Ο πραγματικός χρυσός δεν είναι στο υπέδαφος! Τι θα έλεγε ο Αριστοτέλης κυρία μου αν ζούσε σήμερα? προσπαθούμε με κόπο να διδάξουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν το περιβάλλον να το σέβονται γιατί αυτή είναι η κληρονομιά τους και εσείς μια πανεπιστημιακή καθηγήτρια και μάλιστα της φυσικής αγωγής έρχεστε να μας πείτε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?

Ανώνυμος είπε...

11:30 και 9:03 Τελικα θα μας πεις απο που εισαι?
ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ μια φορα εισαι σιγουρα,
παντως τα περαστικα μας ολοθερμα για το δημαρχο σας.
Φιλικα απο το Παλαιοχωρι.-

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΧΡΥΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ο 4.9να μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου την Αρναια βλ...κα ε βλ...κα

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση ενός....πραγματικού ζουμπά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι παραπάνω που βοούν περί μόλυνσης των νερών για σκόνες, αρσενικά,βαρέα μέταλλα και πάει λέγοντας εχουν να δώσουν μια τεκμηριωμένη επιστημονική θέση, για αυτά, η του κάθε τυχάρπαστου που τους ταίζει κουτόχορτο γίνοντε φερέφωνα!!!
Ελπίζω να μην πάρω απάντηση από τον bob marley.

Ανώνυμος είπε...

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επίκουρο Καθηγήτρια κ Παπαδημητρίου. Εύγε, αλλά πρώτα να ενημερώσεις και τους φοιτητές σου (αν βέβαια και εσύ είσαι ενημερωμένη) για τι είδους επένδυση γίνεται ο λόγος. Θεωρείς κυρία μου ότι οι δικοί σου άνθρωποι σταδιοδρομούν στη συγκεκριμένη εταιρεία (δικά σου λόγια). Είσαι με τα καλά σου; Χρειάζεσαι διάβαζα, μελέτη πως το λένε;

Ανώνυμος είπε...

11:17 μόλις φύγει η εταιρεία θα σας αφήσει τα παλιοσίδερα εκει στην ένωση απέναντι να τα πουλάτε στους γυφτους.

Ανώνυμος είπε...

Για τον αλαλητο 7:58 απο το παλιοχωρι, όνομα και πραμα που λέμε στο νησί, οι υποταγμένοι της Eldorado , επιβαλλεται να μένουν αλάλητοι.
Ξέρεις τι ειναι να μπορείς να λαλείς;;;;; Ψάξε....

Ανώνυμος είπε...

κ. Παπαδημητρίου χονδρά τα κόβεις, κατηγορείς και είσαι απόλυτη. Θα περίμενε κανείς και μεγάλο επιστήμονα, αλλά αντίθετα (φτωχό scopus, και προβληματικό βιογραφικό σε σπουδές).

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 8:26
Μήπως πρέπει να ψάξεις τι θα πει ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ!!!!!!( θεότρελος, τρελός, παλαβός, λαλημένος, τα 'χει χαμένα, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, για τα σίδερα, τρελάρας ...)
Στα έγραψα για να μην ψάχνεις
Απο παλαιοχώρι σε συμπαράσταση στον Παλαιοχωρινό 7:58.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι το καλοκαίρι δεν θα υπαρχει ουτε ο οργανισμός ουτε η εταιρεία στη περιοχη μας.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίζω τον παλιοχωρινο
Είμαι όμως πολυλαλη !!! με τα νέα που άκουσα σήμερα , πράγματι, επειδή σύντομα ΕΝΑΣ ΘΑ ΛΑΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΟΙ ΘΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ !
Λίαν συντόμως,,,

Ανώνυμος είπε...

4:45 για τον φίλο-η απο παλιοχωρι,τα πολλα λόγια ειναι περιττά οταν δεν εχεις το σθένος να προστατεύσεις το νερό κ την υγεία των παιδιών σου,κοινώς έχετε απολέσει κάθε ηθική.Ευτυχως για εμάς και δυστυχώς για εσας η εταιρεία σας φεύγει.Τα νεα θα σου ερθουν καυτά.

Ανώνυμος είπε...

Τι φωτια αναψα ο .......... με το ουσιαστικο ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ?
Εκει κατω στα ανατολικα του δημου εφοδιαστειται με υπογλωσια,
ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:51 θα ήθελα να δω το πρόσωπο σου οταν μάθεις τα νεα,κ η πλακα ειναι οτι ειναι πολυ τρανταχτά.

Ανώνυμος είπε...

Η ερμηνεία του ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ είναι μία και μοναδική
ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ= Δεν έχει ερμηνεία λαλώ
ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ=Δεν έχει ερμηνεία πολύλαλη
και επειδή τα γράμματα πρέπει να τα μαθαίνεις στην ώρα τους γιαυτό ξανά στην ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ