Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το γνωστό θέμα που αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, ένα θεραπευτικό ίδρυμα ΚΟΣΜΗΜΑ που πάνε να το διαλύσουν, να του βάλουν ΛΟΥΚΕΤΟ, και σε αυτό είναι πολλοί εκείνοι που ευθύνονται.

Είναι πολλοί εκείνοι που το πολέμησαν από τότε που ήταν ακόμα να ξεκινήσει να λειτουργεί, είναι πολλοί εκείνοι που το πολεμούν ΚΑΙ σήμερα για τις υψηλού επιπέδου παροχές υγείας που δίνει στον κόσμο.Το θέμα του Παπαγεωργίου, αφορά ΟΛΗ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και αυτό δεν το πήραν ακόμα χαμπάρι κάποιοι.
Το λέω αυτό, γιατί έτσι κι είχαν οι «αρμόδιοι» συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει, τι πρόκειται να συμβεί έτσι και ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ το Παπαγεωργίου σαν ορισμένα άλλα «θεραπευτήρια», θα είχαν γυρίσει την Ελλάδα ανάποδα. Δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφω, γιατί έχω κατά νου ΠΟΛΛΟΥΣ Βορειοελλαδίτες πολιτικούς, πολιτευτές, που στο παρελθόν, ΚΑΙ πρόσφατα, μας είχαν φλομώσει με λόγια μεγάλα και παχιά, αλλά επί της ουσίας, ΟΥΔΕΝ.
Συνέλληνες, πάρτε το χαμπάρι, το Παπαγεωργίου πήρε την κάτω βόλτα, και δεν έχει σταματημό.
Το ΠΟΙΟΙ ευθύνονται είναι γνωστό, υπάρχουν οι υπογραφές τους, υπάρχουν ΟΛΑ εκείνα που αποδεικνύουν ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, εξαιτίας ΠΟΙΩΝ ξεκίνησαν τα προβλήματα στο Παπαγεωργίου. ΟΛΟΙ αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ΧΘΕΣ τη δικαιοσύνη…..
Είναι γνωστό πόσα εκατομμύρια χρωστά ο ΕΟΠΥΥ στο Παπαγεωργίου, χρήματα τα οποία ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ.
Είναι επίσης γνωστή η ΑΝΙΣΗ μεταχείριση του Παπαγεωργίου σε σχέση με τα Αθηναϊκά Θεραπευτήρια, και αυτό δε συμβαίνει βέβαια μόνο τα τελευταία δυο χρόνια.
Χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση χειροτερεύει, και το «κράτος», πεταει και από κανένα ψίχουλο .
Διαβάστε κάτι πρόσφατο..
«Εκτός εφημεριών κινδυνεύει να μείνει το «Παπαγεωργίου»
Εκτός εφημεριών κινδυνεύει να βρεθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Τα αποθέματα που είχε σε αντιδραστήρια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της ομάδας αίματος των τραυματιών και σοβαρά ασθενών που
προσέρχονται στα επείγοντα περιστατικά, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθούν σε μετάγγιση αίματος, εξαντλήθηκαν στην προχθεσινή εφημερία.
Της Νικολέττας Μπούκα
Την ίδια στιγμή οι εταιρείες σταμάτησαν να προμηθεύουν το νοσοκομείο με αυτά τα αντιδραστήρια, καθώς έχουν να πληρωθούν εδώ και δύο χρόνια. Ήδη προχθές η διοίκηση του «Παπαγεωργίου» απέστειλε σχετική επιστολή στην αρμόδια 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας άμεσα λύση. Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αν δεν βρεθεί λύση, το νοσοκομείο δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στην επόμενη εφημερία, που είναι σε τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, απάντηση δεν έλαβε μέχρι στιγμής.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς το «Παπαγεωργίου» αποτελεί πυλώνα του συστήματος υγείας της χώρας μας, αφού καλύπτει το 50% των περιστατικών ολόκληρης της υγειονομικής περιφέρειας στην οποία ανήκει. Επιπλέον είναι δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 400.000 ασθενείς το χρόνο.
«Μόνοι μας προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε πληρώσει τους προμηθευτές μας για τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια. Μετά και την τελευταία εφημερία του νοσοκομείου, δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε έλεγχο της ομάδας αίματος των τραυματιών, οπότε είναι αδύνατον να εφημερεύουμε», δηλώνει στη «Μ» ο πρόεδρος του δ.σ. του «Παπαγεωργίου» Βασίλειος Παππάς.
Παράλληλα, τονίζει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ ούτε το φυσικό αέριο, ούτε το τηλέφωνο.
Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ
Παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του υπουργού Υγείας, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν θα επισκεφτεί το «Παπαγεωργίου», ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το νοσοκομείο. Όπως τονίζει ο κ. Παππάς, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 210 εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια το «Παπαγεωργίου» να μην μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές του, στους οποίους οφείλει 77 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον εκκρεμούν και 28 αγωγές προμηθευτών εις βάρος του. Μάλιστα το νοσοκομείο έχει αντιμετωπιστεί και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται άνισα από την πολιτεία στο θέμα της χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2015 δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το ποσό του 1,024 δισ. που μοιράστηκε στα υπόλοιπα νοσοκομεία για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ωστόσο, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν έντεκα χειρουργικές αίθουσες (γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις), να μένουν ανενεργές οι 20 από τις 30 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει, ενώ δεν μπορούν να διατεθούν 70 κλίνες νοσηλείας, οι οποίες είναι έτοιμες. Μέχρι σήμερα έχουν κενωθεί 130 θέσεις προσωπικού, για την πλήρωση των οποίων δεν έχει δοθεί έγκριση.
Επιπλέον οι προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας δεν συμπεριλαμβάνουν το «Παπαγεωργίου», ενώ παρατηρείται το φαινόμενο της απόσπασης υπαλλήλων από το συγκεκριμένο νοσοκομείο σε άλλους φορείς με υπουργικές αποφάσεις χωρίς γνώμη ή ακόμη και με την αρνητική γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του.
Το υπουργείο Υγείας
Μόλις στο τέλος Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση της «Μ», ότι το υπουργείο δεν θέλει να υποβαθμιστεί το «Παπαγεωργίου», ενώ είχε παραδεχτεί ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς αυτό είναι τριπλάσια απ' ό,τι τα χρέη του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του.
Παράλληλα είχε ανακοινώσει ότι το υπουργείο αύξησε τον προϋπολογισμό του «Παπαγεωργίου», δίνοντας επιπλέον επιχορήγηση 2,5 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι πλήρως τη μισθοδοσία του προσωπικού.
«Η προσπάθεια που κάνουμε τώρα είναι μέσω του ΕΟΠΥΥ να υπάρξει μία προτεραιότητα στις πληρωμές σε αυτού του τύπου τα νοσοκομεία, που παίζουν κομβικό ρόλο για ένα σύστημα υγείας μιας ολόκληρης περιφέρειας. Δεν θέλουμε να υποβαθμιστεί το 'Παπαγεωργίου'. Είναι πολύ σημαντικές οι υπηρεσίες του», είχε τονίσει ο κ. Ξανθός.»
ΠΗΓΗ: makthes.gr
Το άρθρο δημοσιεύτηκε Σάββατο 9 Απριλίου 2016…..
Θα πω πρώτα απ’ όλα στον κύριο Υπουργό, πως το υπουργείο, δεν το ενδιαφέρει η όποια υποβάθμιση του Παπαγεωργίου γιατί είναι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη… Επίσης, στην παρούσα φάση, δε μιλάμε για μια απλή υποβάθμιση η οποία ουσιαστικά έχει ΓΙΝΕΙ και αν δε φαίνεται ακόμα, αν εξακολουθεί και λειτουργεί το Παπαγεωργίου, οφείλεται καθαρά και μόνο στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ…. Μόνο που το τέλος, πλησιάζει, και εδώ αναρωτιόμαστε ΟΛΟΙ, για ποιο λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου κρατά τέτοια χαλαρή στάση, που δε θα έπρεπε να αφήσει να πάρει ανάσα ΚΑΝΕΝΑΣ από τους «αρμοδίους»….
Το πρόβλημα, ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΗΜΕΡΑ……
Πριν κλείσω, να επανέλθω στον ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΕΟΠΥΥ, και στην «προσπάθεια» που γίνεται μέσω αυτού….
Όπως έχει αποδειχθεί, οι «προτεραιότητες» για πληρωμές των νοσοκομείων, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ….
ΜΑΚΑΡΙ να, αλλά……….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: