Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας

Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας
Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 22-4-2016 στην κατάμεστη  από κόσμο αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσαν εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨.Στο πρώτο μέρος η Χορωδία του Συνδέσμου, έψαλε δεκατρείς  Ύμνους του Τριωδίου, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κοκκαλιάρη που κατέχει τον τίτλο ¨Άρχων Πρωτοψάλτης¨ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελος,  που μίλησε στο ακροατήριο με θέμα: «Ο Άδης επικράνθη …» και υπήρξε παράλληλα προβολή διαφανειών σχετικών με το περιεχόμενο του λόγου.
Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης είχαμε πάλι τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ που έψαλαν οκτώ Ύμνους του Τριωδίου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Τον χαιρετισμό και την αναγγελία των ψαλμών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ιωάννης Κέκερης.
Την βραδιά αλλά και τον οικοδεσπότη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης  Γιώργος Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος  Πάχτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αρναίας και φυσικά ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: