Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά

Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα: "Ειδικό Νοσήλιο για Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης" την οποία συνυπογράφει μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής  Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς: Υπουργό Υγείας 
Θέμα: Ειδικό Νοσήλιο για Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατόπιν συνάντησής μας με μέλη του Δ.Σ. της ΜΕΛΕΔΩΝΗΣ, την καθυστέρηση στην διαδικασία διάθεσης του Ειδικού Νοσηλίου για Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ξεκίνησαν να λειτουργούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και από τότε έγινε εισήγηση, ώστε να εγκριθεί Ειδικό Νοσήλιο για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους.
Παρά τις αλλεπάλληλες ενέργειες του Δ.Σ. της ΜΕΛΕΔΩΝΗΣ, τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για προτεραιότητα στο ζήτημα του νοσηλίου και ενώ το Ειδικό Νοσήλιο θεσπίστηκε στην νομοθεσία, με το άρθρο 46 του Ν.3918/2011 (ΦΕΚ 31/Α΄/2-3-2011) και πέρασαν διευκρινήσεις για την καταβολή του, με το άρθρο 48 του Ν.4316/2014 (ΦΕΚ 270/24-12-2014), μέχρι σήμερα το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μεταξύ φορέα και ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αρχίσει να χορηγείται το νοσήλιο. 

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε: 

1. Πότε εκτιμάτε ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να χορηγείται το ειδικό νοσήλιο όπως ορίζει ο νόμος και να μην σταματήσουν να λειτουργούν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης;

  ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: