Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΣΧΕΔΙΑ ΣΦΑΓΗΣ

Ίδια γεύση αδέλφια, η ΙΔΙΑ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ συνεχίζεται.

Τώρα αναρωτιέστε τι εννοώ, για ποια «πίκρα» απ’ όλες κάνω λόγο, μιας και είναι πολλές οι ρημάδες που μας ποτίζουν τα τελευταία σαράντα χρόνια οι «κυβερνήσεις» ΜΑΣ, αυτές, που ΕΜΕΙΣ (θα το λέω συνέχεια για να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας) εκλέξαμε και συνεχίζουμε με απερίγραπτη βλακεία (για να μην το πω αλλιώς) να τις εκλέγουμε, αυτές, και τα όποια «παράγωγα» τους.Βλέπετε, ΟΛΗ η σκαρταδούρα που μας έχει καταστρέψει, δε φταίει μόνο αυτή. Το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχουμε ΕΜΕΙΣ, και ας μην το παραδεχόμαστε οι περισσότεροι..
Εδώ και πολλά χρόνια λοιπόν, εκείνοι που ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ κανονικά για να μαζέψει το «κράτος» χρήματα, είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. ΟΧΙ τα «μεγάλα κεφάλια» που χρωστούν δισεκατομμύρια, αλλά οι μικροί, που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (δούλοι δηλαδή όπως μας κατάντησαν) για να ζήσουν με το ζόρι από τα ψίχουλα που παίρνουν. Και ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, ΟΛΩΝ των «κυβερνήσεων», το ΑΧΤΙ τους το βγάζουν στους φτωχούς.
Τα όποια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ τους «σχέδια», πλήττουν τους μη έχοντες.
Η ΙΔΙΑ γεύση, με τους προηγούμενους, είναι και αυτή της σημερινής κυβέρνησης που ακολουθει όπως φαίνεται τις ίδιες πολιτικές προκειμένου να εξοντώσει τον κοσμάκη.
Σχεδιάζει, και υπογράφει, χωρίς να έχει ιδέα τι κάνει.
Αυτή τη φορά, βάζει χέρι εκτός των άλλων και στις ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, δείχνοντας την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ.
Διαβάστε Συνέλληνες ένα δημοσίευμα που αναφέρεται στο ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΗΣΤΡΙΚΟ
«Επιδόματα αντί για συντάξεις σε αναπήρους
Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό βάζει μαχαίρι ακόμη και στις αναπηρικές συντάξεις! Η μείωση θα είναι της τάξης του 25%. Δηλαδή, αν κάποιος ατυχής μείνει ανάπηρος ύστερα από 15 χρόνια δουλειάς θα λάβει επίδομα αντί σύνταξης. Η μείωση (που προκαλεί την έντονη αντίδραση του αναπηρικού κινήματος) θα γίνεται - όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο - με τους παρακάτω δύο τρόπους:
1. Με τον νέο ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (και των αναπηρικών) με βάση ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο και τα νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, όπως επιβάλλει το προωθούμενο σχέδιο. Για παράδειγμα ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με 67% αναπηρία, ο οποίος σήμερα λαμβάνει ολόκληρη την αναπηρική σύνταξη, με το νέο σχέδιο θα λαμβάνει τα τρία τέταρτα της σύνταξης. Το ίδιο θα ισχύσει και για παλιό ασφαλισμένο του ΙΚΑ με 20ετία.
2. Με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 67% ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει μόνο το 50% της εθνικής σύνταξης, ενώ με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 79% θα λαμβάνει το 75% της εθνικής σύνταξης! Δηλαδή, αν κάποιος ατυχής μείνει ανάπηρος ύστερα από 15 χρόνια δουλειάς θα λάβει επίδομα αντί σύνταξης.»
Αλλά ας δούμε και το υπόλοιπο ΑΙΣΧΟΣ, την συνέχεια του σχεδίου ΣΦΑΓΗΣ…
«ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. Όπως προβλέπεται στο σχέδιο Κατρούγκαλου, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συστήνεται επιτροπή με αντικείμενο την επανεξέταση των υφιστάμενων διατάξεων και τη θέσπιση νέων, ενιαίων κανόνων για όλους τους ασφαλισμένους.
Σημειώνεται ότι η νέα συνάντηση με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου.
Μέχρι τώρα έχουν κλειδώσει οι παρακάτω αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις:
* Επικουρικές συντάξεις. Ερχονται μεσοσταθμικές μειώσεις 6%-7% για 711.000 δικαιούχους άνω των 170 ευρώ.
* Περικοπές στα εφάπαξ έως 20%. Το υπό διαπραγμάτευση σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου εξισώνει παλαιούς και καινούργιους ασφαλισμένους και προβλέπει πως θα εφαρμοστεί για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις - περί τις 62.000 στους 37 τομείς και κλάδους Πρόνοιας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα - ο τύπος υπολογισμού που είχε θεσμοθετηθεί το 1992 μόνο για νέους ασφαλισμένους (όσους δηλαδή πρωτοασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1993).

* Μειώσεις άνω του 30% έρχονται και για το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων.
* Μείωση του ανώτατου πλαφόν κύριας σύνταξης στα 2.304 ευρώ από 2.773 σήμερα. Ανώτατο όριο πολλαπλών συντάξεων στα 3.072 ευρώ από τα 3.680 ευρώ σήμερα.
* Από 1/1/2016 περίπου 60.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ σταματούν να παίρνουν το επίδομα λόγω αυστηροποίησης των εισοδηματικών κριτηρίων και σταδιακά μέχρι 1/1/2020 κόβεται το επίδομα και στους υπολοίπους, ώστε να καταργηθεί εντελώς. Εάν πάρουμε υπόψη ότι αυτό το δικαιούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 οικογένειες θα οδηγηθούν κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας με μείωση μηνιαίου εισοδήματος 193 ευρώ κατά μέσο όρο.
Σημειώνεται ότι μειώσεις έχουν γίνει στις καταβαλλόμενες συντάξεις λόγω αύξησης της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη σε 6%, λόγω μείωσης της κατώτερης σύνταξης για όσους συνταξιοδοτούνται μετά την 1/7/2015 και λόγω αύξησης από 19-8-2015 της ποινής κατά 10% επιπλέον για όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης.»
ΠΗΓΗ: tanea.gr
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ αδέλφια τι ΗΡΘΕ, καμαρώστε τους…. «ευαίσθητους ΨΕΥΤΕΣ» τι μας έφεραν, και που είμαστε ακόμα δηλαδή.
Όχι πως οι προηγούμενοι δεν μας είχαν ΦΛΟΜΩΣΕΙ στο ψέμα, (και ετοιμάζονται και πάλι να κυβερνήσουν).
Και θα αναφέρομαι στους προηγούμενους, γιατί είναι ΠΟΛΛΑ αυτά που έκαναν και έβαλαν μέσα ΟΛΑ τα ταμεία. Τα ξαναείπαμε….. Άπλα, μη τα ξεχνάμε.
Και ερχόμαστε στο ΣΗΜΕΡΑ, στα…. «σχέδια», στα ΣΦΑΓΕΙΑ τους, στην αγανάκτηση ΜΑΣ.
Όπως βλέπετε, ειδικά για τους αναπήρους έρχονται ακόμα πιο μαύρες μέρες. Χρήματα φεύγουν προς όλες τις κατευθύνσεις, και όλοι ξέρουμε τι εννοώ, αλλά για να «καλυφτούν τα κενά» ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ οι ανάπηροι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.
Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: