Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Οι επιπτώσεις της antigold δράσης στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό. Ας ξυπνήσουν επιτέλους ! ! !

Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Οι antigold δράσεις είναι γνωστές όλα αυτά τα χρόνια, με τις πορείες, τις βιαιοπραγίες, τις αντιπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις στο δάσος κλπ. Η πρόσφατη όμως άρνηση του Δημάρχου να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για τη διενέργεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων, Νεανίδων και Παίδων επικαλούμενος τυχόν αντιδράσεις από τους antigold λόγω του γεγονότος ότι χορηγός του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι πρωτόγνωρη και αδιανόητη. Και βέβαια το πρωτάθλημα βρήκε εύκολα φιλόξενη στέγη στο γειτονικό Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αφού τα ωφελήματα είναι ποικίλα και πολλά.Ο Δήμαρχος απορρίπτοντας την πρόταση της Ομοσπονδίας απέρριψε ουσιαστικά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τονωθεί οικονομικά η τοπική οικονομία της ΒΑ Χαλκιδικής αυτή την κρίσιμη περίοδο, αφού σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, την περίοδο του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιούνται περίπου 1500 διανυκτερεύσεις και 5000 γεύματα τουλάχιστον, μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών μία ημέρας. Η συγκεντρωμένη κίνηση των συμμετεχόντων, των συνοδών και των επισκεπτών στην Αρναία και στην Ιερισσό, όπου σύμφωνα με την πρόταση προβλεπόταν η διενέργεια του πρωταθλήματος, θα είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή οικονομική ενίσχυση των συναφών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από ενέσεις ρευστότητας.

Πέραν του άμεσου οικονομικού οφέλους θα υπήρχε ασφαλώς και όφελος σχετικό με την προβολή του Δήμου μας τόσο απευθείας μέσω της δημοσιογραφικής κάλυψης του αθλητικού γεγονότος από τα ΜΜΕ, όσο και από τη διαφήμιση μέσω των επισκεπτών, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες ενδεχομένως να μην βρίσκονταν ποτέ στη ΒΑ Χαλκιδική. Και βέβαια μέσω των γευμάτων που θα καταναλώνονταν, θα ήταν δυνατή η διαφήμιση και η διάδοση της τοπικής κουζίνας, για την προβολή της οποίας τόσο κόπο καταβάλλει ο Δήμος.

Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι του Δήμου θα είχαμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε μία εξαιρετική αθλητική δραστηριότητα, που όμοιά της ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στον τόπο μας. Σε συνδυασμό με αυτό το γεγονός, θα είχανε τη δυνατότητα τα μικρά παιδιά να λάβουν ερεθίσματα που όμοιά τους δεν συναντούν συχνά, ενώ αρκετοί γονείς πληρώνουν ακριβά τη μετάβασή τους τους σε μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να τροφοδοτήσουν τα παιδιά τους με ανάλογα ερεθίσματα.

Περαιτέρω, η διενέργεια της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή αρχή για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη ΒΑ Χαλκιδική, ο οποίος μπορεί να ενισχύσει την τουριστική και εμπορική επιχειρηματικότητα.

Ο Δήμαρχος απέρριψε την πρόταση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και συγχρόνως πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα ωφελήματα, άμεσα και έμμεσα, που θα είχε ο Δήμος και οι κάτοικοι. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα όχι μόνον δεν αντιστρατεύεται τον τουρισμό, αλλά αντιθέτως τον ενισχύει κιόλας. Ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι το σχετικό επιχείρημα των antigold είναι αίολο και ανυπόστατο. Το θέμα όμως πλέον είναι ότι και με αυτή τη δράση των antigold η ΒΑ Χαλκιδική δυσφημείται και αποδυναμώνεται το τουριστικό ρεύμα προς το Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος πρέπει να ξεπεράσει τις πολιτικές ιδεοληψίες του και να αντιληφθεί το όφελος του Δήμου και των πολιτών του. Ας ξυπνήσουν επιτέλους ! ! !

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Γ. Καρίνας 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καρίνα στη ζωή υπάρχουν ιδανικά και αξίες που για σένα μάλλον είναι τα ψηλά γράμματα. Πρέπει να αντιληφθείς, ότι όταν ο καταστροφέας του περιβάλλοντος και της ζωής μας, είναι χορηγός σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση είναι ντροπή να την δεχθείς, ακόμα και αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Οι αριθμοί που αναφέρεις (1500 διανυκτερεύσεις και 5000 γεύματα τουλάχιστον και 7000 μεταλλωρύχοι πήγαν πέρυσι στην Αθήνα) να τα πεις σε αυτούς που τα τρώνε. Και γιατί αφού τη θέλατε τόσο πολύ την διοργάνωση, δεν απέσυρε τη χορηγία ο Ελληνικός Χρυσός; Λέω εγώ τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα το επιθυμούσατε αυτό και εσύ και οι όμοιοι σου! Δεν φτάνει που ότι κάνει η εταιρεία διαφημίζεται σε όλα τα ΜΜΕ και όλοι μας οι αγώνες δεν προβαλλόταν από κανέναν. Σκέψού ότι όταν κάψαν το εργοτάξιο, οι περισσότεροι στην Θεσσαλονίκη που είναι δίπλα δεν ηξέραν γτ έγινε. Δεν γνώριζαν για τις αντιδράσεις. Όχι Καρίνα δεν θα μείνουμε ήσυχοι για να γίνει η κατάστροφη και να διαβάλλεις τους αγώνες μας!

Τέλος, Καρίνα αφού το παίζεις μέγας επιστήμονας τράβα μπες σε μια βιβλιοθήκη και βάλε το λήμμα gold mining and public health και απλά διαβάστε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις επί του θέματος:
ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟΥ ΖΩΗΣ - ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ κ.α.
και γενικά καταστροφή της δημόσιας υγείας (public health), ακόμη και των ατόμων που δεν εργάζονται στα μεταλλεία!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΙΝΑ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ, ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΑΛΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ.

ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ELDORADO ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ . Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ....
Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ !
ΑΠΟ ΤΟ ΘΑ "ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ" (ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΩΝ ΡΟΔΩΝ ΑΠΟ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ) ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΟΙ ΑΜΙΣΘΕΣ (ΜΟΝΟ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ) ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μα τι σχόλια είναι αυτά; Ούτε σε ιθαγενείς δεν μπορείτε να τα σερβίρετε. Ο κ. Καρίνας έχει μια άποψη, την λέει δημόσια και την τεκμηριώνει. Γράψτε και εσείς επώνυμα τη δική σας άποψη και τεκμηριώστε την. Οχι αοριστολογίες τύπου και σε λίγο θα βγουν τα λιοντάρια να μας φάνε!!! Με τούτα και με κείνα και με το φόβο της ρύπανσης που τόσο έχετε "διαφημίσει" πριν τη λειτουργία της επένδυσης επιδράσατε αρνητικά, χωρίς να το θέλετε, στον τουρισμό.
Οσο για την προβολή σας ως "κίνημα", μόνον τις δράσεις εναντίον της επένδυσης βλέπουμε στα blogs, στα ΜΜΕ, σε αφίσες και σε συγκεντρώσεις που η διοργάνωσή τους κοστίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που παραπέμπει τον καρίνα να διαβάσει τα διάφορα στο ιντερνετ τι ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ;;;;;;;;