Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ: «Η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα λουκέτα»

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απολυμένων της χαρτοβιομηχανίας Softex, στον Βοτανικό. 
Αγωνιζόμενοι της Softex δεν είστε μόνοι σας! Όλοι όσοι έχουμε βιώσει την ανεργία και έχουμε δώσει αγώνες για το μεροκάματο μας, είμαστε στο πλευρό σας!
Συνάδελφοι, βρισκόμαστε και εμείς στην ίδια ακριβώς θέση με εσάς. Ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι και φίλοι μας που είναι στον δρόμο εδώ και 3,5 μήνες…Παλεύουμε για αυτούς! Και ενώνουμε τη φωνή μας με εσάς και με όλους όσους χάνουν την δουλειά τους, μαζί και την ελπίδα τους για το μέλλον αυτής της χώρας!

Το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Όσο η εργοδότριες εταιρείες και οι Κυβερνήσεις δεν καταλαβαίνουν, οι εργάτες θα είναι στους δρόμους και θα μάχονται! Όλοι στο πλευρό όλων!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

Ως Έλληνες εργαζόμενοι:
·         Καταγγέλλουμε την απόφαση της επιχείρησης "SOFTEX" να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στο Βοτανικό, απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους. 
·         Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της.
·         Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου
o   να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του
o   να εξασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.


Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»


Ο πρόεδρος
Δημήτριος Μπάλλας
Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος
Γεώργιος Χατζής
Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων ΚασσάνδραςΟ πρόεδρος
Χρήστος Ζαφειρούδας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το στομάχι δεν χορταίνει με ευχολόγια, αμπελοφιλοσοφίες και ανικανοποίητες υποσχέσεις, πλέον οι παρούσες κυβερνητικές επιλογές θυμίζουν το ρητό του Λουκιανού ‘’ Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν ‘’. Μετά το πάγωμα των επενδύσεων ακολουθεί ο διωγμός τους με συνέπεια την βραχυπρόθεσμη φτωχοποίηση όλων μας. Οι προσπάθειες των εναπομεινάντων απασχολουμένων με το επιχειρείν περνάνε μέσα από συμπληγάδες (άσχετους υπουργούς, πανάσχετους συμβούλους και υποχθόνια κομματόσκυλα) προκαλώντας στην τελική το υπαρξιακό ερώτημα της παραμονής ή όχι στην Ελλάδα. Δυστυχώς όλοι πληρώνουμε το διπλό λάθος των εξαπατημένων ψηφοφόρων της πιο ανίερης συμμαχίας στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας.
ΟΒΕΛΙΞ®

Ανώνυμος είπε...

Την δολοφόνησαν τα αφεντικά σας...http://www.bbc.com/news/world-latin-america-35737995

Ανώνυμος είπε...

ναι !αυτό είναι η αλήθεια..όμωs η εξορυξη αυτή ανήκει σε μια τελειωs μα τελειωs διαφορετική κατηγορία πχ απο μια βιομηχανία που παραγει πρίζεs,ηλεκτροκινητήρεs,aναλώσιμα κτλ κτλ Δεν ανήκει στην αληθινη παραγωγική διαδικασία που θα βοηθήσει ειs μακροs χρόνου το κράτοs ,το σχέδιο αυτήs τηs εξορυξηs..

Ανώνυμος είπε...

Όσο έκλειναν επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια δε νιώσατε την ανάγκη να συμπαρασταθείτε σε απολυμένους. Ὀπως και δε θα νιώσετε την υποχρέωση αν φύγει αυτή η κυβέρνηση! Απλώς ζητάτε συμμαχίες τη στιγμή που καταστρέφεται μία πατρίδα, την πατρίδα μου. Θα συμπαρασταθείτε στον βοσκό που δηλητηριάσατε το κοπάδι του και τον καταστρέψατε οικονομικά; Τα δεκάδες άλλα επαγγέλματα που καταστρέφεται στη περιοχή και τους χιλιάδες εργαζόμενους που καταδικάζεται, τους σκέφτεστε;
Υποκριτές!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το γεγονός με τα πρόβατα που ψόφησαν πίνοντας τα δηλητήρια της εταιρείας ειναι πολύ σοβαρό. Γιατί ενώ έγινε πριν δυο μήνες το μάθαμε τώρα;;;; Ήθελα νάξερα σε τι εταιρεία δουλεύετε. Χωρίς ντροπή , χωρίς συνείδηση. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ;;;
Ο ΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ eldorado Οβελίξ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΨΗ;;;; ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ;;;; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ;;;

Ανώνυμος είπε...

φιλε 9.06 μαλλον το δηλητηριασμενο "προβατο" εισαι εσυ.