Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Πράσινο φως για το έργο της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα

Στην έγκριση της άδειας εγκατάστασης νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 36,5 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά, η έγκριση αυτή αποτρέπει το "κακό σενάριο” για το έργο που υλοποιεί στην Ολυμπιάδα η θυγατρική της Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, δηλαδή την αναστολή των εκεί εργασιών και την απόλυση περίπου 500 εργαζομένων. Τον Ιανουάριο η Eldorado Gold είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει μέχρι το τέλος του Μαρτίου τις εργασίες στην Ολυμπιάδα εάν και εφόσον το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν χορηγήσει, εγκαιρα, τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Ελληνικός Χρυσός: Το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί

Από την πλευρά της, η Ελληνικός Χρυσός, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της έκδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας των αδειών ρουτίνας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για το έργο της Ολυμπιάδας

"Σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις της εταιρείας μας, το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας

Η Ελληνικός Χρυσός διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική" αναφέρεται.

Τι προβλέπει η άδεια

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η άδεια χορηγείται για ένα έτος, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης, με όρους και περιορισμούς, η παράβαση των οποίων μπορεί να έχει ως συνέπεια, για τη δικαιούχο εταιρεία, την ανάκλησή της.

Μεταξύ άλλων, η διάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πρέπει να ανταποκρίνεται στα στοιχεία της οικονομοτεχνικής μελέτης και στα θεωρημένα από την Υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος σχεδιαγράμματα.

Επίσης, η εταιρεία κατά την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του θέματος πρέπει να λαμβάνει κάθε μέτρο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακόμη το υπουργείο Περιβάλλοντος διαθέτει το δικαίωμα να επιβάλλει πρόσθετους όρους ή μέτρα, που θα έκρινε αναγκαία λόγω ύπαρξης νέων στοιχείων, για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στις υπόψη εγκαταστάσεις, όπως και για την προστασία του εργασιακού χώρου και του περιβάλλοντος γενικά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (κατα της εξόρυξης) ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΕΙ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

25 ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ 26 ΚΛΕΙΝΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ - ΘΕΣΕΙΣ (ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ) ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ
ΠΙΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΕΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Γυναίκες και ανηψιές στα γραφεία και ο αγώνας στα σκουπίδια, λαμόγια!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, οι εναπομείναντες "αγωνιστές" της Ολυμπιάδας πόσο κοντά νιώθουν με τους αγωνιστές της Ιερισσού? Μήπως ο αγώνας της Ιερισσού είναι εντελώς μονόπλευρος?

Ανώνυμος είπε...

η συμπεριφορα τoυ Σκουρλετη για το θεμα των μεταλειων ειναι και ο δεικτης αξιοπιστιας αυτων που μας κυβερνουν.Αν οι προηγουμενοι που μας κυβερνουσαν ηταν 'κλεφτες' αυτοι ειναι σιγουρα ψευτες(προς το παρόν).ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ??
brgds

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η αδεια αυτή δεν εχει ισχύ αν δεν υπαρχει χώρος απόθεσης.Ψαχτειτε λίγο κ θα καταλάβετε πολλα.Τα αλλα νεα σε λίγο

Ανώνυμος είπε...

Ο χώρος απόθεσης ειναι ο Μαδέμ Λάκκος, φίλε μου, όπου μετέφεραν και όλα τα απόβλητα της χαβούζας της Ολυμπιάδας, αφού κράτησανε τον χρυσοφόρο Αρσενοπυρίτη!!!!