Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΔΗΣΟ

Ο ΓΑΠ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ''ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'', ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ!!!  
Ο Β. Λεβέντης ψηφίστηκε, απ' όσους ψηφίστηκε, και μπήκε στη Βουλή, προκειμένου να κάνει μόνο ένα πράγμα: Να ζητάει οικουμενική (μνημονιακή) κυβέρνηση και που και που να κάνει προβλέψεις για το μέλλοντου ΣΥΡΙΖΑ.  
Η Φώφη Γεννηματά βλέποντας την ''επιτυχία'' Λεβέντη προσπαθεί να του κλέψει την παράσταση και καθυστερημένα, έστω δεύτερη και καταϊδρωμένη, έχει ''λυσσάξει'' να προτείνει και αυτή οικουμενική κυβέρνηση.  
Η διαφορά είναι ότι η Φώφη Γεννηματά, μαζί με την οικουμενική, επιχειρεί να ανοίξει τις διεργασίες για τη συμπόρευση της λεγόμενης ''Δημοκρατικής Συμπαράταξης'' με το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου.  
Βροχή οι προτάσεις της Γεννηματά προς τους ''συνοδοιπορούντες''. Να ενώσουμε τα ρετάλια μας, είναι το ουσιαστικό σύνθημα της.  
Ο Στ. Θεοδωράκης ακολουθεί τακτική ''τράβα με και ας κλαίω'' στο μίζερο εγχείρημα και θα απαντήσει, όπως λέει, με δική του πρόταση, ενώ ο Γ. Παπανδρέου, με επιστολή του στη Φώφη, βάζει το χέρι του ''επί των τύπων και ήλων''.  
Κρούεις, ανοικτές θύρες, Φώφη, της λέει αλλά ξέχασες μια λεπτομέρεια: στο διάλογο για την ''Κεντροαριστερά'' (βλέπε νεοφιλελεύθερη μνημονιακή δεξιά) πρέπει να κληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ!  
Τα πολιτικά ''ρετάλια'' δεν μπορούν να συνενωθούν χωρίς το μεγαλύτερο ''ρετάλι'' του ΣΥΡΙΖΑ.  
Όλα δείχνουν ότι αυτός ο χώρος της ''νεοφιλελεύθερης μνημονιακής σοσιαλδημοκρατίας'', βρίσκεται σε φάση εντατικών ζυμώσεων.  
Πολλοί διαπιστώνουν το κοινό τους ναυάγιο και επιχειρούν δια της συγκολλήσεως, άλλοι να επιβιώσουν και άλλοι να εμφανίσουν ένα αξιόμαχο πολιτικό σχήμα απέναντι στη ΝΔ του Κυρ.Μητσοτάκη, η οποία ΝΔ μοιάζει αν κάνει ''περίπατο'' έναντι των Κεντροαριστερών ανταγωνιστών της, όχι γιατί έχει να πει κάτι θετικό για το μέλλον του τόπου αλλά γιατί στηρίζεται με τον πλέον ωμότρόπο από όλα τα κέντρα του συστήματος.  
Η τραγωδία είναι ότι όλοι αυτοί στην λεγόμενη ''Κεντροαριστερά'', από τον Τσίρπα και τον ΓΑΠ, μέχρι τη Γεννηματά και τον Θεοδωράκη αλλά και τον Λεβέντη, αν παραμερίσεις το ύφος και το στυλ του καθενός, μοιάζουν μεταξύ τους πολιτικά ως μια σταγόνα νερό. Και μοιάζουν πολιτικά για τονμνημονιακό τους προσανατολισμό, για την ''ευρωπληξία'' τους, για την παράδοση τους στονευρωατλαντισμό, για τη διαπλοκή τους και για την επίθεση τους στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. 
Η ειρωνεία είναι ότι όλοι αυτοί προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ένα πολιτικό ηγέτη, ο οποίος, αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, θα το είχε ο ίδιος ανακαλύψει στη νιοστή.  
Πολύ σύντομα οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι πολύ πυκνές.  
Ο Τσίπρας τρέχει ολοταχώς και προσφέρει γη και ύδωρ στη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία, ξεχνώντας τα παλιά περί Ολαντρέου και γλυκοτρίβεται, ταυτόχρονα, με όλο τον χρεοκοπημένο ''ενδιάμεσο'' χώρο, προσβλέποντας απελπισμένα στη διάσωση του. Την ίδια ώρα, κινήσεις στα δεξιά της ΝΔ, με χαρακτηριστικό δείγμα τη συγκέντρωση Κατατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη, ίσως προετοιμάσουν γρήγορα ένα νέο πολιτικό σχήμα, κακέκτυπο της ''Χρυσής Αυγής'', ανάμεσα στονΚυρΜητσοτάκη και τον Νίκο Μιχαλολιάκο.  
Δεν θα πλήξουμε από τις διεργασίες στις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις, αν και αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος να μην τους ανατρέψουμε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και να ξαναγυρίσουμε στα προγράμματά τους!!!! 'Εφαγαν, ήπιαν, , χάρισαν, κονόμησαν, φτάνει πια. ας αφήσουμε να εξελιχθεί και το "Ενδιάμεσο" , το περιθώριο που το λεν. ΌΛοι τα έχουν βάλει με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο. Τους χάλασε τη Σούπα. Για τα από πολλού οργανωμένα συμφέροντα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν το "καυτερό πιπεράκι" που έπεσε κατά λάθος στο. . .Σάμαλι. . Και θα πρέπει μερικοί να μάθουν να τρων το Σάμαλι, με ολίγο καυτερό . Μπουκοβο... Θα το συνηθίσουν.