Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά


Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων απο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: "Αδικαιολόγητη αναμονή για καταβολή συντάξεων. " την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτης του Νομού Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Αδικαιολόγητη αναμονή για καταβολή συντάξεων.


Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις. Η κυβέρνηση μας μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχε δρομολογήσει διαδικασίες όπως το Σύστημα ΑΤΛΑΣ (ψηφιοποίηση ασφαλιστικής ιστορίας), διασύνδεση Πληροφορικού Συστήματος ΙΚΑ και Γενικού Λογιστηρίου με το Σύστημα απονομής Επικουρικών Συντάξεων καθώς και την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του Ταμείου ΤΕΑΥΕΚ του ΕΤΕΑ, για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.
Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Ποιο είναι το πλήθος των σε εκκρεμότητα αιτήσεων συντάξεων κυρίων και επικουρικών ανά έτος και ανά Ταμείο;
  2. Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος αναδρομικών συντάξεων ανά Ταμείο;
  3. Ποια η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση;
  4. Για τα μέτρα και τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καθυστερήσεων απονομής των συντάξεων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα πρέπει να απαντήσεις εσύ κ βουλευτά γιατί ορισμένοι περιμένουν ακόμα και 4 χρόνια , εγώ για την αλήθεια 3 χρόνια . Υπήρξες κυβερνητικός βουλευτής επί σειρά ετών αλλά << κατόπιν ενεργειών σου >> δεν έγινε τίποτα κρίμα !

Ανώνυμος είπε...

Πόσο υποκριτής μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος .Πόσο λαϊκιστής και πως μπορεί να ξεχάσει τι έκανε μόλις το καλοκαίρι που πέρασε ψηφίζοντας ΝΑΙ για το μνημόνιο .Ψήφισε για την μείωση των συντάξεων που ειδή έρχονται με το νέο ασφαλιστικό και τώρα χτυπιέται γιατί η σύνταξη, βοήθημα, αργεί να βγει . Πόσο κάτω θα πέσετε και ποσό θα κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό ότι νοιάζεστε για αυτόν . Ευτυχώς που έχουμε μάθει αρκετά η κρίση έμαθε πολλά σε πολλούς στόματα άνοιξαν που ήταν κλειστά και οι βασιλιάδες είναι πλέων γυμνοί .

Υ.Γ. Προσοχή στις γάτες . Μεγάλη προσοχή .

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασαν να γράψουν την 5 την γράφω εγώ .

5. Πόσα λεφτά έχασαν όλα τα ταμεία από το P.S.I. και πόσα πρέπει να κοπούν από τις συντάξεις ανά έτος και πρώτα για το 2016.

Ανώνυμος είπε...

Λίγη ντροπή 13 μειώσεις κάνατε και βιάζεσαι να δώσεις τα ρέστα ;

Ανώνυμος είπε...

Ποια κυβέρνηση μάς έκοψε δώρο αδείας, δώρο πάσχα και δώρο Χριστουγένων; Ο Τσίπρας τα έκοψε;; Για συμμαζευτείτε. . . Και αν βλέπετε μέλλον, ζητείστε εκλογές. Αλλά αμ δεεεε . Γιατί ξέρετε οτι θα ξανα-χάσετε. Γι' αυτό. μείνετε εκεί που είσαστε και αναμείνατε στο . . .ακουστικό σας.