Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Υπεγράφη η πρώτη άδεια για την «Ελληνικός Χρυσός»

Υπό όρους και περιορισμούς υπεγράφη τελικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρώτη άδεια που αφορά την υλοποίηση του project της Ολυμπιάδας στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Πρόκειται για μία εκ των επτά συνολικά αδειών που εκκρεμούν για την ανάπτυξη της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα, η οποία αφορά την κατασκευή μονάδας λιθογόμησης.
Η άδεια αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Ενέργειας, Μιχάλη Βερροιόπουλο. Η άδεια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική απόφαση, χορηγείται στην «Ελληνικός Χρυσός», με όρους και περιορισμούς, η παράβαση των οποίων μπορεί να έχει ως συνέπεια την ανάκλησή της.


Μεταξύ των όρων που θέτει το υπουργείο, είναι και το δικαίωμα της αρμόδιας υπηρεσίας του να επιβάλει πρόσθετους όρους και μέτρα, που θα έκρινε αναγκαία για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων όπως και για την προστασία του εργασιακού χώρου και του περιβάλλοντος γενικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Η απόφαση έγκρισης της σχετικής άδειας προβλέπει, επίσης, ότι το Δημόσιο δεν ευθύνεται, αν, για λόγους ασφαλείας ή γενικότερου δημοσίου συμφέροντος, απαγορευθεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων ή ανακληθεί η παρούσα άδεια.

Η απόφαση έγκρισης της άδειας αναφέρει ρητά, επίσης, ότι η διάταξη των αδειοθέντων εγκαταστάσεων πρέπει να ανταποκρίνεται στα στοιχεία της οικονομικοτεχνικής μελέτης και στα θεωρημένα από την υπηρεσία του υπουργείου σχεδιαγράμματα που συνοδεύουν την εν λόγω απόφαση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 31 Μαρτίου λήγει το τελεσίγραφο της Eldorado Gold προς το υπουργείο για την έκδοση των αδειών που εκκρεμούν για την επένδυση της Ολυμπιάδας, προκειμένου να μην προχωρήσει στην αναστολή της και σε απολύσεις 600 εργαζομένων.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτοί που θα το έκλειναν την επομένη των εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΤΑ !!,
Με τις υπόλοιπες έξι τι πρόκειται να γίνει;;
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ . Γι αυτό κομμένες οι χαρές και τα πανηγύρια.

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ....
Ανώνυμος είπε...

Ο τσίπρας είχε το χρόνο να τον επισκευθεί η jolly , είχε χρόνο για τις διαδηλώτριες στην Καναδική πρεσβεία, για τον υπέυθηνο της επένδυσης των μεταλλείων ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΟ για τους εργαζόμενους ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΟ.
Την αδειοδότηση την δώσανε με υπογραφή του γραμματέα (δεν υπογράφει ο Υπουργός
Σκουρλέτης) γράψανε και μερικές παπαριές έτσι για την τιμή των όπλων(με ευθύνη
της εταιρείας πλα.. πλα.. πλα..).
Λίγα τα ψωμιά τους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 9:08
Λίγα τα ψωμιά της εταιρείας, τους πέταξε ένα ξεροκόμματο άχρηστο στην ουσία και οι επόμενες κινήσεις θαχουν το αποτέλεσμα η ELDORADO NA ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ.


Ανώνυμος είπε...

10:04 τι δεν κατάλαβες ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ
Τα περι τέλους του μηνός κλπ. κλπ. χαιρετίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Στον 10:04
Κυριακή κοντή γιορτή.

Ανώνυμος είπε...

@10:04 π.μ.

Καταλαβαίνω την αγωνία σου για να συγκρατήσεις διαρροές παραπλανεμένων ψηφοφόρων, αλλά η πραγματικότητα θα σε διαψεύσει ακόμη μία φορά. Η Ιγγλέση μίλησε για νομιμότητα και εάν είναι νόμιμη η εταιρεία δεν μπορεί ο Σκουρλέτης να μην δώσει τις άδειες. Άλλωστε είναι μνημονιακός όρος να προχωρήσει η επένδυση, για να δείξουν πόσο καλά παιδιά είναι.....

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δε θα ζούμε για να δούμε τα απότελέσματα των νυν και των επαίσχηντων προηγούμενων που μάς κυβέρνησαν και μάς κυβερνούν. Οι πρώην, μάς πούλησαν φανερά, και οι νυν προσπαθούν. Προσπαθούν, αλλά, όλες οι κρυφές και φανερές δυνάμεις ακόμα και οι εξουσίες, είναι εναντίον τους. Μάς τάζουν το δίφραγκο και απαιτούν το πολλαπλάσιο.
Και ξαναρωτώ σε ΄λους αυτούς που κανουν φτηνή αντιπολίτευση σε κάποιον "Τσίπρα" Πέφτει ο Τσίπρας και ανεβαίνουν οι " άλλοι". Νομίζετε ότι θα μάς χαρίσουν τα χρωστούμενα;;; Ε λοιπόν σας λέω, ότι "απ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε, " και καλόν ύπνο. Πάλι στους μεγάλους θα χαριστούν τα χρέη. Εσείς οι μικροί και φουκαράδες είσαστε μόνο για την ψήφο και το "χτύπημα στην πλάτη" από τον υποψήφιο Βολευτή, για να σας "διευθετήσει" κάποιο πρόβλημά σας που αν υπήρχε Κράτος, δεν χρειαζόταν να πάτε στον "Βολευτή" Αυτ'α.

Ανώνυμος είπε...

2:45
Παραπλανημένοι και αφελείς χαρακτηρίζονται όσοι υπηρετούν τα σχέδια της eldorado.
Αν δεν αντέχεις , τις εξελίξεις πρόβλημα σου. Τότε σύντομα θα στεναχωρηθείτε .

Ανώνυμος είπε...

..Και οι υπόλοιπεs έξι (μην είναι και παραπάνω )άδειεs που είναι?αυτή η άδεια υποτίθεται οτι αφόρα την περιβαντολλογική ασφάλεια γιατί χωρίs λιθογόμωση μπορέι να υπάρξουν προβλήματα καθιζήσειs κτλ και πάλι όμωs με τα χίλια ζόρια δόθηκε.και μέχρι τηs 31 του Μάρτη δίνουν διορία οι Καναδοί.ΝΑΙ στην μεταλλευτική δραστηριοτητα άλλα υπο πολλή πιο περιορισμένη κλίμακα.Ο τόποs είναι μικρόs για να αντέξει μια τέτοιού τύπου ανοικτή εξόρυξη.προέχει πρώτα το (μακροπρόθεσμο) δημόσιο συμφέρων και η διαφύλαξη τηs δημόσιαs υγείαs! και οι αρμόδιοι οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα..

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΕΞΩ ΟΙ ΙΓΓΛΕΖΗ-ΖΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!!