Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Οι antigold ψευδοπροφήτες προβλέπουν καταστροφή και θάνατο. Ευτυχώς, τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Για όσους παρακολουθούν την επιχειρηματολογία των antigold αντιδρώντων στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική εύκολα συνάγουν αυτό που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και που είναι η ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή και ο κίνδυνος να προκληθούν πολλοί θάνατοι κατοίκων και περιοίκων στο Δήμο Αριστοτέλη. Προκειμένου να τεκμηριώσουν αυτή τους την πρόβλεψη έχουν επιστρατεύσει κάθε πιθανό επιχείρημα και ευφυολόγημα, όπως το ότι κυάνιο που δήθεν θα διαχέεται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον, η τοξική σκόνη που δήθεν θα αιωρείται σε τεράστιες ποσότητες και θα φτάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, η δήθεν μόλυνση των επιφανειακών και των υπόγειων υδάτων, η καταστροφή ανύπαρκτου αρχέγονου δάσους, η καταστροφή ανύπαρκτου αρχαιολογικού χώρου, η βέβαιη αστοχία των φραγμάτων απόθεσης των παραπροϊόντων του εμπλουτισμού, και άλλα ακόμη.Ακούγοντας κανείς την επιχειρηματολογία των antigold αντιδρώντων διανθισμένη επιμελώς με παραδείγματα προς αποφυγήν της διεθνούς μεταλλευτικής δραστηριότητας, παρουσιαζόμενα από antigold και antimining μέλη ή τέως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε επικίνδυνες ατραπούς σκέψης ή ακόμη και να πεισθεί για την ορθότητα των ψευδοεπιχειρημάτων και των ψευδοπροβλέψεων.

Προκειμένου όμως να αποφευχθεί να πλανηθεί κάποιος θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα εξής:
  • Για να συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει στοιχειωδώς να παρακολουθήσουν συζήτηση, με κατ’ αντιπαράσταση τοποθετήσεις και αντίλογο. Όσες φορές έλαβε χώρα τέτοιου τύπου συζήτηση, οι ψευδοπροφήτες τράπηκαν σε φυγή.
  • Τα παραδείγματα προς αποφυγήν της διεθνούς μεταλλευτικής δραστηριότητας είναι ορισμένα μόνο εξ όσων υπάρχουν παγκοσμίως. Τα παραδείγματα προς μίμηση βεβαίως τα αποκρύπτουν οι ψευδοπροφήτες. Η επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση, αφού υπάρχουν και οι γνώσεις και τα μέσα. Από τους εμπλεκόμενους ανθρώπους εξαρτάται.
  • Τα ψευδοεπιχειρήματα των antigold αντιδρώντων περιλήφθηκαν στις πάμπολες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ αξιολόγησε τα επιχειρήματα και αποφάνθηκε. Απέρριψε όλες τις προσφυγές των antigold αντιδρώντων και δικαίωσε τον επενδυτή. Στις αποφάσεις του δε το ΣτΕ απογυμνώνει ένα προς ένα όλα τα ψευδοεπιχειρήματα των ψευδοπροφητών και τα καταρρίπτει.
  • Τέλος, η επένδυση έχει λάβει τη γενική αδειοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο και έχουν θεσπιστεί αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι. Το γεγονός αυτό από μόνο του υποδηλώνει ότι η πολιτεία και ειδικότερα τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος αξιολογήσαν τα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα της επένδυσης και έκριναν ότι είναι ασφαλής και περιβαλλοντικά αποδεκτή, υπό τους όρους που καθορίστηκαν, και οικονομικά επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι παρά τις πρόσφατες αναταράξεις στις σχέσεις του Υπουργείου ΠΕΝ και του επενδυτή, το υπουργείο χορήγησε τις προηγούμενες ημέρες μία από τις άδειες ρουτίνας που εκκρεμούν, υποδηλώνει ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει αντίρρηση εκ μέρους της πολιτείας στην υλοποίηση της επένδυσης.
Από τα ανωτέρω, είναι σαφές ότι τα ψευδοεπιχειρήματα των antigold αντιδρώντων μόνον σε ψευδοπροβλέψεις οδηγούν. Όσο και εάν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι ψευδοπροφήτες δεν μπορούν να πείσουν ένα στοιχειωδώς λογικό άνθρωπο. Οι ψευδοπροβλέψεις για ανεπανόρθωτη καταστροφή και θανάτους κατοίκων και περιοίκων του Δήμου Αριστοτέλη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και το μόνο το οποίο επιτυγχάνουν είναι να τρομοκρατούν τους αγαθούς και ανυποψίαστους ανθρώπους, γεγονός για το οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Γ. Καρίνας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καρίνα οι άνθρωποι που αντιστέκονται και δεν πουλήθηκαν όπως εσύ και έχουν διαφορετική άποψη από την δική σου είναι «αντιεπιστήμονες» ενώ εσύ που δεν διαθέτεις το ελάχιστο της αξιοπρέπειας, μας παρουσιάζεσαι σαν ο μέγας επιστήμων.
Δεν μας διευκρινίζεις όμως και μπερδευόμαστε, η επιστημονική σου κατάρτιση αφορά και τις τρεις ιδιότητές σου; (Μεταλλωρύχου, Γεωτεχνικού ή Προωθητή της επένδυσης).
Υ.Γ Δηλαδή κύριε Καρίνα οι δικές σου απόψεις είναι η επιχειρηματολογία, ενώ οι διαφορετικέ απόψεις των κατοίκων που αντιδρούν για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αποτελούν την «τρομοκρατική ψευτοεπιχειρηματολογία». Είσαι με τα καλά σου;

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε Καρίνα και ανησυχήσαμε μέρες έχεις να φανείς μας έλλειψες. Εμείς έχουμε μόνο ψευδοεπιχειρήματα και ψευδοπροβλέψεις ενώ εσύ εκπροσωπείς την αλήθεια και την καθαρότητα. Ο μέγας επιστήμων όλων των εποχών.

Ανώνυμος είπε...

Και αιφνιδίως τόσες χιλιάδες κόσμος ,παραπληροφορηθηκαμε, πέσαμε σε κατάσταση υστερίας και δεν βλέπουμε την μεγάλη επένδυση που θα σώσει τον τοπο, την Ελλάδα. Το χρήμα θα ρέει απο την ΕΤΕΡΕΙΑ, στα ποτάμια θα τρέχουν τα γαργάρα νερά,η θαλασσα γεμάτη ιππόκαμπους, ο Κάκαβος ζωντανός ,λουλούδια ανθισμένα στον τοπο της εξόρυξης,μαγαζιά απλωμένα περιμετρικά του οπεν πίτ, να πουλούν σουβενίρ Ελντοράντο, ξενοδοχεία πολυτελείας για μοναδικά μπάνια στις ζεστές χαβούζες!,,,,,,,,,,,,,,,

Ναι ναι ξεγελάστηκα καρινα ,αυτοί οι ψευδοπροφήτες φταίνε. Άνοιξαν τα μάτια μου και είδα το χάος με τα δικά σου μάτια να ειναι ο παράδεισος. ΣΩΘΗΚΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


Ανώνυμος είπε...

Antigold, αντε γεια!!!!!!!!!!!!