Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στα Διαβατά γυναικών της ΛΑ.Ε. στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα επέτειος της πρώτης απεργίας που έγινε από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, η οποία βάφτηκε στο αίμα, όταν η κυβέρνηση επιχείρησε με το ιππικό να καταστείλει τη διαδήλωση των απεργών γυναικών. Ημέρα επέτειος, για να υπενθυμίζει ότι όσα δικαιώματα κατέκτησαν οι γυναίκες στο διάβα των αιώνων, κοινωνικά, πολιτικά, ατομικά, κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, όπως και όλα τα δικαιώματα που βελτιώνουν τη θέση των εκμεταλλευόμενων τάξεων.


Σήμερα, μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής ύφεσης και έξι χρόνια μνημονίων, η θέση των γυναικών στη χώρα μας είναι σε πολύ χειρότερο επίπεδο από πριν. Οι γυναίκες κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στην ανεργία μετά από τους νέους, καταργούνται καθημερινά όσα ψήγματα ευνοϊκότερων ρυθμίσεων υπήρχαν για τις γυναίκες στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, οι εργασιακές συνθήκες «πιάσαν πάτο» για τις γυναίκες (επισφάλεια, ελαστικά ωράρια, απαγορευτική σχεδόν η εγκυμοσύνη κτλ.), ενώ όσο καταστρέφονται οι κοινωνικές υποδομές τόσο δυσχεραίνεται η θέση της στην οικογένεια.

Η ΛΑ.Ε. Θεσσαλονίκης, επιλέγει  να τιμήσει τη συμβολή και το ρόλο της γυναίκας και του φεμινισμού στην κοινωνική εξέλιξη, με επίσκεψη στα Διαβατά, στις γυναίκες πρόσφυγες-μετανάστριες, που δίνουν το σκληρότερο αγώνα, τον αγώνα της επιβίωσης, μετά από την καταστροφή που επιφέρουν οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές αλλά και οικονομικές επεμβάσεις, κυρίως στις χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Η επίσκεψη στα Διαβατά, θα γίνει από κλιμάκιο γυναικών της ΛΑ.Ε. την Τρίτη 8 Μάρτη στις 10.30΄π.μ. με συμβολική προσφορά ειδών από τα μέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: