Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη στην Τουριστική Έκθεση SAJAM TURIZMA 2016 στο Βελιγράδι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού SAJAM TURISMA 2016 η οποία διοργανώθηκε, στο Βελιγράδι από 18-21 Φεβρουαρίου 2016. 
Ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου , με σκοπό τη δυναμική παρουσία του σε μία πολύ σημαντική αγορά για την τουριστική κίνηση της Β.Α. Χαλκιδικής, όπως αυτή της Σερβίας, φιλοξενούμενος στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.Η αγορά της Σερβίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις φιλοξενίας, καθώς η περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής αποτελεί έναν από τους βασικότερους προορισμούς Σέρβων τουριστών, όχι μόνο κατά τη θερινή, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα με τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας των ομόθρησκων γειτόνων και του Αγίου Όρους. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν επαφές με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, ενώ παρουσιάστηκαν οι ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη σε πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε το περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού. 
Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Ζουμπά και τον πρόεδρο της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α ΔΑΕ Λευτέρη Βαλσαμή, αναδείχτηκε η πλούσια ιστορία της περιοχής ως γενέτειρας του Αριστοτέλη, της προ του Άθω περιοχής, αλλά και «άγνωστα» σε πολλούς ιστορικά αξιοθέατα και τοποθεσίες. Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η ανάδειξη του Δήμου μας, ως τουριστικού προορισμού που συνδυάζει ιδανικά τον πολιτισμό, την παράδοση, τα μοναδικά τοπία, τις υπέροχες παραλίες αλλά και τη γαστρονομία. Την παρουσίαση, παρακολούθησαν η Σοφία Λαζαρίδου προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Βελιγραδίου και ο Χαράλαμπος Κουναλάκης γενικός σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ανθρώπων του τουρισμού. Η παρουσίαση έγινε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό και ταυτόχρονη μετάφραση στη Σερβική γλώσσα. Στο τέλος της παρουσίασης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν, τοπικά κρασιά και τσίπουρο προσφορά των οινοποιιών Κλαούντια Παπαγιάννη και Προδρομίδη, διάφορα είδη τυριών από το Τυροκομείο Σταθώρη, μέλι από τις εταιρίες Γεωργάκα και Ηoraehoney Γιάννη Τσανανά & Μάρας Παπαγιάννη, καθώς και εδέσματα της περιοχής μας, από την ΚΟΙΝ. ΣΕΠ. «Αριστοτέλεια Γη», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενή τους ανταπόκριση. 
Στόχος του Δήμου Αριστοτέλη είναι η ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, στοχεύοντας  στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη του.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΔΟΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μάλιστα,τα πιάσαμε τα λεφτά πατριώτη!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχασετε τα κιτρινα φασολακια της Κατινας.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι μέτριοι μαζί, λες και βγήκαν από την ίδια μήτρα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μπομπολάκια επενδυτές, δεν είστε ικανοί να συντάξετε ούτε μια πρόταση. Γι αυτό σας θέλει και η εταιρία.