Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά

Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα " Στρατηγικές Επενδύσεις " την οποία συνυπόγραφει και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής  Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον: Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη
Θέμα: Στρατηγικές Επενδύσεις 
Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν στρατηγικές. Συγκεκριμένα είχε εγκρίνει τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ύψους €1,4 δις. Πρόκειται για τα εξής έργα:

α) Loyalward Ltd. – Ίτανος Γαία, σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στο ΒΑ Άκρο της Κρήτης, στη χερσόνησο Σίδερο του Δήμου Σητείας, €268 εκατ., β) Pravita Estate Holdings, σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στη Χαλκιδική, €726 εκατ., γ) Dolphin Capital – Kilada Hills, ανάπτυξη σύνθετης τουριστικής επένδυσης στην Κοιλάδα Αργολίδας,€418 εκατ.
Επειδή η Ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό εξόδου της χώρας μας από τη βαθύτατη οικονομική κρίση και επειδή θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα σας στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων, ερωτάται ο κ. Υπουργός: α) Ποιες επενδύσεις έχει προσελκύσει η Κυβέρνηση σας προκειμένου να ενταχθούν στο νόμο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων; β)Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αδειοδοτική διαδικασία των επενδύσεων, που είχε προσελκύσει η προηγούμενη κυβέρνηση;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές

3 σχόλια:

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Κε Βαγιωνά,

είναι χρήσιμη η ενημέρωσή μας σε σχέση με το κοινοβουλευτικό σας έργο, ειδικότερα στο θέμα των ερωτήσεων προς υπουργούς.

Περισσότερο χρήσιμο όμως είναι να μας ενημερώνετε για τις απαντήσεις που λαμβάνετε και για τα περαιτέρω αποτελέσματα των ενεργειών σας.

Εάν θέλετε να είστε ουσιαστικός και όχι επιδερμικός όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί σας.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Υ.Γ. Για την εν εξελίξει στρατηγική επένδυση των μεταλλείων της ΒΑ Χαλκιδικής θα ρωτήσετε τους συναρμόδιους υπουργούς ; Λόγω εκλογικής περιφέρειας θα έπρεπε να μεριμνήσετε . . .

Ανώνυμος είπε...

Καρινα, μην ανησυχεις μεριμνά ο Σκουρλέτης. Μέσα στο Μάρτη ετοίμασε τα υπογλωσισια . Προς το παρών κοιτάξτε τα φ ο β ε ρ α συμβάντα σας.