Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Η ΛΑΕ Χαλκιδικής στο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τα στρατεύματα κατοχής στην Κασσάνδρα

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Χαλκιδικής, αποτελούμενη από τους Τάσο Κανταρά μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ και τους Ασημινάρη Χρήστο, Γεράκη Γιώργο και Σακαλή Δημήτρη μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, παραβρέθηκαν σήμερα στο μνημόσυνο στην Κασσάνδρα προς τιμή των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς την 23/2/1944. 
«Συμπληρώθηκαν φέτος 74 χρόνια από την μέρα που οι Ούννοι κατακτητές σε αγαστή συνεργασία με συνεργάτες Γερμανοτσολιάδες, κρέμασαν και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους πατριώτες-αγωνιστές στην Κασσάνδρα.

Στη ιστορική μνήμη οι ήρωες της Βάλτας θα παραμείνουν ζωντανοί, όπως ανεξίτηλη και επίκαιρη θα παραμένει η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας βρίσκεται υπό νέα οικονομική κατοχή, με την συνδρομή των νέων πρόθυμων πολιτικών υπηρετών της μνημονιακής τάξης. Ο ελάχιστος φόρος τιμής στη θυσία τους, είναι ο αγώνας του σήμερα για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές συμφωνίες. Είναι ο αγώνας για την απαλλαγή από τους νέους δυνάστες. Είναι ο αγώνας για μια ανεξάρτητη πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: