Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Φόροι, εισφορές, συντάξεις, ανεργία παντού . . . Τι μπορούμε να κάνουμε ; Είναι οι επενδύσεις ανόητε ! ! !

Γράφει Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Στη γενική απεργία της Πέμπτης, ενάντια στην επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση που οδηγείται η χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμμετείχε όλο το φάσμα των εργαζομένων, με μία κοινή αγωνία. Τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε ; Μα τι άλλο ; Επενδύσεις και πάλι επενδύσεις. Μεγάλες και στρατηγικές επενδύσεις, το ταχύτερο δυνατόν. Η απάντηση όσο απλή και εάν ακούγεται είναι δύσκολο να υλοποιηθεί απ’ ότι φαίνεται από την σημερινή κυβέρνηση.
Η επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι η μοναδική ώριμη μεγάλη επένδυση που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα στη χώρα, διότι το σύνολο των προπαρασκευαστικών ενεργειών έχουνε ολοκληρωθεί, το σύνολο των απαιτούμενων μελετών έχουνε συνταχθεί και υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας προς έγκριση και επιπροσθέτως ο επενδυτής διαθέτει διαπιστωμένα τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ και ο ετήσιος κύκλος εργασιών μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης θα ανέρχεται σε 800 εκ ευρώ. Για αυτά τα οικονομικά δεδομένα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα εισπράττει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από φόρους και εισφορές, ενώ θα εξασφαλίζεται και η απασχόληση σε 2.000 άτομα άμεσα και σε 3.000 άτομα έμμεσα.

Επιπλέον, εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι μία μεγάλη επένδυση για να υλοποιηθεί και για να ξεκινήσει να αποδίδει ώστε να μπορεί να εισπράττει το ελληνικό δημόσιο φόρους και εισφορές απαιτείται ένα χρονικό διάστημα 4 έως 8 ετών, καθιστά την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική ως χρυσή ευκαιρία για τη χώρα, αφού μπορεί να είναι άμεσα «παραγωγική» για το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να χρειάζεται η αναμονή των 4 έως 8 χρόνων.

Από όποια σκοπιά και εάν εξετάσει κανείς την εν λόγω επένδυση στην παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας θα διαπιστώσει ότι αποτελεί χρυσή ευκαιρία, η οποία εάν αξιοποιηθεί κατάλληλα και σε καλό χρονισμό με τις υπόλοιπες κυβερνητικές ενέργειες μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα που θα πυροδοτήσει την επενδυτική - αναπτυξιακή έκρηξη.

Είναι στο χέρι της κυβέρνησης και ειδικότερα στο χέρι του κου Τσίπρα να αξιοποιήσει αυτή τη χρυσή επενδυτική ευκαιρία, παρακάμπτοντας τους αντιδρώντες και υπερβαίνοντας ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων. Το ζητούμενο είναι εάν αντιλαμβάνεται ο κος Τσίπρας . . . Είναι οι επενδύσεις ανόητε ! ! !

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καρίνα έχεις πουλήσει το κορμί σου στους Καναδούς. Αγαπητέ, ο τόπος και το βουνό ανήκει σε όλους και μάλιστα πρέπει να παραδοθεί και στις επόμενες γενεές. Και ποιος σου είπε ότι είναι κοινώς αποδεκτά αυτά που γράφεις; Μόνο ένα τεράστιο μυαλό σαν το δικό σου τα θεωρεί κοινά αποδεκτά, γιατί σε βολεύει. Ντροπή σου και δεν δικαιούσαι να δηλώνεις Γεωτεχνικός. Νερό ρε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να πας στον καναδα

Ανώνυμος είπε...

ειναι η καταστροφή του τόπου μας....ανόητε

Ανώνυμος είπε...

'Ολες οι επενδύσεις, πάντα απότελούν "Χρυσή Ευκαιρία" αλλά εξαρτάται για ποιούς είναι Χρυσή αυτή η ευκαιρία. Απ' όπου πέρασαν αυτοί οι "Χρυσοί Επενδυτές" χορτάρι δε φύτρωσε. Δεν έχεις παρά να διαβάσεις το βιβλίο τής Ναόμι Κλάιν " Το Δόγμα τού Σοκ" για να αλλάξεις διάθεση, ή τουλάχιστον να μάθεις μερικα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ Α Λ Λ Α ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΟΗΤΕ ... ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Να πας στον Καναδά εφόσον θελεις εξόρυξη.Εδω αποφασίσαμε να σταματήσουν ολα.Θελουμε να ζήσουμε

Ανώνυμος είπε...

τι επενδυσεις ρε;ολοι στον τουρισμο.40 μερες δουλεια το χρονο
και τον υπολοιπο ταμειο ανεργιας.

Ανώνυμος είπε...

Καρινα μετα απο δεκα χρονια ο τοπος θα ειναι ερημος με χαλασμενη γη , νερα και γεματος καρκινοπαθεις ,οσο και αν τετραγωνιζεις τον κυκλο δεν μας πειθεις απεναντιας μας εκνευριζει αυτη η συχνη εγγραφη υποστήριξη στους χρυσοθηρες.Αν εχεις οικονομικο η επαγγελματικο προβλημα βρες λυση με πιο εντιμο τροπο
Σου ευχωμαι να μπεις στο club της μεγαλης μασας τουλαχιστον να πειασει τοπο ο κοπος σου οπως και των αρπαχτρικων
brgds

Ανώνυμος είπε...

Ρε μιλάτε εσείς για καταστροφή όταν έχετε ρημάξει τα βουνά από την παράνομη υλοτομία

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κάνετε στο συντάκτη της ανάρτησης ονομάζεται bullying. Δεν βλέπω επιχειρήματα, μόνον αοριστίες και όλοι θα ... πεθάνουμε. Αρες, μάρες και χαζομάρες...