Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

Να πάρει πίσω τα μέτρα για το ασφαλιστικό, ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης! Πραγματικά τσιμπιόμαστε! Διότι ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι μόνο ψήφισε με φανατισμό το τρίτο μνημόνιο αλλά και ζητάει τώρα με τον ίδιο και περισσότερο φανατισμό την πλήρη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Πώς, λοιπόν, θα εφαρμοσθεί το μνημόνιο, αν η κυβέρνηση πάρει πίσω τα μέτρα; Πού θα βρεθούν τα 1,8 δισ. μείωση των ασφαλιστικών δαπανών που προϋποθέτει δεσμευτικά το μνημόνιο; 

Έχει να προτείνει “ισοδύναμα” ο Κυρ. Μητσοτάκης; Γιατί δεν μας τα λέει; Δεν τα λέει, γιατί δεν υπάρχουν και ο Κυρ. Μητσοτάκης απλώς κοροϊδεύει χοντρά τον ελληνικό λαό σε ένα κρεσέντο υποκριτικο-λαϊκισμού. Ιδού το κατάντημα αυτού που εκλέχτηκε με τη σημαία του αγώνα κατά του λαϊκισμού. Και νεοφιλελεύθερος και υποκριτής και λαϊκιστής και θιασώτης της πάση θυσία εξουσίαςγια να κάνει τα ίδια με τον Τσίπρα. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΑΝΟΗΤΕ

Η δανειακή σύμβαση του καλοκαιριού (αυτό που αρεσκόμεθα να ονομάζουμε τρίτο μνημόνιο μια και μας βολεύει η διχαστική διαίρεση μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί) προβλέπει μείωση των ασφαλιστικών δαπανών, πράγματι, κατά 1,8 δις ( το 1% του ΑΕΠ).
Η κυβέρνηση πιστή στις ιδεοληψίες της επιμένει να μην περικόπτει την ασφαλιστική δαπάνη, προσπαθώντας να την ισοσκελίσει με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, κυρίως, στα μεσσαία και υψηλά εισοδήματα μια και αυτά θεωρούνται εχθροί της. Πως το είπε εκείνος ο ανεκδιήγητος Υπουργός της; "έτσι κι΄αλλιώς αυτοί που θίγονται δεν είναι ψηφοφόροι μας"
Αυτό, λοιπόν, το τέχνασμα αρνούνται να δεχθούν οι δανειστές μας, μια και έχει σαφέστατο αντιαναπτυξιακό επακόλουθο, και επιμένουν στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων που οι δικοί μας ή δεν τα γνωρίζουν ή προσπαθούν και πάλι να υπεκφύγουν μη εφαρμόζωντάς τα.
Ως πότε αγαπητοί φίλοι θα πορευόμαστε έτσι γινόμενοι γραφικοί άν όχι και αναξιόπιστοι συνομιλητές;