Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Τάσος Κανταράς: Μεταφορά αμέτρητων αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.

Δήλωση του Τ. Κανταρά, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με θέμα την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την «κάλυψη εκτάκτων λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού».
«Η προσχώρηση της σημερινής κυβέρνησης στη λογική υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών, αποτελεί τον βασικό λόγο της κατάθεσης της απαράδεκτης κυβερνητικής αντισυνταγματικής τροπολογίας. 
Αποτελεί κίνηση μείζονος πολιτικής σημασίας για την προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έρχεται να ανοίξει ως «λαγός», τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο (νέος Καλλικράτης), που προφανώς θα κινείται στη γνωστή μνημονιακή λογική (παλιός Καλλικράτης), με τη μεταφορά αμέτρητων αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.


Πολιτικών, που υπηρέτησαν μέχρι τώρα τις μνημονιακές πολιτικές και θέλουν τώρα να τις υπηρετήσουν ακόμα πιο βαθιά, καταστρέφοντας τους ΟΤΑ και φέρνοντάς τους στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.
Η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

Τάσος Κανταράς, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κανταρά φτάνει πιά, ΟΧΙ άλλη σπέκουλα. Η μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων είναι προαιρετική και οχι υποχρεωτική.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 9.36 μμ του ΣΥΡΙΖΑ. 1. Αναρωτήθηκες γιατί ο εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεδε κ. Μπίρμπας καταψήφισε και αυτός την τροπολογια που κατα την γνώμη σου είναι προαιρετική;(ομόφωνη καταδίκη) 2. Διάβασες το αρθρο 2 της τροπολογίας τι γράφει; Αν όχι μην βιαζεσαι να βγαλεις ψευτικα συμπερασματα. Πονανε τα μνημονια το καταλαβαίνω, αλλα τι να κανουμε. Αφου τα δεχεσαι θα τα υποστείς.