Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Ι.Τζίτζιου με τον Κ.Μητσοτάκη στην ΚΕΔΕ

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο της έναρξης ενός διαλόγου της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα πολιτικά κόμματα. Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης έκανε και ο Δήμαρχος Σιθωνίας και μέλος της ΚΕΔΕ κ.Ιωάννης Τζίτζιος.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που όπως τόνισε, εδράζονται σε μια νέα αρχιτεκτονική αποκέντρωσης, όπου η Αυτοδιοίκηση διαθέτει επαρκή διοικητική, οργανωτική και αναπτυξιακή δομή, με οικονομική αυτοτέλεια, με το κεντρικό κράτος να διαδραματίζει στρατηγικό και επιτελικό ρόλο.

Ο κ.Τζίτζιος στην παρέμβασή του  υπογράμμισε ότι η υφιστάμενη διοικητική δομή στη χώρα μας δεν είναι βιώσιμη και ήρθε η ώρα όσα εφαρμόζονται με επιτυχία εδώ και χρόνια στην ΕΕ να γίνουν πράξη και στη χώρα μας. «Η ενίσχυση της αποκέντρωσης είναι μονόδρομος. Απαιτείται επειγόντως μια επανατοποθέτηση της διοικητικής δομής το κράτους, ώστε να μπορέσει να είναι περισσότερο αποτελεσματική και χρήσιμη η διαχείριση των τοπικών ζητημάτων προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών» ανέφερε ο κ. Τζίτζιος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Νέος βουλευτής της Ν.Δ. στο Ν.Χαλκιδικής ? Γιατί οχι ...!
Τουλάχιστο έχει κανει τον δήμο αγνώριστο και μάλιστα σε περίοδο κρίσης

Ανώνυμος είπε...

του είπε ότι τον στήριξε?

Ανώνυμος είπε...

Μα αγνώριστο όμως

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρωτάς ? Στηρίζει εσένα ? Το πιο πιθανό ειναι να στηρίζει το αφεντικό σου !!!!! Φίλε μου εγω έγραψα μια καθαρά προσωπική μου άποψη , γνωριζω φυσικά και τα νέα προσωπα στην Ν.Δ. στην αθηνα ......οπότε θα δούμε ,μετα την άνοιξη !!!!

Ανώνυμος είπε...

Από την μια ένας Δήμαρχος καθολικής αποδοχής εκλεγμένος με ποσοστό 80,86% το 2014 στην Σιθωνία και από την άλλη ένας κατόπιν μεταγραφής δήμαρχος στον Αριστοτέλη με 51,13%. Οι αντιδρώντες ας ψαχτούν τι δεν τους πάει καλά. Τώρα για βουλευτές ας μην το πιάσουμε γιατί κάποιοι-ες υπάρχουν για να καταγγέλλουν γουρουνάκια και κίτρινα φασολάκια στο πόπολο. Στην τελική ενοχλούνται με την πρόοδο και την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος με ότι μέσα διαθέτουν στην Σιθωνία σε αντίθεση με τους Αριστοτελικούς ‘άρχοντες’ που έχουν σκοπό ζωής την εξαφάνιση της μοναδικής επένδυσης στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν την φτωχοποίηση του ντόπιου πληθυσμού.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Οβελίξ
Ακριβοπληρωμένες γραφιά της ELDORADO, μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας. Η φτωχοποίηση που επικαλείσαι ,ειναι αποτέλεσμα πολιτικής που επέλεξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όσο για την ψεύτο επένδυση, το μόνο σίγουρο ειναι οτι θα επέλθει η ερημοποίηση της Χαλκιδικής. Είμαστε ενημερωμένοι απο έγκυρους επιστήμονες , για το τι ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΝΙΚΟΤΡΕΑ.