Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ 
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Βήμα της Κυριακής (28/2), με έναν ιδιότυπο θα λέγαμε τρόπο, ότι ο Αλ. Τσίπρας πραγματοποίησε τέσσερις συναντήσεις μέσα στο 2014 – αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε – με τον εκδότη του γνωστού συγκροτήματος Στ. Ψυχάρη, του οποίου προκάτοχος ήταν ο Δ. Λαμπράκης. 
Η τελευταία συνάντηση έγινε, πάντα κατά το Βήμα της Κυριακής που δεν διαψεύσθηκε, στις 4 Ιούλη, σε διαμέρισμα απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ οι τρεις προηγούμενες σε σπίτι στα βόρεια προάστια.
Η έκπληξη δεν αφορά μόνο τις συναντήσεις αυτές καθ' εαυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στ. Ψυχάρη, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, έδινε τότε τρομακτική μάχη κατά της ''διαπλοκής'', την οποία διαπλοκή και με ιδιαίτερο μένος πρώτος κατάγγελνε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.  
Η έκπληξη αλλά και το πολιτικώς πλέον απαράδεκτο και αυτό που προκαλεί υποψίες και παρακινεί σε δεύτερες σκέψεις, είναι κυρίως ότι αυτές οι συναντήσεις Τσίπρα– Ψυχάρη, έγιναν υπό πλήρη μυστικότητα και με τήρηση άκρως συνωμοτικών κανόνων, ώστε να μην γίνουν γνωστές.  
Το ερώτημα λοιπόν είναι εύγλωττο: Γιατί αυτή η άκρα του τάφου σιωπή;  
Γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα, γι' αυτές τις συναντήσεις;  
Γιατί ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να κρατηθούν πάση θυσία κρυφές; Και πολύ περισσότερο γιατί απεκρύβησαν,όπως μας έλεγαν παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι συναντήσεις ακόμα και από τα επίσημα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και από την Πολιτική του Γραμματεία και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας;  
Ποιος στενός κύκλος και πόσοι γύρω από τον Πρόεδρο γνώριζαν γι' αυτές τις συναντήσεις και το περιεχόμενο τους;  
Τα ίδια παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν στην Iskra, ότι αυτές οι συνωμοτικές συναντήσεις Τσίπρα -Ψυχάρη δείχνουν ότι ο Τσίπρας διατηρούσε ένα ευρύτερο και παράλληλο σύστημα συλλογικών ''διαβουλεύσεων'', το οποίο αφορούσε το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο πολιτικό οικονομικό κατεστημένο. Επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι ο Αλ. Τσίπρας μίλαγε πολλές ''πολιτικές γλώσσες'' ταυτόχρονα.  
Μια γλώσσα που αφορούσε το κόμμα και μια παραπλήσια για τις δημόσιες συγκεντρώσεις και πολλές άλλες, πολύ πιο αληθινές και ουσιαστικές, που αφορούσαν τους κάθε φορά συνομιλητές του από διάφορα κέντρα ισχύος.  

Από κει και πέρα η πρωτοφανής δημόσια διαμάχη Τσίπρα Ψυχάρη, μετά το Κυριακάτικο δημοσίευμα του Βήματος, για το αν ο Ψυχάρης ζήτησε ή ο Τσίπρας πρότεινε τη διαγραφή των δανείων τουΣυγκροτήματος και τη μεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησία του MEGA, έχει μάλλον δευτερεύουσα σημασία. Αν και δείχνει το υπόβαθρο των οικονομικό – εκδοτικώνσυναλλαγών που συχνά υποκρύπτουν τέτοιου είδους πολιτικές συναντήσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά και όλα ωραία. Αλλα για μένα τον απλό νεοδημοκράτη παραμένει ερωτηματικό η ταμπακιέρα για την οποία κανένας δεν μιλάει με καθαρές απαντήσεις. Δεν απάντησαν σοβαρά για τον Παπασταύρου το δεξί χέρι του Σαμαρά που για να αποφύγει την φυλακή κατέθεσε 3,3 εκατομ. ευρώ έναντι των αφορολόγητων που είχε στο εξωτερικό. Όπως λέει τα δανείστηκε ο καϋμένος για να τα δώσει στο ελληνικό δημόσιο και δεν ξέρει πότε θα τα ξεπληρώσει στο φίλο του δανειστή... Δεν λένε ακόμη για την απόκρυψη του πόθεν έσχες του Κυριάκου για την εταιρία της γυναίκας του με τον Παπασταύρου;. Ότι ήταν χωρισμένη και ξαφνικά τον ξαναγάπησε όταν έγινε αρχηγός της ΝΔ δεν πείθει κανένα λογικό. Ποιός είναι ο Ψυχάρης, πόσα είναι τα θαλασσοδάνεια, ποιές κυβερνήσεις ανεβοκατέβαζε και τέτοια όλοι τα ξέρουμε. Δεν πρόκειται λοιπόν να μας αποπρονατολίσουν τέτοιες όψιμες κια πονηρές ειδήσεις γιατί είναι μόνο για να μας αποπροσανατολίσουν. Ο καθένας πια καταλαβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

10,13: Αν εσύ είσαι ΝΔ, τότε το συμπέρασμα είναι ότι η εγχείρηση σου λοβοτομης πέτυχε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ.Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΝΩΜΕΝΑ.
ΑΥΤΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΤΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΕΠΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΕ . ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΚΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΘΑΓΙΑΣΤΕΙ Ο ΜΕ ΙSO ΡΑΔΙΟΥΡΓΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΙΓΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.