Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο Δήμος Αριστοτέλη ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τη στάση της κυβέρνησης

Με αφορμή την έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο Δήμος Αριστοτέλη
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τη στάση της κυβέρνησης για έλλειψη πολιτικής βούλησης για την οριστική διακοπή της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική, παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και μελών της κυβέρνησης.


Η αναγκαστική έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού από την Πολεοδομία του Δήμου, είναι αποτέλεσμα της τραγικής ασυνέπειας λόγων και έργων μιας κυβέρνησης η οποία αρνήθηκε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα καταργώντας ή τροποποιώντας τους νόμους και τις διατάξεις εκείνες που είχαν κατασκευάσει τα προηγούμενα χρόνια μια σκανδαλώδη, φωτογραφική και καταστροφική για το περιβάλλον «νομιμότητα», εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των «επενδυτών», από τον χουντικό Μεταλλευτικό Κώδικα μέχρι τον περίφημο Ν.4280/2014, τον «δασοκτόνο» όπως η ίδια η κυβέρνηση αποκαλούσε, στις διατάξεις του οποίου στηρίχθηκε η άδεια δόμησης. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η μη αναπροσαρμογή της ΑΕΠΟ.

-ΑΠΑΙΤΕΙ από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην επιτρέψει την τμηματική αδειοδότηση ενός έργου που δημιουργεί τετελεσμένες καταστάσεις και καταστρέφει τμηματικά τον τόπο μας, τη στιγμή που έχουν διατυπωθεί καίριες ενστάσεις οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του αποκαλούμενου «επενδυτικού σχεδίου».

-ΔΗΛΩΝΕΙ ότι θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, με ότι αυτό συνεπάγεται, τον αγώνα ενάντια στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική που θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία εργαζόμενων, κατοίκων και επισκεπτών, στο γενικότερο περιβάλλον της περιοχής και σε όλες τις άλλες, πλην της μεταλλευτικής, δραστηριότητες των κατοίκων.

-ΚΑΛΕΙ τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τους πάσης μορφής θεσμικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής και όλης της χώρας που στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα, να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στη σχεδιαζόμενη καταστροφή της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας.
Γρ. Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να πρυτάνευε η λογική και να υπήρχε κάποιος νομικός σύμβουλος στον Δήμο Αριστοτέλη, όπως υπάρχει σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο, ο οποίος θα τους υπενθύμιζε ότι οφείλουν να υπηρετούν ως δημοτικοί άρχοντες το σύνολο των δημοτών και όχι μια ομάδα ή σωματείο με ιδιοτελείς σκοπούς. Άλλωστε το 51,13% των εκλογών δεν αποτελεί τεκμήριο ότι εκπροσωπούν και καλά μέχρι και τον τελευταίο δημότη. Καλύτερα να ασχολούνται με τα καθημερινά, άλυτα προβλήματα του δήμου (καθαριότητα, παροχές υγείας, θέρμανση σχολείων, ασφάλεια οδικών δικτύων, μετακινήσεις μαθητών, κ.α.) για να αποδείξουν την χρησιμότητά τους και να αφήσουν τις πολιτικές αποφάσεις στην κυβέρνηση που στο κάτω-κάτω οι ίδιοι μας την φέρανε στην εξουσία. Αν δεν τους καλύπτει (η κυβέρνηση Τσίπρα) συμφωνούμε μαζί τους να προχωρήσουμε σε αλλαγές εδώ και τώρα.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει δημος ? Μια παρεα απο ανικανους που ξεγελασε τον κοσμο δηθεν με τις σκουριες. Αφου καταγγελουν αα διαγραφθουν απο τον σιριζα.

Ανώνυμος είπε...

Ως δημότη δεν με εκπροσωπείς.
Σαν δήμαρχος με 1000 και κατι ψήφους ούτε την πλειονότητα των Ιερισσιωτών εκπροσωπείς.
Επομένως γράψε:
Εγώ ο ζουμπάς διαμαρτύρομαι για την νόμιμη έκδοση της αδείας από την πολεοδομία. γκεκε;!!!!!!!

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Καταρχήν θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να τοποθετείται ενάντια στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., αφού οι δημοτικές εκλογές δεν είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης "Κίνημα Ανάπτυξης".

Πως εγκαλούν την κυβέρνηση για μη τήρηση των δεσμεύσεων της, όταν οι ίδιοι δεν τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις προς τους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη;

Να διενεργήσουν τοπικό δημοψήφισμα για να αποσαφηνιστεί η βούληση της τοπικής κοινωνίας, αφού προηγηθεί σφαιρική, ουσιαστική και αποτελεσματική ενημέρωση. Να επικρατήσει η γαλήνη και η ομόνοια στην τοπική κοινωνία.

Η τήρηση της νομιμότητας επιτυγχάνεται με την τήρηση των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων. Η κατάργηση νόμων και η νομοθέτηση νέων κατά παραγγελία προκειμένου να εξυπηρετούνται συγκεκριμένες πελατειακές ανάγκες δεν συνάδει με τη δημοκρατία. Να εφαρμοστεί η νομιμότητα παντού και σε όλους. Το ίδιο θα κληθεί να κάνει και ο κος Σκουρλέτης προσωπικά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι δικαιολογιες για να γλυτωσουν το ξυλο. Ο μιχος γιατι δεν υπεγραψε τις αδειες και εστελνε δηθεν την πκλεοδομια στα ετοιμοροπα? Αλλα τι περιμενεις απο δημοτικη αρχη που γυρναει καβαλο στα αυτοκινητα της εταιρειας. Ναναι καλα τα κοροιδα..

Ανώνυμος είπε...

Βγήκατε απο τα έγκατα και χειροκροτάτε;;;;;;;;;;
ΠΟΙΑ ΧΑΡΑ, ΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ;;;;;;;;;

ΑΛΟΙΜΟΝΟ .... ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΑΤΕ , ΓΙΑ ΝΑΧΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΜΙΣΘΟ.
ΑΛΟΙΜΟΝΟ.... ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...
ΑΛΟΙΜΟΝΟ.....


Ανώνυμος είπε...

Εσείς πήγατε στο Βελιγράδι να κάνετε εκδήλωση για τον τουρισμό και είσασταν μεταξύ σας. Δεν είσασταν άξιοι ούτε 5 πράκτορες να φέρετε στο χώρο. Είναι ντροπή που είστε στο Δήμο. Είστε ανάξιοι. Γι αυτό και οι τοπικοί φορείς δε συνεργάζονται πια μαζί σας, σας αποφεύγουν, μόνο οι αποτυχημένοι σας προσέγγισαν και αυτοί γιατί νομίζουν ότι με τις πλάτες σας θα αποκτήσουν ερείσματα στους επιχειρηματίες. Θα φάτε και θα φάνε γλαρόσουπα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν μιλάμε για κωλοτούμπα μιλάμε για συνειδητή επιλογή, η αδειοδότηση του εργοστάσια σε σχέσει με τις άδειες δόμησης είναι συνειδητή επιλογή διότι αν ήθελαν ο δήμαρχος και το συμβούλιο θα μπορούσαν να πάρουν την πολιτική ευθύνη , να δώσουν στον υπάλληλο της πολεοδομίας εντολή να μην εκδώσει την άδεια αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη ως προϊσταμένη αρχή και φυσικά να κινδυνεύσουν με δίωξη για παράβαση καθήκοντος , από την δικαιοσύνη , αυτό λέγεται καθαρή λύση και θα μπορούσαν μετά να μιλάνε για ήρωες όπως λανθασμένα έδωσαν κάποτε το λάθος μήνυμα σε αμούστακα παιδιά να παρανομούν για να κάνουν κάποιοι πονηροί την δουλειά τους στο πολιτικό σκηνικό, της πολύπαθης περιοχής μας . Αν κάποιος διαφωνεί με αυτήν την άποψη, σεβαστώ αλλά θα περίμενα να ακούσουμε την δική του . !!! Και να μην ξεχνάμε ο λογαριασμός πάντα έρχεται στο τέλος , ε λοιπόν ήρθε και κάποιοι πρέπει να τον πληρώσουν .