Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά


Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: 
«Καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία» την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής του Νομού της Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το κείμενο της Ερώτησης:ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς: 
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, 
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία»  
Η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ) διακυβεύεται λόγω της μη έγκαιρης καταβολής της προβλεπόμενης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» χρηματοδότησης προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις επικεφαλής δημοτικών αρχών και εκπροσώπων των εργαζομένων στις δομές, εκκρεμεί η πληρωμή της πρώτης δόσης που αντιστοιχεί στο 30% του ετήσιου προϋπολογισμού και του υλοποιημένου έργου και αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015. Αναφέρεται επίσης ότι, αν και η χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ για την περίοδο 2015-2016 προέρχεται από τρεις πηγές (ΕΠΑΝΑΔ, ΠΕΠ, Εθνικοί Πόροι), ενδέχεται να καταβληθεί προσεχώς μόνο το σκέλος της πρώτης δόσης που χρηματοδοτείται από το ΕΠΑΝΑΔ και το οποίο αντιστοιχεί μόλις στο 15-20% του συνόλου των εγκεκριμένων παιδιών. 
Η προβληματική ροή της χρηματοδότησης έχει αποτέλεσμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζόμενους και την αδυναμία προμήθειας επαρκών υλικών για τη σίτιση, την εκπαίδευση και τη δημιουργική ενασχόληση, με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η ποιότητα του κοινωνικού, παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στις δομές αυτές. 
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι προτίθεται να πράξουν για την έγκαιρη καταβολή, από όλους τους συμμετέχοντες φορείς χρηματοδότησης, της οφειλόμενης δόσης και, στο εξής, για την απρόσκοπτη καταβολή των επόμενων δόσεων σύμφωνα με τις φάσεις υλοποίησης του έργου;
ΟΙ Ερωτώντες Βουλευτές

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνω μια ερώτηση που δεν θα απαντήσει κάνεις και ποτέ . Ποια άτομα ασχολούνται σε αυτά τα προγράμματα στους δήμους της Χαλκιδικής , πότε και πως μπήκαν ?
Αν μου απαντήσει ποτέ κανένας γράψτε μου ….και ο νοών ……………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!