Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη 5 Μαρτίου - Πορεία ενάντια στις εξορύξεις

Το Σάββατο 5 Μαρτίου γίνεται στη Θεσσαλονίκη άλλη μια πορεία ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις που σχεδιάζονται στη Β. Ελλάδα και υλοποιούνται ήδη στη Χαλκιδική. Η καναδική Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, απειλώντας να μετατρέψουν τον Κάκαβο σε κρανίου τόπο.
Ένας χρόνος διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και το θέμα δεν έχει λυθεί. Η σημερινή κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να προστατέψει το περιβάλλον, την κοινωνία και τα επαγγέλματα που απειλούνται από τις, μεγάλης κλίμακας, εξορύξεις. Η κυβέρνηση είχε επίσης υποσχεθεί ότι η διοίκηση δεν θα ασκείται με αναχρονιστικούς και φωτογραφικούς νόμους, εξακολουθεί όμως να επικαλείται μια νομιμότητα που βασίζεται σε τέτοιου είδους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτοί οι νόμοι, που έγιναν με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των επενδυτών, εξακολουθούν να ισχύουν και να ορίζουν τη μοίρα της Χαλκιδικής.

Η κυβέρνηση, θα έπρεπε να επιδείξει πολιτική βούληση και να νομοθετήσει με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό δεν έχει συμβεί, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη Χαλκιδική και όλους εμάς.

Ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις, έχει υποστεί τεράστιας κλίμακας καταστολή και ποινικοποίηση, και μετρά πάνω από 450 διωκόμενους πολίτες. Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται άνθρωποι που προσπάθησαν να προστατέψουν το τόπο τους, ενώ στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκεται η πολυεθνική εξορυκτική που βεβαιωμένα παρανομεί, καταστρέφει και υφαρπάζει κοινούς πόρους.

Ο πολύχρονος αυτός αγώνας στηρίχθηκε έμπρακτα από ένα κίνημα αλληλεγγύης, που απαίτησε το σταμάτημα της καταστροφής της Χαλκιδικής. Στις 5 Μαρτίου διαδηλώνουμε και απαιτούμε να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016,
Πορεία διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση: ΧΑΝΘ 11:30 π.μ

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις έξη Μαρτίου θα κάνει τον κόπο κανείς να με ενημερώσει για τον αριθμό των διαδηλωτών !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αξιοι αυτοι που δεν πηραν το χρυσωμενο χαπι,,και δεν προσκυνησαν την καναδικη χαμηλου κοστους,,

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙΜΑΚ ΤΣΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ.

ανωνυμος είπε...

Ειχα βαλει κ χθες απαντηση αλλα η ρεσπεντζα δε τη δημοσιευσε ενω δεν ηταν υβριστικη, γιατι; Τελος παντων την ξαναγραφω κ ας ελπιζω σε μια ΜΗ λογοκρισια: λοιπον φιλε/λη, δεν ξερω τον ακριβη αριθμο αλλα ξερω την προελευση των διαδηλωτων: καμμια 10αρια θεσσαλονικεις, καμμια 20αρια απο ξενη χωρα, α κ να μην ξεχασω κ καμμια 20αρια πορωμενοι κ "ανιδιοτελεις" ιερισσιωτες!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ???? ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚ ΤΣΑΛΑΝ??? ΡΙΓΙΟΤΟ ΜΕ ΑΓΑΠΟΥΛΙΤΣΕΣ.