Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 3

Συνέχεια του… «μαύρου αφιερώματος» στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο το έχουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ (έτσι ελπίζουν αλλά δεν θα τους περάσει) σε ΛΟΥΚΕΤΟ. ΠΟΙΟΙ; Μα τα είπαμε, να μην τα ξαναλέμε. 
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ. 
Αυτά τα κοράκια πείραξε η ύπαρξη και λειτουργία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, και όλο ΛΥΣΣΑ βάλθηκαν με διάφορους τρόπους να το κλείσουν. Όπως έγραψα, βρήκαν πολλούς «συμμάχους» στην προσπάθεια τους αυτή, οι οποίοι προέρχονται από διάφορους χώρους, μεταξύ αυτών, και οι διάφορες «Ελληνικές Κυβερνήσεις»…. Μήπως δεν είναι έτσι;
 
ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ; 
Αν απαντήσετε οι «κυβερνήσεις», κερδίζετε ποδήλατο!
Να θυμηθούμε μια δυο λεπτομέρειες που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έτσι για να θυμούνται οι παλαιότεροι, και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ευθύνη του σχεδιασμού, της εκπόνησης των μελετών, της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια του ιατροτεχνικού εξοπλισμού είχε το ίδρυμα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ σύμφωνα με σχετική σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο.
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1993, διήρκησε 4 έτη και ολοκληρώθηκε το 1997.
Η ανέγερση του Νοσοκομείου είχε ως στόχο να καλύψει την έλλειψη νοσοκομειακής υποδομής σε όλο το δυτικό μέρος της πόλης, οι κάτοικοι του όποιου ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε μεγάλη απόσταση. Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία των υπηρεσιών και το δυναμικό του, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου διακρίνεται και για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του: πλήρης μηχανοργάνωση, σύστημα παροχής ιατρικών συμβουλών εξ αποστάσεως, τηλεοπτικό κύκλωμα στα χειρουργεία που συνδέεται με τις αίθουσες συνεδριάσεων και το αμφιθέατρο για τα ιατρικά συνέδρια, εξοπλισμός ιατρικής απεικόνισης (τομογραφία, στεφανογράφημα, αγγειογράφημα κ.α ). Οι χώροι έχουν επίσης σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιορίζονται οι μετακινήσεις.
Σήμερα το Ίδρυμα Παπαγεωργίου συμμετέχει στη σύνθεση του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου με τρία μέλη και συνεχίζει να στηρίζει και να παρέχει σ’ αυτό οποιαδήποτε οικονομική κάλυψη και βοήθεια.»
Τα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Παπαγεωργίου…
Και φυσικά, ΔΕΝ κάλυψε μόνο τις ανάγκες νοσοκομειακών υποδομών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έφτασε σε σημείο να καλύπτει τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΗΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και ας τολμήσει να ισχυριστεί κάποιος πως δεν είναι έτσι.
Οι παροχές υγείας; ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, και δεν είναι τυχαίο που το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ μέσα στα δέκα καλύτερα της χώρας, αν όχι το καλύτερο. ΗΤΑΝ, και ΕΙΝΑΙ (όπως ξαναέγραψα) το ΑΓΚΑΘΙ στα πλευρά ΟΛΩΝ εκείνων που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Και ξέρετε Συνέλληνες μια ακόμα λεπτομέρεια;
Σε αντίθεση με τα άλλα Κρατικά Νοσοκομεία, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου οι διοικητές του ΔΕΝ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, κάτι που επίσης χαλαει πολλά «σχέδια». 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Παπαγεωργίου» δεν διορίζεται από κανέναν: εκλέγεται από τα μέλη του Δ.Σ., τρία εκ των οποίων υποδεικνύονται από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, τρία από τον Υπουργό Υγείας και ένα μέλος από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ. 
Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Ιδιωτικός τομέας που βλέπει για πολλούς λόγους με μισό μάτι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είναι και ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ.
Μήπως δεν είναι έτσι; Ρωτάω εγώ, και ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ σε ποιους απευθύνω την ερώτηση. Αλήθεια, για ποιο λόγο το Παπαγεωργίου ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ;
Για ποιο λόγο τη στιγμή που παρέχει τις ΙΔΙΕΣ αλλά και ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ υπηρεσίες με αντίστοιχα Θεραπευτήρια των Αθηνών παίρνει ΨΙΧΟΥΛΑ; Πολλές φορές μάλιστα, ΟΥΤΕ και αυτά;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;
Θα επανέλθω……

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: