Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ, ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ
Με προκλητικό τρόπο, που υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, τα “κέντρα” της διαπλοκής προσπαθούν να στηρίξουν τον εκλεκτό τους,Κυριάκο Μητσοτάκη και να εμφανίσουν τη νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία ως αξιόπιστη “εναλλακτική λύση” στην κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία δείχνει να παραπαίει κάτω από το βάρος του ασφαλιστικού και των άλλων, επαχθών μνημονιακών μέτρων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ελάχιστα εικοσιτετράωρα αφ' ότου ανέλαβε το πηδάλιο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται, σε σειρά δημοσκοπήσεων, ως ο “καταλληλότερος πρωθυπουργός”! Οι ίδιες, πιθανότατα “τσιμπημένες” δημοσκοπήσεις, κάνουν λόγο για ξαφνική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, δίνοντας στη ΝΔ προβάδισμα της τάξης των 4- 4,5 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου. Τα ισχυρότερα δημοσιογραφικά συγκροτήματα συντηρούν μια ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας με τα περί “ανανέωσης” και “στροφής της ΝΔ προς το Κέντρο” ενθαρρύνοντας “μεταγραφές” από το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ που πνέουν τα λοίσθια.  
Πρέπει να είναι κανείς πολιτικά ανίδεος ή απελπιστικά αφελής για να δώσει βάση σ' αυτού του είδους την επικοινωνιακή καταιγίδα. Για ποια “στροφή στο Κέντρο” μπορεί να γίνει λόγος όταν γνωρίζουν οι πάντες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίχθηκε από τους ακροδεξιούς Μάκη Βορίδηκαι Άδωνι Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να έχει ήδη ανταμοιφθεί με τη θέση του αντιπροέδρου. Τι είδους “ανανέωση” μπορεί να εγγυηθεί ο γόνος μιας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας, που έχει βαφτίσει τη μισή Κρήτη και έχει κατηγορηθεί για σειρά οικονομικών και πολιτικώνσκανδάλων, με τελευταίο κρίκο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπόθεση Siemens;  
Ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το Πανελλήνιο όταν ισχυρίζεται ότι φιλοδοξεί να εκφράσει όλη “την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς” και “κολλάει ένσημα”. Όχι μόνο γιατί οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης στην οποία ο ίδιος συμμετείχε καταδίκασε το 25% του ενεργού πληθυσμού να μην έχει ήσυχο ύπνο και να μην κολλάει ένσημα, εξοστρακισμένο στο περιθώριο της ανεργίας. Αλλά και γιατί ο ίδιος, ένας πατρίκιος των ελληνικών ελίτ, ζούσε πάντα σε ένα “παράλληλο Σύμπαν”, εντελώς ξένο και απολύτως εχθρικό με τους ανθρώπους του μόχθου. Στα τέσσερα μόλις χρόνια που “κολλούσε ένσημα”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργαζόταν επί ένα χρόνο ως υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων McKinsey, στο Λονδίνο, και επί τρία χρόνια ως παχυλά αμοιβόμενος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας του ομίλου της Εθνικής – δηλαδή, του ελληνικού Δημοσίου.  
Με μια τέτοια προϋπηρεσία, δεν είναι παράξενο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίχθηκε ένθερμα, στην εκστρατεία του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, από τα ισχυρότερα κέντρα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, που είδαν στον πρόσωπό του έναν ιδανικό αχυράνθρωπό τους. Η αμερικανική Wall Street Journal τον χαρακτήρισε “αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα”, ενώ Μητσοτάκηψήφισαν”, σε ανάλογο μήκος κύματος, η βρετανική Financial Times και η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.  
Η ίδια η θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδειξε πεντακάθαρα το ποιόν του ανδρός στην “Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς”. Απέλυσε τις καθαρίστριες, για να αναθέσει τη δουλειά τους σε ιδιωτικές εταιρείες που κόστιζαν πολύ ακριβότερα στον Έλληνα φορολογούμενο. Οδήγησε 25.000 δημόσιους υπάλληλους σε διαθεσιμότητααπέλυσε 1.000 από αυτούς και στενοχωρήθηκε πολύ που δεν πρόλαβε να απολύσει άλλους 14.000, όπως σχεδίαζε. Την ίδια εποχή, ο άνθρωπος που καταγγέλλει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ για νεποτισμό, διόριζε... 25 συμβούλουςστο γραφείο του!  
Αμέσως μετά την εκλογή του, ανακήρυξε ως αποκλειστικό εχθρό του το “λαϊκισμό”, δηλαδή τα λαϊκά συμφέροντα. Οι δύο πρώτες ουσιαστικές, πολιτικές κινήσεις του ήταν να εξοφλήσει “γραμμάτια” σε υποστηρικτές του: την πρώτη φορά, εμποδίζοντας την αναθεώρηση του σκανδαλώδους καθεστώτος που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τη δεύτερη χειροκροτώντας την εξίσου σκανδαλώδηεκχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική Cosco αντί πινακίου φακής.  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διανοείται, βέβαια, να προβάλλει εαυτόν ως εναλλακτική λύση στην πολιτική των μνημονίων, των οποίων υπήρξε σταθερά ένθερμος υποστηρικτήςτροϊκανότερος τωντροϊκανών. Η αντιπολίτευση που ασκεί στον Αλέξη Τσίπρα είναι από τα δεξιά, για ακόμη σαρωτικότερες ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη περισσότερες απολύσεις, ακόμη δραστικότερες περικοπέςδημοσίων δαπανών – κάτι που σημαίνει αναπότρεπτα μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερες χρεοκοπίες.  
Από μια ορισμένη άποψη, μάλιστα, βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα στη διαμόρφωση ενός σκηνικούτεχνητής πόλωσης, ενός νέου δικομματισμού, για τη συντριβή των λαϊκών συμφερόντων και ελπίδων στις Συμπληγάδες μιας υπερ-νεοφιλελεύθερης Κεντροδεξιάς και μιας σοσιαλφιλελεύθερηςΚεντροαριστεράς”. Αλλά τόσο η πολιτική προϊστορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και οι βαρύτατες δεσμεύσεις του απέναντι στα ελληνικά και ξένα κέντρα καθιστούν την “αντιπολιτευτική” δημαγωγία τουάσφαιρη και αναποτελεσματική. Αντί να επωφεληθεί από την πρόωρη πολιτική αποδόμηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, το πιθανότερο είναι ότι θα καταρρεύσει μαζί της, ως ο άλλος πυλώνας του ίδιου, σαθρού οικοδομήματος.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας γίνουμε και λίγο σοβαροί. Υπάρχει σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Ο Πρώτος έχει αν μη τι άλλο έχει ένα σοβαρό βιογραφικό με σπουδές, ξένες γλώσσες και10 χρόνια εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Ο δεύτερος έχει ένα βιογραφικό καταλήψεων, μπαχαλάκηδων, 10ετους φοίτησης στο Πολυτεχνείο, καμια ξένη γλώσσα και ΜΗΔΕΝ ΕΝΣΗΜΑ. Τι σύγκριση να κάνεις!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πριν τον Κυριακο, τον σωτηρα του εθνους. η παγκοσμια ελιτ, ο μπιγκ μπραδερ επελεξε οικουμενικη .Οταν καουν τα τελευταια χαρτια βλεπε συριζα.ανελ. ποταμι.λεβεντης.Τοτε υπολογιζουν οι ηλιθιοι ο ελληνικος λαος θα φαει κι αλλο παραμυθι και μας τηλιξαν τον Κυριακο σε συσκεβασια δωρου.Αν πιασουμε την Χ.Α και το ΚΚΕ προκοψαμε και το θεατρο καλλα κρατει.Δεν ξερω ακριβως γιατι πιστευω οτι δεν θα τους βγει η δεν θα προλαβουν........

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 11.46 Μ.Μ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΣΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά οι Αμερικανοί επιχείρησαν να αλώσουν και την Αντιπολίτευση με εκλογή του Τζιτζικώστα, του αποκαλούμενου Μπούλη, και, για να αποτρέψουν την άνετη (από τον πρώτο γύρο) επικράτησή του, έστω και ακροθιγώς εγγίζοντα το ανύπαρκτο στο πολιτικό προσκήνιο ελληνικό τόξο, Μεϊμαράκη, προκάλεσαν το γνωστό φιάσκο.

Απέτυχαν στον αρχικό στόχο τους, αφού αφανώς οι καραμανλικοί (κεντρώοι) έθεσαν τον εκλεκτό τους εκτός μάχης, και έτσι συμμάχησαν με τους Γερμανούς υποστηρίζοντας το Μητσοτάκη, μια που η προσωρινή (;) συμφωνία Δ.Ν.Τ. και Σόιμπλε εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο, τα οποία ομόθυμα θα υπηρετήσουν και η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση πλέον.

Πιστεύουμε ότι δε θα προλάβουν να εξοντώσουν τους Έλληνες και τον Ελληνισμό και να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα. Δε θα μπορέσουν να «αλληλοσπαράζονται» ο Αλέξης και ο Κυριάκος, γιατί όλοι πλέον γνωρίζουν ότι οι δυο τους συμφωνούν πλήρως σε όλα όπως και τα αφεντικά τους (επί του παρόντος…)

Ολα είναι πλέον ανοικτά στο πολιτικό παιχνίδι.


Ανώνυμος είπε...

4.11 Έχει και παραέχει ο Τσίπρας θράσος, και εσύ ρίχνεις άφθονη λάσπη. Αλήθεια πόσα ΔΙΣ ζημιώθηκε η Ελλάδα από το κλείσιμο και μόνο των τραπεζών, πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν σε λιγότερο από ένα χρόνο Συριζα με τις ηλιθιότητες του Τσίπρα και του Μπαρουφάκη. Αλλά αυτές οι ζημιές είναι αριστερές και δεν φαίνονται , όπως οι καταστροφές των σχολείων-πανεπιστημίων, της Αθήνας τον Δεκεμβριο του 2008, των δολοφονημένων στην Μαρφιν αυτά είναι προοδευτικά έργα και δεν υπάρχουν ένοχοι. Για να μην αναφέρω την ξεφτιλα της χώρας όταν πήγε στην Αμερική στη συνέντευξη με τον Κλίντον, Θαυμάσιο βιογραφικό να τον χαίρεστε. Αλοίμονο στα παιδιά μας που ξενιτεύονται. Αλλά όσα δεν τα φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Ανώνυμος είπε...

11.53 ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΛΑΣΠΗ(ΥΙΟΣ-ΣΗΜΕΝΣ-ΔΙΩΞΕΙΣ)ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 1975-2015 ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ,ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ,ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΔΙΚΟΣ.ΕΧΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΤΕ ΑΛΕΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΖΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο λαικισμός πάει σύννεφο θα μπώ και εγώ στο τρυπάκι (υιος σημενς κ.λ.π.) Ο εργολάβος της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χαιρετίσματα στον τσιπρα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ.ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. 11.22