Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Αριστερά της πλάκας και ψεύτες του κερατά...

Στο 1,5 δισ. ανέρχεται η συνολική αξία της συμφωνίας για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco μετά τη βελτιωμένη προσφορά της κινεζικής εταιρείας η οποία έγινε αποδεκτή από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε την κινεζική εταιρεία πλειοδότη στο διαγωνισμό, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει βελτιωμένη προσφορά ύψους 368,5 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ, τίμημα που αντιστοιχεί σε 22 ευρώ ανά μετοχή (68,99% πάνω από την τρέχουσα τιμή της μετοχής). Επίσης η Cosco αναλαμβάνει δέσμευση για επενδύσεις της τάξης των 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, ενώ το Δημόσιο αναμένεται να έχει έσοδα από την σύμβαση παραχώρησης 410 εκ. ευρώ.
Το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ως εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη για το ταμείο και το Ελληνικό δημόσιο την υποβολή της σημαντικά βελτιωμένης προσφοράς της Cosco.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς πριν λίγα χρόνια κάποιοι είχαν το μυαλό και δεν είχαν τις ιδεοληψίες των κοπλεξικών συριζαίων και πούλησαν το λιμάνι του Πειραία στην Cosco και σώθηκαν οι έμποροι και οι εκτελωνιστές από την μαφία των λιμενεργατών (αν το Υπουργείο Οικονομικών κάνει πόθεν έσχες στους λιμενεργάτες θα βγάλει μεγάλα λαυράκια για να μην μιλάμε μονο για τους επιχειρηματίες). Μακάρι να γίνει το ίδιο για όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια και να γλυτώσουμε από τους αφέντες εργατοπατέρες και λοιπούς κοπρίτες.