Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Μας εξέπληξε ο κ. Γιάννης Γιώργος ως υποστηρικτής της δημιουργίας διοδίων στην Χαλκιδική.

Μία εβδομάδα πριν ο κ. Γιάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αναπληρωτής περιφερειάρχης του κ. Τζιτζικώστα, μας εξέπληξε ως θερμός υποστηρικτής της δημιουργίας διοδίων στην Χαλκιδική. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «το προϊόν που λέγεται "Χαλκιδική" πουλάει, άρα γιατί να μη βάλουμε διόδια;»
Σε έναν νομό, όπως η Χαλκιδική, με ασυντήρητους δρόμους, γεμάτους λακκούβες και χωρίς διαγραμμίσεις, με μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο στις κακοκαιρίες, αντί για διόδια θα έπρεπε να συζητάμε για το δικαίωμα στη μετακίνηση με ασφάλεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες που δέχτηκε η Χαλκιδική, κανένα από τα έργα που είχαν αποφασιστεί ως κατεπείγοντα, δεν πραγματοποιήθηκε. Έτσι η Κασσάνδρα παραμένει ένα χρόνο «κομμένη» στα δύο (καθώς κόπηκε ο δρόμος στην περιοχή του Βόθωνα), ενώ στους πλέον επικίνδυνους δρόμους Γοματίου - Ιερισσού, Ιερισσού - Ουρανούπολης, Αγ.Νικολάου – Σάρτης αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του οδικού δικτύου, επί ένα χρόνο δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο. 

Σε έναν νομό που ακόμα επιλέγουν χιλιάδες άνθρωποι για τις διακοπές τους, θα έπρεπε να αντιληφθούμε ότι το μέτρο των διοδίων μόνο καταστροφικό θα ήταν για την τοπική οικονομία της Χαλκιδικής.

Ειδικά σήμερα, σε μία περίοδο όπου οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα βάρη, με τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια να έχει βιώσει την βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τη μετακίνηση ως εμπόρευμα αλλά ως δικαίωμα.

Καλούμε τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα να πάρει θέση, γιατί ο αναπληρωτής του είπε ότι εκφράζει προσωπική άποψη σχετικά με τα διόδια. 

Μήπως υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις και ρίχνονται οι πρώτες «διερευνητικές»;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τι το ψάχνετε;
Αφού οι Χαλκιδικιώτες ψήφισαν ως πρώτο τους πολίτη το γνωστό τουρίστα των τουριστικών εκθέσεων, αφήστε τον άνθρωπο να οργιάζει.
Άλλωστε το έχει δει το έργο : ό,τι και να πει το τρώνε αμάσητο τα πρόβατα. Γιατί να καθίσει να το σκεφτεί κιόλας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έβαλαν τότε που... έρεε το χρήμα, ας βάλουν τώρα που... ρέψαμε.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά θα σού επιβάλουν και φόρο "περπατούρας" . Εύγε κύριε Πως σε λέν;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑΑ!!!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ???ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ???ΚΑΙ ΤΟ 1,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΑΣΦΑΛΤΟ ΝΕΑ ΡΟΔΑ-ΤΡΥΠΙΤΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΟΙΑΖΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ???

Ανώνυμος είπε...

Τώρα... διόδια στην είσοδο της Ιερισσούς να μην περνάει ούτε κουνούπι.

Ανώνυμος είπε...

Η Χαραλαμπίδου λίγα τους σέρνει. Και καλά δικιά του πρόταση τα διόδια? Όταν τα έκανε σημαία ο Λαφαζάνης τότε, εσύ Γιάννη μ΄ διάβαζες για το ΕΑΠ. Μας το ξανασέρβηρες τώρα αλλά ξέχασες να μας πεις πότε θα κάνεις τους δρόμους και πότε κανένα αντιπλημμυρικό. Γιατί εκεί πάνω στο μέγαρο η μούχλα σας φτάνει σ΄όλη τη Χαλκιδική. Μοναδικό φύλλο συκής σάς έμεινε ο τουρισμός, αλλά λίγες φωτογραφίες ακόμα στο φέισμπουκ, τι τρώτε και τι πίνετε στα εξωτερικά που πάτε, θα πέσει κι αυτό. Ντροπή