Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ

Από τότε που στο τιμόνι της χώρας μπήκαν όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί», άλλαξε ρε παιδί μου συμπεριφορά ΟΛΟΣ ο πολιτικός κόσμος…. Δεν έχουμε πλέον τα «μπαλκόνια» που κάθε επίδοξος «εθνοσωτήρας» έβγαινε και μας φλόμωνε στα ΘΑ, και στα μεγάλα λόγια του τύπου «Θα σας χτίσουμε και γεφύρια και ας μην έχετε ποτάμια». Σήμερα, στον εικοστό πρώτο αιώνα, ο κάθε πολιτικάντης βγαίνει στο χαζοκούτι και αμολάει  το παραμύθι του, και ΟΛΑ τα πρόβατα τον ακούν, τον πιστεύουν, τον χειροκροτούν και τον ψηφίζουν…… Προοδεύσαμε πολύ στις μέρες μας, εμπλουτίστηκε το πολιτικό λεξιλόγιο με «νέες» λέξεις, φράσεις, μπουρδες (κοντά σε όλα τα άλλα εμπλουτίζονται και αυτές), και μάλιστα, πολύ φοριούνται τα τελευταία χρόνια οι «κόκκινες γραμμές»……Το «όριο συναγερμού» και καλά για κάθε πολιτικάντη που σέβεται τον εαυτό του, και θέλει να κοροϊδέψει με επιτυχία το λαό (όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο Στράτος, τον Βοιδολαό). Και ακούμε και βλέπουμε υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές, γραμματείς και Φαρισαίους, να δηλώνουν πως «για την κυβέρνηση, την όποια, αποτελεί κόκκινη γραμμή το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, το…..».
ΔΕΝ θα μειωθούν οι συντάξεις!
ΔΕΝ θα μπουν νέοι φόροι!
ΔΕΝ θα αδικήσουμε……
ΔΕΝ………
Προχθές λοιπόν, ακούσαμε ένα από τα πολλά ΔΕΝ, από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος είπε πως ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ (αν θυμάμαι καλά) οι  συντάξεις, και ότι αυτό είναι ….. Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.
Και η κόκκινη γραμμή, έγινε κόκκινο «λαμπάκι για τον κόσμο…..
Διαβάστε και αυτό και κλαψτε..
«Κρυφό «κούρεμα» έως 125 € σε νέες και παλιές συντάξεις!
Μειώσεις ως και 125 ευρώ το μήνα στις νέες, αλλά και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, που αυτή τη φορά θα προέλθουν από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των προσαυξήσεων λόγω τέκνων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, κρύβει η πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό!
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι, τα επιδόματα τέκνων για τις συντάξεις (σ.σ.: τόσο για τις νέες όσο και τις ήδη καταβαλλόμενες) θα υπολογίζονται με νέα ποσοστά, που είναι 8% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο και 12% για το τρίτο παιδί.
Τα σημερινά ποσά επιδόματος τέκνων που προσαυξάνουν τη σύνταξη καθορίζονται με υψηλότερα ποσοστά. 

Στο ΙΚΑ, για παράδειγμα, ο συνταξιούχος δικαιούται 20% προσαύξηση σύνταξης για το πρώτο παιδί, 15% για το δεύτερο και 10% για τρίτο και κάθε επόμενο ανήλικο τέκνο, ή για παιδί ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει. 
Στους συνταξιούχους ΔΕΚΟ και Τραπεζών, τα επιδόματα τέκνων υπολογίζονται με ένα 5% επί του ποσού της αρχικής (μικτής σύνταξης).
Στο Δημόσιο τα επιδόματα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 45 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Η αλλαγή στον υπολογισμό τους θα επιφέρει ανατροπές και άλλη μια κρυφή έμμεση μείωση των συντάξεων.
Θίγονται πάνω από 500.000 συνταξιούχοι γήρατος και αναπηρίας και κυρίως:

- Οι μητέρες που πήραν σύνταξη με ανήλικο τέκνο, όπως και οι τρίτεκνες γυναίκες που αποχώρησαν με 20 έτη ασφάλισης από το Δημόσιο και Ταμεία ΔΕΚΟ, Τραπεζών. 

Υπολογίζεται ότι, περισσότερες από 150.000 γυναίκες παίρνουν προσαύξηση σύνταξης λόγω ανήλικου τέκνου και με το νέο καθεστώς το ποσό θα μειωθεί. 
- Οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, καθώς στις ηλικίες που αποχωρούν (από τα 45 μπορούν να πάρουν σύνταξη) έχουν παιδιά που είναι είτε ανήλικα (κάτω από 18 ετών) είτε σπουδάζουν, οπότε δικαιούνται επίδομα τέκνων στη σύνταξη.
- Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας που έχουν ανήλικο τέκνο ή παιδί ως 24 ετών που σπουδάζει.
- Οι συνταξιούχοι που έχουν παιδί με αναπηρία 67% και άνω γιατί παίρνουν το επίδομα λόγω τέκνων ισόβια και η καταβολή του δεν σταματά στο 18ο έτος ή στο 24ο αν σπουδάζουν.»

ΠΗΓΗ: e-typos.com
Η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης λοιπόν και η μπάλα της, πήρε παραμάζωμα Συνταξιούχους γήρατος και αναπηρίας, πήρε παραμάζωμα για ακόμα μια φορά ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΕΡΑ.
Κόκκινες γραμμές, και κόκκινα λαμπιόνια σε ΟΛΗ τη χώρα. Βέβαια, η …. «κυβέρνηση» δε βλέπει τι της έρχεται. Δεν κατάλαβε ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς τους «φωτισμένους» εγκέφαλους πως  προκαλούν την αντίδραση του κοσμάκη, πως ΔΕΝ είναι τόσο τυχεροί, και πως παίζουν αυτή τη στιγμή με τα κεφάλια τους.
Δε βλέπουν το τέλος που ζυγώνει…..

 Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: