Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Πάλι εκτός «ανάπτυξης» η προ του Άθω περιοχή

ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Πάλι εκτός «ανάπτυξης» η προ του Άθω περιοχή.

Τα υδατοδρόμια όπου θα σταθμεύουν από τον Μάιο τα υδροπλάνα είναι πάλι στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία.
Οφείλω να συγχαρώ τους δύο δραστήριους δημάρχους που το κατάφεραν στις περιοχές τους και τις έχουν αναδείξει ως τουριστικούς προορισμούς.
Όσο για το τρίτο πόδι; Εκεί το μόνο που δυστυχώς απασχολεί τους τοπικούς άρχοντες εδώ και πολλά χρόνια είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.
Η τουριστική ανάπτυξη που επικαλούνται όχι μόνο δεν τυγχάνει της κατάλληλης προσοχής αλλά τους είναι παντελώς αδιάφορη.
Όσο για τις εκθέσεις του εξωτερικού καλύτερα να μην αναφερθώ.
Μάλλον θα πρέπει οι «άρχοντες» του τόπου να μιλήσουν με τους επιχειρηματίες της περιοχής που ζουν από τον τουρισμό και γνωρίζουν εξ απαλών ονύχων την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Καλά τα τεχνοκρατικά business plan από τα γραφεία αλλά η δουλειά θα πρέπει να γίνει από ανθρώπους που γνωρίζουν και όχι από αυτούς που απλά φαντάζονται!!

Με εκτίμηση
Χατζησταματίου Ελευθερία

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Μπράβο Ριτσα

καλά του τα χώνεις

Μια και ο χωτός Δήμαρχός μας έχει αναδειχθεί ως παρατρεχάμενος σύμβουλος του Σκουρλέτη και απλήρωτος δικηγόρος της Ιγγλέση
Το μόνο που τον ευχαριστεί είναι το συνεχές παραλήρημα για να κλεισει τα μεταλλεία και τις Σκουριές κατι άλλο να ασχοληθεί δεν έχει παρά μόνο με τις κοματικές του υποχρεώσεις και τις εντολές του Τσίπρα , έτσι να τον βοηθάμε να μας τα χώνει καλύτερα χορτάσαμε στην ψευτιά και την κωλοτούμπαΑς ξυπνήσουμε υπάρχουμε και εμείς οι άλλοι που δεν είμαστε Συρριζέοι
και ακούστε με τον Κυριάκο η αρκούδα ξύπνησε καντε λίγο υπομονή

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕ Αφου εδω θελουμε αλλου ειδους αναπτυξη,γιατι να ρθουν τα υδροπλανα?

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΥΤΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τις εκθέσεις - εκδρομές του εξωτερικού, καλό θα ήταν να θυμίσουμε στο φιλοθέαμον κοινό της Ιερισσού και των ηρωικών περιχώρων ότι ο "καθ΄ ύλην αρμόδιος" εκπρόσωπος του Δήμου επιδίδεται σε υπέροχα ταξιδάκια αναψυχής σε μέρη που ποτέ δε φανταζόταν ότι θα μπορούσε να πάει με τα λεφτά των γνωστών κορόιδων.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ρίτσα ,
Σε περίπτωση που η ELDORADO προχωρήσει στην εξόρυξη χρυσού αυτομάτως όλη η Χαλκιδική μας μετατρέπεται σε μεταλλευτικό πεδίο. Άρα Σιθωνία και Κασσάνδρα και το τρίτο πόδι ειναι μεταλλευτικός προορισμός.
Συμφωνώ απόλυτα οτι πρέπει να υπάρξει περισσότερο ενδιαφέρον ,στο κομμάτι του τουρισμού ,που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο τρίτο πόδι στον μοναδικό προορισμό του Αγ. Όρους.
Τώρα όμως Ρίτσα , αν δεν αγωνιστούμε για να φύγει η εταιρεία έχουμε ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ . Με την εταιρεία στο σβέρκο μας όλα αυτά που ανΦερεις δεν ειναι εφικτά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ευθύνεται κανένας παρά μόνο ο Δήμαρχος! Αντί να τρέχει δεξιά και αριστερά μέ ένα μόνο αίτημα, ας στρωθεί στη δουλειά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες! Το "ρητό τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αν τα μεταλλέια δουλεύουν" καλύβει την τεμπελιά του και την ανικανότητα του!
Σήκωμα τα μανίκια και καμία ευκαιρεία χαμένη!

Ανώνυμος είπε...

Αν ανατρέξει κάποιος στο χάρτη που ανέβασε ο Παπαφλέσσας-Αγγελόγλου από το google maps,θα διαπιστώσει ότι η Ιερισσός απέχει με γυμνό μάτι την τριπλάσια απόσταση από τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής (Νεοχώρι,Παλαιοχώρι,Μεγ.Παναγία)!άρα ,ο ισχυρισμός περί μεταλλευτικών δραστηριοτήτω που βλάπτουν και επηρρεάζουν τον τουρισμό μόνο ως (κακόγουστο-κακόηχο) αστείο ακουγεται!είναι η δυσφήμιση και η απαξίωση που έχουν προκαλέσει οι ντόπιοι και ξενοι διαδηλωτές-καταστροφείς του τοπου μας!αλλά και η ανικανότητα των διοικούντων το δήμο Αριστοτέλη,με προεξάρχοντα το Ζουμπά,που το μόνο που ξέρει να μηρικάζει ειναι η καραμέλα για τιε Σκουριές!εν τω μεταξύ,άλλοι τρέχουν με ταχύτητες φωτός κι εμεις σκεφτόπμαστε ακόμα με ρυθμούς εμφυλιοπολεμικούς!ε,αυτό μας αξίζει:η παντελής άγνοια εκ μέρους των ενδιαφερομένων επενδυτών!εσείς μέιενετε προσηλωμένοι στον (αδιέξοδο,το ξέρετε) αγώνα σας κι εμείς θα περιμένουμε πότε θα ξεκουμπιστείτε να ανασάνουμε!όπως κι οι ομοιδεάτες σας κυβερνώντες!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΙΛΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΙΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ!!!
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΑΦΟΥΓΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ….
Ελευθερία Χατζησταματίου

Ανώνυμος είπε...

Ειναι φρόνιμο οι τοπικοί άρχοντες να μεριμνήσουν για το κομμάτι του τουρισμού, να φέρουν και υδροπλάνα και κρουαζιερόπλοια , αλλά τόσα χρόνια το τρίτο πόδι κάποιοι ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ. Δεν έγιναν όλα τα κακά σήμερα. Επίσης ο καθένας που ασχολείται με τον τουρισμό , πριν κρίνει πράγματα και πρόσωπα ,ας έχει κατα νου ,ναναι το ίδιο αυστηρός με την προσωπική του προσφορά στον τουριστικό τομέα.