Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο κος Σκουρλέτης δηλώνει «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται». Ο κος Σκουρλέτης δικαιούται να εκβιάζει ;

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Παρακολουθώντας τη στάση του κου Σκουρλέτη ως υπουργού ΥΠΕΝ απέναντι στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, αναρωτιέται κανείς ποιος εκβιάζει ποιόν;
Ο κος Σκουρλέτης δεν ήταν που αποφάσισε στις 19 Αυγούστου 2015, παραμονές εκλογών, να αναστείλει τις άδειες υλοποίησης της επένδυσης; Ως αποτέλεσμα εκείνης της απόφασης δεν αναγκάστηκε η εταιρεία να θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους και να διακόψει όλες τις εργασίες; Ποιος εκβίασε ποιόν; Προφανώς ο κος Σκουρλέτης εκβίασε τον επενδυτή, επιδιώκοντας την απομάκρυνσή του. Επιπροσθέτως, το υπουργείο και άλλες υπηρεσίες του κράτους καθυστερούν τη χορήγηση επιμέρους αδειών ρουτίνας. Για ποιον λόγο; Σε τι αποσκοπούν; 

Αξιολογώντας συνολικά τη στάση του κου Σκουρλέτη, τις δημόσιες δηλώσεις του, τις ενέργειές του και τις παραλείψεις του εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι επιδίωξη του κου Σκουρλέτη είναι να σταματήσει την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, να απομακρύνει τον επενδυτή και να ελαχιστοποιήσει το κόστος, πολιτικό και οικονομικό, για τον ίδιο.

Μιλάει τώρα για εκβιασμό του επενδυτή προς την κυβέρνηση, ξεχνώντας ότι ο ίδιος με απόφασή του στις 19 Αυγούστου είχε βάλει λουκέτο στην επένδυση. Η απόφασή του όμως κρίθηκε από τη δικαιοσύνη, από το ΣτΕ, και ακυρώθηκε. Ελπίζω να έλαβε το μήνυμα και να προσαρμόσει τη στάση του. Θα πρέπει να πάψει να εκβιάζει τη συγκεκριμένη επένδυση. Να σταματήσει την πολεμική στρατηγική. Να χορηγήσει τις απαιτούμενες άδειες ρουτίνες και να βρει πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας με τον επενδυτή, επ’ ωφελεία όλων, με σεβασμό στο περιβάλλον και στο δημόσιο συμφέρον.

Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και η συγκεκριμένη επένδυση, η μοναδική μεγάλη άμεση επένδυση, μπορεί να αποτελέσει πιλότο για νέες επενδύσεις. Ο κος Σκουρλέτης θα πρέπει να λειτουργήσει επ’ ωφελεία όλων των Ελλήνων και όχι μιας μικρής μερίδας αντιδρώντων, αγκυλωμένος σε ιδεοληπτικές αντιλήψεις.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά και από τις τελευταίες θετικές αποφάσεις ΣτΕ απλά αποδεικνύεται ότι ο υπουργός ‘βασιλιάς’ είναι γυμνός αλλά και απανωτά άδικος απέναντι σε σκληρά εργαζομένους, ταξικά σε απόσταση ετών φωτός από τα προσωπικά του δεδομένα. Οι ευθύνες της μη τήρησης των δεδικασμένων δεν παραγράφονται,(πλην της παρόδου εικοσαετίας) και ο κάθε πικραμένος ας αναλογιστεί την αρνητική συμπεριφορά του απέναντι στις εξελίξεις που αφορούν το σύνολο της επένδυσης χρυσού στην Χαλκιδική.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Ποια επένδυση;;;;;; Πλάκα κάνεις;;;;
Ναι συμφωνούμε ο βασιλιάς ΠΩΛ ΡΆΙΤ ειναι γυμνός.... Το σχέδιο του για τις απολύσεις ,την κατάλληλη στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή.
Αλίμονο , στους αφελείς που τον προσκύνησσν,,,,