Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Γ. Τσιρώνης για Σκουριές: «Το αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων είναι καθαρά οικονομική επιλογή της εταιρίας. Δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτό»

«Η ίδια η εταιρία αντιφάσκει. Σε όσα ζητήματα ένιωσε ότι αδικείται, λέει ότι πήγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε. Γιατί δεν πάει λοιπόν και τώρα, για να δικαιωθεί, αν νομίζει ότι την έχουμε αδικήσει και παρανομούμε εμείς;», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Βασίλη Πάικο, αναφορικά με την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Αναλυτικά, είπε:


«Πρέπει να γίνει σαφές ότι το αδιέξοδο που προκλήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες είναι καθαρά οικονομική, χρηματιστική επιλογή της εταιρίας και είναι αδύνατον να ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτό. Ποια παιχνίδια και ποια συμφέροντα παίζονται στο παγκόσμιο χρηματιστικό παιχνίδι, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Για παράδειγμα, έχουμε δει εταιρίες- κολοσσούς, με τεράστια κερδοφορία, ξαφνικά να κλείνουν τα εργοστάσιά τους και να αφήνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, γιατί έτσι βολεύει τα χρηματιστικά τους παιχνίδια. Οι δικαιολογίες σχετικά με τις άδειες κ.λπ., δεν υπάρχουν. Η εταιρία αυτή όχι μόνο δεν έχει αδικηθεί από την ελληνική πολιτεία, αλλά έχει υπερ-ευνοηθεί και φάνηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προσφάτως, που καταδικάστηκε και η Ελλάδα και η εταιρία. Φάνηκε από το γεγονός ότι το ΣτΕ, ενώ η εταιρία δεν τηρεί τους όρους, τους έδωσε μια προσωρινή διαταγή το φθινόπωρο, για να συνεχίσουν να δουλεύουν, ενώ η εταιρία δεν έχει παρουσιάσει αυτά που έχει υποχρέωση να κάνει ήδη από τον Φεβρουάριο. Αν το δούμε αυστηρά -αφού λένε ότι είμαστε αυστηροί μαζί τους-, πέρυσι τον Φεβρουάριο θα έπρεπε να έχουμε ανακαλέσει τις άδειες…».
Δημοσιογράφος: Η γενική εντύπωση που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση βάζει δυσκολίες στην εταιρία κι ως αποτέλεσμα μένουν 800, πιθανώς και 1000 άνθρωποι στον δρόμο…
Γ. Τσιρώνης: «Αυτή η εντύπωση καλλιεργείται από ορισμένα ΜΜΕ. Εγώ, αντίθετα, ακούω από χιλιάδες πολίτες στην Χαλκιδική, που ωρύονται ότι η κυβέρνηση τους πρόδωσε, γιατί δεν έβαλε λουκέτο στην εταιρία την επομένη των εκλογών… Εμείς, ως κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ακούμε, μονομερώς, τη μια πλευρά, «να δουλεύει όπως θέλει η εταιρία, για να μην χαθούν θέσεις εργασίας». Αυτό το επιχείρημα στην Ελλάδα, το ακούμε σε πολλές επιχειρήσεις, που όταν πας να τους ακουμπήσεις, βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους. Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Οι εταιρίες πρέπει να σέβονται τις άδειές τους και να τηρούν τους νόμους…
Τι όφελος θα είχε η ελληνική πολιτεία να κλείσει μια εταιρία που λειτουργεί σωστά, δεν βλάπτει το περιβάλλον και προσφέρει θέσεις εργασίας; Είναι τρελό. Γιατί να μην το κάνουμε σε κάποια άλλη επιχείρηση; Είναι ένα επιχείρημα που δεν στέκεται…
Η ίδια η εταιρία αντιφάσκει. Σε όσα ζητήματα ένιωσε ότι αδικείται, η ίδια λέει ότι πήγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε. Γιατί δεν πάει λοιπόν και τώρα, για να δικαιωθεί, αν νομίζει ότι την έχουμε αδικήσει και παρανομούμε εμείς; Για να μην φέρω τα χαρτιά και τους χάρτες με το τι και πώς χτίζει, ώστε να δουν οι πολίτες εάν η εταιρία τηρεί τους όρους ή εάν εμείς τηρούμε τους όρους».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ακουστούν επιτέλους αληθειες´ φτάνει πια τόσο ψέμα εκ μέρους της εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

Εκβιαζουν, αν δεν γινει το 7ημερο οτι θα διωξουν κοσμο. Μας θελουν τζαμπα και οσο αφορα στους φορους μαλλων δεν δεινουν τα προβλεπομενα.Η μαμα εταιρεια ειναι για τους ξενους τους επιστατες και τους εργοδηγους που περνουν τα ψιλαδακια.

Ανώνυμος είπε...

"...Γιατί δεν πάει λοιπόν και τώρα, για να δικαιωθεί, αν νομίζει ότι την έχουμε αδικήσει και παρανομούμε εμείς;», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης,..."

Καλό κι αυτό...
Να ξαναπάει η εταιρία στο Σ.Τ.Ε. και να ξαναδικαιωθεί. Να ξαναπροσφύγουν οι antigold, να ξαναπάει η εταιρία στο Σ.Τ.Ε. και να ξαναδικαιωθεί, να... να...

Και το κακό είναι ότι ακούγονται και από τα ... σοβαρά χείλη του πλέον αρμόδιου ανθρώπου, του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος.

Σε ποιό σοβαρό κράτος του κόσμου θα γινόταν αυτό; Αυτά μόνο στις χώρες - Μπανανίες συμβαίνουν.

Νομίζω πως αρκετα΄μας ανέχτηκαν οι Καναδοί, αρκετά υπομονή έκαναν. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ανώνυμος είπε...

Κρυβεται ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεργαζετε με την εταιρια στο παρασκηνιο...αν καταλαβατε οι εξελιξεις βολευουν την εταιρια γιατι απολυει αλλα και την κυβερνηση που δειχνει συνεπης "κατα" της εταιριας...