Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου: "Απώλεια πολύ μεγάλου μέρους των ανταποδοτικών εσόδων του Δήμου"

Σε μια εποχή που οι πολίτες-δημότες, υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες του 1ου, του 2ου και του 3ου μνημονίου αθροιστικά, αλλά και την δραματική επιβάρυνση των υπέρογκων δημοτικών τελών, έρχεται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου να τους δώσει την χαριστική βολή!
Με χθεσινή της απόφαση, την οποία καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, απαλλάσει από τα δημοτικά τέλη τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στα όρια της επικράτειας του Δήμου για διάστημα έως 9 μηνών! 


Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Βορδός ( ο οποίος το 2009 όπως φαίνεται από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου που ο ίδιος μοίρασε, είχε αντίθετη άποψη), στήριξε ο δήμαρχος και τα παρευρισκόμενα μέλη της πλειοψηφίας. Επικαλούμενοι μάλιστα νομολογία του ΣΤΕ του 1998 (18 χρόνια πρίν!) που μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσε κανένας Δήμος γιατί πρακτικά δεν μπορεί να την εφαρμόσει! 
Αυτό πρακτικά σημαίνει απώλεια πολύ μεγάλου μέρους των ανταποδοτικών εσόδων του Δήμου, τα οποία με βάση τον νόμο περί εσόδων των Δήμων, θα πρέπει να ισοσκελιστούν με περισσότερα δημοτικά τέλη απο τους κατοίκους και τα καταστήματα! Σημαίνει αυξηση των δημοτικών τελών!

Σε μια περίοδο μάλιστα, που κατ ομολογία των ίδιων των εκπροσώπων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, υπάρχει αύξηση της τουριστικής κίνησης και των εσόδων τους. Σε μια περίοδο που στην κυριολεξία "πνίγονται" οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες!

Η απαλλαγή μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση, θα γίνεται με ξεχωριστή εξέταση κατά περίπτωση, ζήτημα που συνήθως εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα του πάρε -δώσε!

Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου ζητάει την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης και θα κάνει ότι μπορεί σ αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα θα επαναφέρει την πρόταση της για την μείωση των τιμολογίων των δημοτικών τελών, ως το ελάχιστο μέτρο ανακούφισης για τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα της περιοχής!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ΚΑΝΤΑΡΑ ΔΙΑΒΆΣΤΕ πρώτα τι λένε οι νόμοι και μετά κάντε τέτοιες γελοίες ανακοινώσεις (όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 5 του Νόμου 429/1976, οι οποίες αναφέρουν ότι «τα μη λειτουργούντα ξενοδοχεία, όσο διάστημα δε λειτουργούν , δεν έχουν υποχρέωση καταβολής των τελών αυτών, αλλά εξαιρούνται ως εποχιακά».)

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια φοβερή ανατροπη!
Εύγε!

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΜΥΛΩΝΑ είπε...

Είναι πραγματικά απογοητευτικό να ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από κατέχοντες θέσεις με δικαίωμα αποφάσεων και μάλιστα κανονιστικών. Εκλεγμένοι που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το κοινό καλό, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώνονται για τα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου και να προετοιμάζονται για κάθε θέμα αντί να παρευρίσκονται σε αυτό μόνο και μόνο για να ασκούν στείρα πολιτική και να εκτοξεύουν κορώνες λαϊκισμού, γιατί καλώς ή κακώς οι εποχές άλλαξαν και δεν απευθύνονται στους αδαής παππούδες μας. Πάνε εκείνες οι δεκαετίες! Κύριοι της όποιας αντιπολίτευσης προβλέπεται ρητώς από τον νόμο (25/1975 και 429/1976), και μάλιστα προς εφαρμογή των σχετικών διατάξεων εκδόθηκε και εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών (78/71251/19-12-2007).Σημειωτέον ότι υπάρχουν αποφάσεις και άλλων Δήμων που μπορώ να θέσω στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται ( 34-389/2010 Δήμου Κέρκυρας, 402/2014 Δήμου Λήμνου κλπ). Για δε την απόφαση του ΣΤΕ που λέτε ότι είναι παλιά, ναι πράγματι είναι παλιά γιατί έκτοτε δεν εκδόθηκε άλλη όμοια γιατί προφανώς ή συνετίστηκαν οι Δήμοι στις διατάξεις του νόμου ή απλά εκκρεμούν σε Δικαστήρια. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να προσθέσω ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει και άλλους διαχωρισμούς που δεν ζητήθηκαν από τους ξενοδόχους, και το μόνο βέβαιο είναι ότι τόσα χρόνια πληρώνουν αχρεωστήτως με δικαίωμα επιστροφής! Γιατί όμως δεν γίνεται λόγος για την υποχρεωτική παράταση μέχρι τέλους του 2016 των συμβάσεων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθαριότητας στους Δήμους της Χώρας χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο τους χειμερινούς μήνες? Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης που έχει να κάνει με το πελατειακό σύστημα του πάρε -δώσε που αναφέρατε δεν θα επιβαρύνει τους πολίτες και δεν επιφέρει αύξηση των δαπανών από τα έσοδα των τελών? Γιατί δεν προβλήθηκε εκ μέρους σας ουσιαστική αντίδραση στην μονομερή επιβολή δέσμευσης των αποθεματικών των Δήμων εκ μέρους της κυβέρνησης? Υπενθυμίζω ότι τα ανταποδοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και όχι φόρος! Αν δεν είναι αρεστός ο νόμος πείτε το. Όμως αυτός είναι ο νόμος και αυτά προβλέπει.
Τριανταφυλλιά Μυλωνά