Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Εργαζόμενοι Μεταλλείων Κασσάνδρας: "Κύριε Σκουρλέτη έχετε χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που μπορεί και να είχατε"

"Έτσι όπως πάτε κύριε Σκουρλέτη σε 2 μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ"
Η αξιοπιστία όλων μας κρίνεται καθημερινά. Η αξιοπιστία του κ. Σκουρλέτη κρίνεται από τα λεγόμενα του ότι έχουμε 600 συναδέλφους μας που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ, επιχείρημα π.ου κατά κόρον χρησιμοποιεί το «Παρατηρητήριο Μεταλλευικών Δραστηριοτήτων» και οι υπόδικοι διαχειριστές του.
Εγκληματικό όταν Υπουργός κυβέρνησης δεν αντλεί τις πληροφορίες του από τις υπηρεσίες του και από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά αντί για αυτού τις αντλεί από επιτροπές κατά τις εξόρυξης χρυσού.Κύριε Σκουρλέτη έχετε απωλέσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που μπορεί και να είχατε.
·         Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει το απλό: Ότι «μόνο» 870 είναι οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στο ΣΤΕ γιατί τόσα είναι τα μέλη των σωματείων εργαζομένων μέσω των οποίων έγινε η προσφυγή.
·         Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός θα διαχώριζε τους εργαζόμενους σε άμεσα εργαζόμενους στην εταιρεία, αυτοαπασχολούμενους και εργολάβους. Λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργολάβοι είναι κατώτερης ποιότητας εργαζόμενοι, λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και εργολάβοι έχουν λιγότερες απαιτήσεις από την ζωή τους και δεν πειράζει να μένουν άνεργοι.
·         Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν γνωρίζει καν τις αποφάσεις που έχει πάρει. Κύριε Σκουρλέτη η απόφαση που πήρατε τον Αύγουστο δεν σταματούσε μόνο τις Σκουριές όπως ισχυριστήκατε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και την Ολυμπιάδα.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. 
Όχι λοιπόν, δεν έχουμε ανάμεσα μας εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.
Έχουμε ήδη όμως πρώην εργαζομένους που πληρώνονται πια με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάτε κύριε Σκουρλέτη σε 2 μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ.


Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος
Γεώργιος Χατζής 


ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Η συνέντευξη Σκουρλέτη σήμερα 19/1/2016

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για τον αδωνη τον μεγαλο υπαρχηγο μας που εβαλε ο μητσοτακησ παλι μουγκα θα κανετε; να μασ φερει τοτε και τον κασιδιαρη.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο Χατζη. Ετσι επρεπε να πραξουν και οι εργατοπατερες του αλου σωματειου, που το μονο που κανουν ειναι οτι τους λεει οΜΙΧΑΛΑΚΗς.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ 1.03 ΝΩΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΩΡΑ ΜΕΤΑΞΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ??????

Ανώνυμος είπε...

Έξ ' αρχής ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Σκουρλέτη ,που τίμησε και μέσα στο στόμα των λύκων MEGA, τους πέταξε κατάμουτρα Ο Λ Ε Σ Τ Ι Σ Α Λ Η Θ Ε Ι Ε Σ, για τις Σκουριές.
Σαν χάνοι στην κυριολεξία οι δυο τυποι γιατί δεν τους λες δημοσιογράφους αλλά όργανα συμφερόντων,άκουγαν για πρώτη φορά οτι μπορεί μια κυβέρνηση,στην Ελλάδα, ένας υπουργός να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον και να διασφαλίσει τους πολιτες της χώρας οπο μια άκρως επικίνδυνη πολυεθνική εταιρεία.
Λοιπόν απο το πρωί δεν χορταινουμε να βλέπουμε ολο αυτό το βίντεο, που πραγματικά μας κανει ακόμα πιο δυνατούς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκουρλέτης έχει μεγάλο θράσος, όπως έχουν όλοι οι αριστεροί-πλουτοκράτες. Ο τύπος αυτός που ζει στα πλούτη στην Εκάλη να λέει ότι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία δεν έχουν ταξική συνείδηση. Είναι όπως όλοι οι ανεπάγγελτοι-μπαχαλάκηδες συριζαίοι μεγάλος υποκριτής και μασκαράς.

Ανώνυμος είπε...

Για να δουλέψετε 10-15 χρόνια θέλετε να καταστρεψετε την περιοχή και τις δουλειές όλων των υπόλοιπων στη Χαλκιδική;ρε αι σιχτιρ

Ανώνυμος είπε...

10000 οι απασχολούμενοι σε άλλες εργασίες εκτός μεταλλείων, 2000 οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, σύνολο 12000 οι από 01 ημερών εως 17 που είναι μαθητές πόσοι ειναι; οι συνταξιούχοι πόσοι είναι, οι γυναίκες και άνδρες που δεν εργάζονται πόσοι εινα;
Εαν γνωρίζω καλά οι κάτοικοι του δήμου είναι 18000,θα μπορέσει ένας antigold
να μου δώσει μια σοβαρή απάντηση;
OI 10000 είναι όλοι κατά της επένδυσης;
Επειδή τα λόγια είναι εύκολα οι αριθμοί όμως δεν βγαίνουν και επειδή κάποιος αρέσκεται να ακούει τον παραμυθά σκουρλέτη μήπως πρεπει να ψάξει τι σχέση έχει ο σκουρλέτης με την οικογένεια Λαιμού!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκουρλέτη μας απαντήσατε πειστικά και στα ελάχιστα ερωτηματικά που είχαμε για το μέγεθος της καταστροφής που θα προκύψει όταν ύστερα από μερικά χρόνια θα φύγει η εταιρία. Μείναμε όμως κάγκελο όταν πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρία πλήρωνε πολλούς από τους εργαζόμενους μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κρατώντας αυτούς σε ομηρία. Κανένας μας δεν καταλαβαίνει τι σόϊ ανάπτυξη και απασχόληση μπορεί να είναι αυτή. Μπράβο σας κύριε Σκουρλέτη γιατί διαλύσατε και τα τελευταίατα παραμύθια που κυκλοφορούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε χατζή. Μαζί σου. Πάλεψε τους όλους