Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

"Καλανδρινή Οκτωηχία"

Ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σας προσκαλεί στην συναυλία της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας με τίτλο "Καλανδρινή Οκτωηχία", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και ώρα 07:30 μ.μ. 

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη μορφή και το έργο του σπουδαίου δημιουργού Φώτη Κόντογλου (1895-1965) με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννησή του και τα 50 χρόνια από τον θάνατό του.

Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών-Ένα οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα

Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών αποτελεί ένα οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε με τρομερό κυνισμό. Δεν έπεσε, βέβαια, από τον ουρανό. Αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων καταστροφικών ανακεφαλαιοποιήσεων. Στον πυρήνα της λογικής τους βρισκόταν η διάσωση των χρεοκοπημένων Τραπεζών με Δημόσιο χρήμα και μετέπειτα το πέρασμα τους σε ιδιωτικά χέρια, αφού βέβαια τις είχαν απαλλάξει από τα «βαρίδια». Φυσικά, οι αιτίες, οι συνέπειες και οι «λεπτομέρειες» των ανακεφαλαιοποιήσεων δεν γνωστοποιήθηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ (πχ έχουμε το εξής παράδοξο, η αξία των Τραπεζών να υπολογίζεται στα €750εκ. και οι απαιτήσεις προς τρίτους στα €350δις.) Το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων και το εργατικό κίνημα ,ευρύτερα, πρέπει να τεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση αυτών των πολύ αρνητικών εξελίξεων.

Δειλινό - Θεσσαλονίκη 2015

Θέμα της Χαλκιδικής


ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΩΜΕΝΑ» - ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ

Με «αστερόσκονη», κάλαντα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ευχές, παιχνίδια και αμέτρητα χαμόγελα πλημμύρισε ο πεζόδρομος του Πολυγύρου από τις 21 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2015. Φορείς, σύλλογοι, παραγωγοί, έμποροι ένωσαν τις δυνάμεις τους μεταμορφώνοντας τον πεζόδρομο σε έναν χριστουγεννιάτικο παραμυθότοπο, όπου διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι. Τα παιδιά διασκέδασαν στο σπίτι της Σοκολάτας και του Άϊ Βασίλη, στο εργαστήρι χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής, στο χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο, στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ. Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ζαχαρωτά «γλύκαναν» τις βραδιές ενώ το κρασί, η μπύρα και το τσάι κράτησαν «ζεστούς» τους εκατοντάδες επισκέπτες.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο Δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες για την ποιότητα του νερού που πίνουμε και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Του Αθ. Γ. Καρίνα
Έχουνε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός και την έναρξη υλοποίησής του. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτελούνται εργασίες οι οποίες έχουν επιδράσεις στο περιβάλλον και σύμφωνα με τους αντιδρούντες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη και όχι μόνον. Στο χρονικό αυτό διάστημα η Δημοτική Αρχή, προηγούμενη και παρούσα, δεν μερίμνησε ώστε να ενημερώσει τους πολίτες για αυτές τις επιδράσεις.