Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Μιχαέλα Κυργιαφίνη - Να γίνουμε μαζί

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΛΙΑΝΟΥ Οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

3 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Του ΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ - ΙΣΚΡΑ
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η εικόνα ενός Αλέξη Τσίπρα να αναζητά στηρίγματα, μόλις δύο μήνες μετά την εκλογική του νίκη, στους κ.κ. Πλακιωτάκη, Γεννηματά,Θεοδωράκη και Λεβέντη, θα μπορούσε να προέλθει μόνο από την πέννα σκιτσογράφων με ιδιότροπες πολιτικές φαντασιώσεις. Το είδαμε, όμως, και αυτό. Κι όλα δείχνουν ότι έπεται και συνέχεια. Μπορεί η κυβέρνηση να απορρίπτει μετά βδελυγμίας τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης - τα οποία η ίδια ενθάρρυνε με τη σύγκλιση αυτού του απερίγραπτου πολιτικού θιάσου στο προεδρικό μέγαρο - αλλά η εκπρόσωπός της, Όλγα Γεροβασίλη, φρόντισε να συντηρήσει τη φιλολογία περί “διεύρυνσης” της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τις χθεσινές δηλώσεις της.

Συμπαράσταση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στο Βορρά και αντιμετωπίζουν τους φράχτες και την καταστολή της «πολιτισμένης Δύσης». Τις τελευταίες μέρες στην Ειδομένη γράφεται με αίμα μια ακόμα σελίδα ντροπής στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που ξεριζώνονται από τις χώρες τους κυνηγημένοι από τις βόμβες και την εξαθλίωση. Το κλείσιμο των συνόρων από τη FYROM προκάλεσε την εξέγερση των προσφύγων η οποία αντιμετωπίστηκε με βαρβαρότητα από την αστυνομία της FYROM και της Ελλάδας αποδεικνύοντας ότι ο καυγάς για «το όνομα της Μακεδονίας» παραμερίζεται εύκολα όταν απέναντι βρίσκεται ο κοινός «εχθρός» των κυνηγημένων γυναικόπαιδων.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο Δήμαρχος χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ! ! !

Του Αθ. Γ. Καρίνα
Από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Ιωάννη Μίχο και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον Γιώργο Ζουμπά ήταν η υπ’ αριθμ. 275/2014 (20-11-2014), η οποία αφορούσε στη μεταλλευτική δραστηριότητα στο Δήμο Αριστοτέλη. Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία από τα παρόντα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση 16 μέλη εκ των 27 του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος και του Δημάρχου.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, αποφασίσθηκε για το Δήμο ότι «Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με την μεταλλευτική εταιρεία, με την μορφή δωρεών, σε χρήμα, είδη και έργα, καταργώντας τις υπ΄αριθμ. 332/2011 και 145/2013 αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Διεκδικούμε και επιβάλλουμε τα νόμιμα δικαιώματα, τέλη, μισθώματα και φόρους.»

Corso στον Πολύγυρο


Μόνο να μην είναι νύχτα...

ΒΙΝΥΛΙΟ στον Πολύγυρο - 3/12/2015


Οι Εργαζόμενοι Μεταλλείων αλληλέγγυοι στον Γολγοθά των προσφύγων προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια

Σε παράδοση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα προχώρησαν οι Εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
Κλιμάκιο που απαρτίζονταν από εθελοντές μετέβη στην περιοχή το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, για να παραδώσει τα είδη α’ ανάγκης που συνέλεξαν εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής.
Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» με σημερινή ανακοίνωση του ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη 86-70 επι του Ιωνικού Ιωνίας συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές μας έκαναν καλό ξεκίνημα (9-0 4',26-14 13')) αλλά στη συνέχεια δεν είχαν καλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση,ακολούθησαν το ρυθμό των φιλοξενούμενων και τους επέτρεψαν να περάσουν μπροστά με 51-53 στο 29'. Στη τελευταία περίοδο οι αθλητές ήταν εύστοχοι απέναντι σε μια φιλότιμη αλλά αδύναμη ομάδα και έφτασαν στη νίκη με 86-70,σε μια κακή σε γενικές γραμμές εμφάνιση. 
Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας τη Κυριακή 06/12(17.00) στο Πολύγυρο, στο τοπικό ντέρμπι της Χαλκιδικής. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Τiverious 4/12, στον Πολύγυρο