Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Απάντηση του Στ. Παναγούλη στον ταγματασφαλίτη της Μέρκελ

Με τις φράσεις: "Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να με διέγραψε, δυστυχώς όμως γι΄ αυτόν και την αυλή του στο Μαξίμου, δεν μπορεί να διαγράψει τους πολύχρονους αγώνες μου σε δύσκολους καιρούς όταν άλλοι απουσίαζαν." και "Προσωπικά δεν έκανα τίποτα άλλο, παρά να υπερασπιστώ το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Τσίπρας το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, διαγράφοντάς το δυστυχώς με τις πράξεις του." ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης "φτύνει" τον Τσίπρα και τους αυλοκόλακές του!
Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

OPAMA ΠΟΛΙΤΩΝ: Χρειάστηκε μόλις ένας χρόνος για να γκρεμιστούν τα πάντα

Από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας της υφιστάμενης δημοτικής αρχής στο δήμο μας φάνηκε  ότι η περιοχή μας εισέρχονταν σε απρόβλεπτες περιπέτειες. Δεν πρόκειται ούτε μόνο  για άγνοια,  ούτε μόνο για ανικανότητα των ανθρώπων. Πρόκειται και  για την  περιφρόνηση των διαδικασιών, των νόμων, των κανόνων, των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και  των θεσμών, η οποία  διαπνέει κάθε σκέψη και δράση τους.
Καταγγείλαμε άμεσα, και εγγράφως, ότι δύο άγνωστοι, μέχρι και σήμερα, ιδιώτες, παρουσία ενός δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, μετέπειτα αντιδήμαρχο οικονομικών, χωρίς καμία αρμοδιότητα ή σχετικό δικαίωμα, εμφανίστηκαν την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, στο ταμείο του δήμου  στην ιστορική του έδρα, την Αρναία,  έδιναν εντολές σε υπαλλήλους του δήμου και των νομικών του προσώπων, τα οποία είχαν ανεξάρτητη διοίκηση, διέκοψαν τη λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έλεγχο στα ταμεία του δήμου και των νομικών του προσώπων.

ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ!!!

... ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ
ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ
Απείχε από την ψηφοφορία ο Στ. Παναγούλης και τέθηκε εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισε ο Ν. Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ και (επίσης) τέθηκε εκτός ΚΟ ΑΝΕΛ. Στους 153 η κυβέρνησηΠαραιτήθηκε το πρωϊ από βουλευτής ο Γ. Σακελλαρίδης. 
Την απόφασή του να μην μετέχει στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι έως τώρα έκανε πολύ υπομονή και «πέτρα την καρδιά μου», ωστόσο δεν μπορεί να ψηφίσει τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ:Ο ΠΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Από την ίδια αυτή θέση, πριν από λίγες μέρες, και με αφορμή την υπόθεση των πλειστηριασμών, είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι με την συμφωνία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με την τρόικα, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έρμαια στα νύχια των «κορακιών», ο κ.Τσίπρας στην πορεία του προς τον μνημονιακό του κατήφορο, «το τερμάτισε»(EΔΩ).
Να, όμως, που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στην πολιτική, βασικό προσδιοριστικό της υποκρισίας, του ψεύδους και της δημαγωγίας είναι ότι ο πολιτικός πάτος δεν έχει πάτο. Εκεί που μοιάζει ότι η πολιτική απάτη έχει πιάσει πάτο, εκείνη βρίσκει τον τρόπο, «σκάβει» τον πάτο και ο κατήφορός της συνεχίζεται πιο κάτω κι από τον πάτο.

Κυριακή 22/11, Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου: Α.Ο.Πολυγύρου - Πιερικός


Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός για το 2014

Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός για το 2014, που περιλαμβάνει την πλήρη αποτύπωση όλων των παραμέτρων της δραστηριότητάς της:
Σε αυτή την έκθεση μπορείτε να δείτε αναλυτικά:
-όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των έργων, στις Σκουριές, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι
-την πολιτική και τις αρχές που διέπουν το έργο , σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνική ευθύνη και τους ανθρώπους 
-όλα τα στοιχεία σε σχέση με την «υπεραξία» που δημιουργεί η επένδυση στην εθνική και περιφερική οικονομία και ανάπτυξη
-τις διακρίσεις που πιστοποιούν την δέσμευση , για απόλυτη συνέπεια στην τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών, κανόνων και πρακτικών

Γ. Βαγιωνάς: Είναι επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην Ιερισσό

Ερώτηση κατατέθηκε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τον Βουλευτή Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Βαγιωνά Γεώργιο, με θέμα τα προβλήματα αστυνόμευσης στην ΒΑ Χαλκιδική.
Το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κύριε Υπουργέ,
Σας επισυνάπτω ανακοίνωση του Σωματείου Εργολάβων και Υπεργολάβων Βορειοανατολικής Χαλκιδικής Δήμου Αριστοτέλη.
Είναι γνωστά τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή «Σκουριών» λόγω της εξόρυξης Χρυσού.

Πολύγυρος - Όλυνθος - Γαλάτιστα - Ορμύλια: ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2,5 ΕΩΣ 5 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Με ιδιαίτερη χαρά αγκάλιασαν τα νήπια της πόλης του Πολυγύρου την τριήμερη έκθεση βιβλίου για παιδιά 2,5 – 5 ετών, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 από το Μορφωτικό –Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία Πολυγύρου, Ολύνθου και Ορμύλιας.
Τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους ξεφύλλισαν βιβλία, άκουσαν όμορφες ιστορίες και γνώρισαν τους ήρωές τους ταξιδεύοντας σε έναν κόσμο γνώσης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας ενώ την Κυριακή το πρωί διασκέδασαν με κουκλοθέατρο από τη Λίλα Στογιάννη.
Η Πρόεδρος του Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, με την επιτυχημένη λήξη της πρώτης φάσης των δράσεων αυτών ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίησή της και ιδιαίτερα τις βρεφονηπιοκόμους των παιδικών σταθμών του Δ.Δ. Πολυγύρου, τη νηπιαγωγό Θεανώ Βασιλειάδου και τη δασκάλα Ρούλα Τζιβόγλου-Ντίρλη.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τους λειτουργικούς υποβιβασμούς των 6 σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής
Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», με την οποία ζητείται να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τους λειτουργικούς υποβιβασμούς των 6 σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής.