Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Στιγμές σκληρών διαπραγματεύσεων

20 χρόνια παρουσίας της Χαλκιδικής στην έκθεση Philoxenia

Για 20η συνεχόμενη χρονιά η Χαλκιδική συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της HELEXPO - ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής οργάνωσε και φέτος με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της Χαλκιδικής στην συγκεκριμένη έκθεση με ένα περίπτερο 20 τ.μ. παρουσιάζοντας τόσο την τουριστική της υποδομή όσο και την γαστρονομία της αφιερώνοντας την φετινή συμμετοχή στο ελαιόλαδο και την ελιά.
Την συμμετοχή της Χαλκιδικής υποστήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Δήμων, Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη.

ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την μεγάλη εντός έδρας νίκη με 74-72 επι της Καστοριάς συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής, απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό και έκανε σημαντικό άλμα στη βαθμολογία. Οι αθλητές μας έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα μέχρι τώρα(13-2 5') αλλά στη συνέχεια δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση αλλά κρατούσαν προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι εκτός από μια φορά (52-54 στο 29'). Στη τελευταία περίοδο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και φτάσαμε σε ένα δραματικό φινάλε όπου ένα κλέψιμο του Φλιάτη Ι. στο 30''(74-72) και ένα άστοχο τρίποντο σε νεκρό χρόνο μας έδωσαν τη νίκη με 74-72. 
Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας την μεθεπόμενη Κυριακή 28/11(17.00) στην Αρναία τον Ιωνικό Ιωνίας, αφού θα κάνουμε το ρεπό μας. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Σκάκι για παιδιά στο Δήμο Σιθωνίας

Μαθήματα σκάκι θα υλοποιήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας, προκειμένου να προσφέρει δημιουργική διέξοδο στα μικρά παιδιά.
Η έναρξη των μαθημάτων και οι εγγραφές ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤ. ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΑΡΘΕΝΩΝ»: 
15:00 - 16:00 (τμήμα αρχαρίων)
16:00 – 17:30 (τμήμα προχωρημένων)
ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ – ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ: 18:30 – 19:30 (τμήμα αρχαρίων)
19:30 – 21:00 (τμήμα προχωρημένων)

ΚΕΔΕ και Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης για το προσφυγικό

Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, όπου αντιπρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος.
Η επίκαιρη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των υπουργείων Εξωτερικών/Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Εσωτερικών / υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου – Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, POLIS 2015.

Απόλλων Αρναίας – Νέος Π.Ο.Ν. Καλλικράτειας 1-2 (A΄ Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής)