Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΦΑΤΣΕΑΣ !...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων.

Α΄ Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, Απόλλων Αρναίας – Αετός Βαρβάρας 1-1

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ: Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΕΑΣ

Αγάπη, εκτίμηση, κανόνες και επικοινωνία αποτελούν τη βάση για να μπορέσει ο γονιός να χτίσει γερά θεμέλια ανάπτυξης στο παιδί.  Είναι τα εφόδια που ο γονιός θα προσφέρει στο παιδί του για να μπορέσει να μεγαλώσει και να γίνει ενήλικας.
·         Το να είσαι γονιός είναι τέχνη και τέχνη σημαίνει δημιουργία, απόλαυση, πληρότητα, επιλογή, ταλέντο και γνώση.
·         Είναι ένα ρόλος που φέρει συναισθήματα, προκλήσεις  και ευθύνες.
Ο γονιός, στη πορεία αυτή, μπορεί να νοιώσει μόνος και να αρχίσει να αμφισβητεί το ρόλο του αλλά και τις μεθόδους διαπαιδαγώγησης που χρησιμοποιεί.  Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί που οι γονείς έχουν σε σχέση με τη ανατροφή των παιδιών τους θα συζητηθούν στο πλαίσιο μιας κλειστής ομάδας γονέων. Οι ομάδες γονέων δεν απευθύνονται μόνο στους γονείς που πιστεύουν ότι οι σχέσεις με τα παιδιά είναι δυσλειτουργικές αλλά και σε γονείς που επιθυμούν να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς ώστε να μάθουν να απολαμβάνουν το ρόλο τους χωρίς να διακατέχονται από διαρκές άγχος, φόβο και ενοχές ότι δεν είναι οι «τέλειοι» γονείς.

Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για παιδιά: Το μουσείο των συναισθημάτων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 
Η καλλιέργεια της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων από μικρή ηλικία βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και το χτίσιμο υγιών διαπροσωπικών σχέσεων. Για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης η εξοικείωση με το δημιουργικό παιχνίδι.
Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τα συναισθήματα τους και τις βαθύτερες ανησυχίες τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τα χαρίσματα τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους εξασκούνται στο να συνυπάρχουν μέσα σε μια ομάδα χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας.
Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται μια φορά το δεκαπενθήμερο ενώ για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ως τις 5 Νοεμβρίου.