Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Αυτός δεν κατάλαβε ότι με τις υπογραφές του έχει πλέον μόνο το κλειδί της αποθηκούλας!


Η ''ΜΠΛΟΦΑ'' ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟ GREXIT ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΕΣΤΑΤΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Η ιστορία της συνθηκολόγησης Τσίπρα μπορεί να καταγραφεί και με το πως μια ''μπλόφα'' Σόϊμπλε μπορεί να τρομοκρατήσει και να λυγίσει όσους δεν είναι αποφασισμένοι.  
Στις 10 Ιούλη του 2015 , σύμφωνα με τον ''έγκριτο'' Guardian, στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόβλημα, ο Β. Σόϊμπλε απηύθυνε σε στενό κύκλο των κεντρικών παικτών της ευρωζώνης, μέσω e-mail, μια πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πρωθυπουργός ή πορτιέρης του Μαξίμου; Έχω μπερδευτεί...

Νομοσχέδιο για Αγροτικούς συνεταιρισμούς: Επιχείρηση κατακερματισμού –Εκποίηση αγροτικής περιουσίας –Αντιπερισπασμός στη θύελλα των επερχόμενων κινητοποιήσεων

Του Τάσου Κανταρά*
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου, παρουσία και του προσφάτως αφιχθέντα στη παρέα της νεομνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα υφυπουργού κ. Μ. Μπόλαρη, ο οποίος επιπροσθέτως κουβαλάει και την Πασοκική τεχνογνωσία, παρουσίασε άρον-άρον και ελάχιστες μέρες πριν το βαρύ αγροτικό πακέτο, το νέο Σχέδιο Νόμου για τους Συνεταιρισμούς. Σχέδιο που αποτελεί ένα μίγμα των δύο προηγηθέντων νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (Ανωμερίτη 2810/2000 και Σκανδαλίδη 4015/2011), του Κόμματος δηλαδή που μαζί με την Ν.Δ, έβαλε την ταφόπλακα στο συνεταιριστικό αγροτικό τοπίο. Το προωθούμενο Σ/Ν, αν και υποτίθεται έρχεται να επουλώσει παλιές πληγές των συνεταιριστικών οργανώσεων, ούτε αυτό αντιμετωπίζει, ούτε εξασφαλίζει την δυναμική για ένα νέο ξεκίνημα στον τομέα του συνεργατισμού. Εξάλλου κρίσιμα άρθρα του Σ/Ν, υπήρχαν στους δύο προηγούμενους νόμους και σε καμία περίπτωση, δέκα πέντε χρόνια εφαρμογής τους, δεν ανέκοψαν τον εκφυλισμό του υπάρχοντος συνεταιριστικού κινήματος. Το επιβεβαιώνει εξάλλου και η ίδια η τοποθέτηση του κ. Αποστόλου.

Βράβευση Δ.Σ. Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής

Πρόσφατα η Α΄τάξη του Σχολείου Παλαιοχωρίου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Σαββοπούλου Μαρία, βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το έργο eTwinning με τίτλο "Let's put our hands together", στο οποίο συμμετείχε σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από 15 ευρωπαϊκές χώρες. 
Η δουλειά των παιδιών είναι αναρτημένη στο παρακάτω ιστολόγιο.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.