Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού! Όπως λέμε ...ΟΧΙ στα μνημόνια !!!


Ο mister της πενταροδεκάρας ... αυτή και η αξία του!


Συνάντηση Τσίπρα στο Μαξίμου με γυναίκες της SOS Χαλκιδικής

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα γυναίκες - μέλη αντιπροσωπείας του SOS Χαλκιδική για τις Σκουριές.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και της μεταλλουργίας, δεν έχει διαφοροποιηθεί.
"Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι παρά το πολιτικό κόστος που έχουμε υποστεί", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προς εναπομείναντες χλιμίτζουρες

Είχαν υποσχεθεί πολλά, έπραξαν ακριβώς τα αντίθετα των υποσχεθέντων! 
Ανδρείκελα μας εξουσιάζουν δεν περιμένει κανείς και τίποτα περισσότερο!
Σήμερα και με την λήψη της ειδοποίησης για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ (γαμάτο χαράτσι) θα ήθελα να παροτρύνω τους εναπομείναντες χλιμίτζουρες οι οποίοι στο παρελθόν μάζευαν 30ευρα για δικαστική προσφυγή για το τότε "χαράτσι",  να ξανακάνουν το ίδιο: Να χρησιμοποιούν και πάλι, όπως στο παρελθόν, αίθουσα του Δημαρχείου και να συγκεντρώνουν 30ευρα για προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Η κ. ΜΕΡΚΕΛ ;

Του Θωμά Καπλάνη*
Καμιά φορά σκέφτομαι αυτό που είχε πει η κ. Μέρκελ προεκλογικά: «Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης». Βλέποντας αυτά που συμβαίνουν από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά στην πατρίδα μας δεν μου μένει καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς εννοούσε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφορτώθηκε τους «ενοχλητικούς» Λαφαζανικούς οι οποίοι δεν κατάφεραν καν να μπουν στη Βουλή. Η κοινοβουλευτική του ομάδα ομογενοποιήθηκε (αν και όχι απόλυτα) και όλοι πια γνωρίζουν τι τους περιμένει αν αρχίσουν να διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις και τη γραμμή που χαράσσει το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ΑΝΕΛ είναι και αυτοί εκεί για να υπάρχει η πολυπόθητη κυβερνητική πλειοψηφία.
Από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε σπαράσσονται από υπόγειες «εμφύλιες» διαμάχες είτε ψάχνουν τρόπο να επιβιώσουν σε ένα πολιτικό σκηνικό που μοιάζει με κινούμενη άμμο.
Και βέβαια μια κοινωνία που αφού εξαφάνισε το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ

Ομάδα δημιουργικής έκφρασης για παιδιά: Το μουσείο των συναισθημάτων

Η καλλιέργεια της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων από μικρή ηλικία βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και το χτίσιμο υγιών διαπροσωπικών σχέσεων. Για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης η εξοικείωση με το δημιουργικό παιχνίδι.
Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τα συναισθήματα τους και τις βαθύτερες ανησυχίες τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τα χαρίσματα τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους εξασκούνται στο να συνυπάρχουν μέσα σε μια ομάδα χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας.
Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται μια φορά το δεκαπενθήμερο ενώ για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ως τις 5 Νοεμβρίου. Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ που μπορεί να δοθεί σε δύο δόσεις ενώ απαραίτητη είναι η κατοχύρωση της θέσης γίνεται με κατάθεση προκαταβολής των 15 ευρώ η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να τερματίσει νωρίτερα τη συμμετοχή του στην ομάδα.

Είμαστε σπουδαίος λαός