Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Το φωτογράφο, παρακαλώ!


KKE: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα νέα μέτρα.
Η ανακοίνωση: 
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αποτελεί μόνο το 30% των συνολικών προαπαιτούμενων, η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, τα νέα χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους, ΕΒΕ και αγρότες και η πρωτοφανής σε βαναυσότητα και σκληρότητα

Ιγγλέζη: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται εναλλακτικό πρόγραμμα - «απάντηση» στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολικά ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, σε αντιστάθμιση των μέτρων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
Το πρόγραμμα θα αφορά τους αγροτοκτηνοτρόφους και η Χαλκιδική θα είναι ο πρώτος νομός που θα εφαρμοστεί, αποτελώντας έτσι "απάντηση" στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Το πόρισμα της επιτροπής των σοφών του #syriza

Φθινόπωρο

Στου Παπαλάμπρου την αυλή* ...χορεύει η Κατερίνα!

*Παραδοσιακό τραγούδι Πελοποννήσου
(Φωτογραφία από  http://sithonianews.blogspot.gr)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!! Πληροφορίες ...κα Ιγγλέζη ή σε κάθε άλλον μνημονιακό!


Πολύγυρος: Ιερά πανήγυρις Αγίου Δημητρίου


Το άκρον άωτον του συριζοταλιμπανισμού


Παρέμβαση αλληλεγγύης στη Χαλκιδική στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Την αλληλεγγύη στους κατοίκους της Χαλκιδικής οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά στην ερημοποίηση του τόπου τους εάν προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού ανέδειξαν η ελευθεριακή πρωτοβουλία της Χαλκίδας «Ουλαλούμ» και αλληλέγγυοι πολίτες.
Το βράδυ της Τετάρτης, 14 Οκτωβρίου ανάρτησαν πανό στην αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου όταν τελείωσε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η παλιόστρατα των Ρεβενικίων» το οποίο προβαλλόταν στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Η διαγραφή του χρέους διαγράφεται ή ανταλλάσσεται με νέα βαρβαρότητα

Του Παναγιώτη Μαυροειδή - ΠΑΝΤΙΕΡΑ
Μέχρι πρότινος περίσσευαν οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή (του μεγαλύτερου μέρους) του χρέους. Στο εξής οι επιτρεπτές λέξεις είναι επιμήκυνση, ανασχεδιασμός, αναδιάρθρωση και άλλα παρόμοια. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει αποκλείσει ρητά την ονομαστική διαγραφή μέρους του χρέους. Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ντάισελμπλουμ ανέφερε πρόσφατα πως ένα καλό μέτρο για την «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους θα ήταν να τεθεί όριο στο ετήσιο ποσό αποπληρωμής, στο 15%,του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει αιμοδοσία 27 δις το χρόνο!
Αρκετά συχνά, δηλώσεις παραγόντων του ΔΝΤ παρουσιάζουν μια άλλη προσέγγιση. Πρόσφατα ο επικεφαλής οικονομολόγος του, Ολιβιέ Μπλανσάρ, τόνισε πως οι υπολογισμοί που έχει κάνει το ΔΝΤ κατατείνουν στο συμπέρασμα πως είναι αναγκαία μια μείωση του χρέους της Ελλάδας, είτε μέσω κουρέματος, είτε αλλαγής στο χρόνο αποπληρωμής.

Tiverious στον Πολύγυρο (22/10)


Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/10/2015) από γυναίκες έξω από τα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός στην Αθήνα .
Κυριάρχησαν και συνθήματα όπως "Θέλετε δε θέλετε θα πάτε Καναδά, ν΄αφήσετε ελεύθερα όλα τα βουνά", "Μέσα απ τα γραφείο μολύνετε ζωές, κάτω τα χέρια από τις Σκουριές" και "Τόσες παραβάσεις είναι αρκετές, να βάλουμε λουκέτο τώρα στις Σκουριές".

Μεγάλη η συγκέντρωση φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσφορά των κατοίκων του Δήμου Πολυγύρου κατά τη συγκέντρωση φαρμάκων, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής.
Από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 φορείς, σύλλογοι, σωματεία, σχολεία και μεμονωμένοι πολίτες κάθε ηλικίας έσπευσαν να συνδράμουν με τη διάθεση φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών του Κόσμου.

Cafe bar CORCO στον Πολύγυρο, 24/10


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για τα τραγικά αδιέξοδα στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ*
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Για τα τραγικά αδιέξοδα στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
Ένας μήνας έκλεισε από την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς και δυστυχώς η έναρξη αυτή δεν αφορά την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Ήδη φορείς γονέων και εργαζομένων είναι σε απόγνωση και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την άμεση επίλυση των προβλημάτων της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Πολλά Ειδικά Σχολεία, σε α/θμια και β/θμια εκπαίδευση είναι κλειστά και τα υπόλοιπα που άνοιξαν υπολειτουργούν καθώς είναι υποστελεχωμένα από εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Α΄ κατηγορία Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, Απόλλων Αρναίας – Τορωναίος Συκιάς 1-1


ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Θα αποφύγουμε την «έκρηξη» στην τοπική κοινωνία ;

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικότερα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αριστοτέλη, αποτέλεσε την αιτία διχασμού της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας των ενεργειών και των παραλείψεων της κεντρικής διοίκησης στο χειρισμό του εν λόγω θέματος (π.χ. έλλειψη διαβούλευσης, παρουσία ΜΑΤ στην περιοχή κ.α.), προκλήθηκε ένταση στην τοπική κοινωνία, η οποία ένταση έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία εκρηκτική κατάσταση που τροφοδοτείται περαιτέρω από τη στάση και τη συμπεριφορά των πολιτικών της κεντρικής διοίκησης, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η περιοχή μοιάζει με πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, με συνέπεια να είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, μεταξύ των κατοίκων που διαφωνούν με την υλοποίηση της επένδυσης και των κατοίκων που συμφωνούν.