Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΜΙΜΗΤΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση διατηρεί τον δημευτικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ περιέλουζε με κάθε είδους κοσμητικά επίθετα ως αντιπολίτευση, εμπαίζει και από πάνω τον ελληνικό λαό. Αμίμητος ο Τρύφων Αλεξιάδης, αρμόδιος υπουργός, έφτασε να πει επί λέξει στις προγραμματικές: ''Θα διατηρήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι πολιτική επιλογή μας. Είναι, όμως, πολιτική αναγκαιότητα''! Έχουμε ακούσει πολιτικές μπαρούφες αλλά μπαρούφα σαν αυτή διεκδικεί σίγουρα ειδικό βραβείο ''πολιτικού τσαρλατανισμού''! Χαλάλι του! (ΙΣΚΡΑ)

ΠΙΟ ΚΥΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ

Όσο πιο βαθιά ακολουθεί η κυβέρνηση τις μνημονιακές προδιαγραφές, όσο πιο αποκρουστικά γίνονται τα μέτρα της και όσο πιο αδιέξοδη γίνεται η πορεία της και η πορεία του τόπου, τόσο τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι κυβερνητικοί βουλευτές, θα καταφεύγουν όλο πιο κυνικά και αδίστακτα στη δημαγωγία, στην κενόλογη αριστερή φρασεολογία, στον πιο φτηνό λαϊκισμό και στον αμοραλισμό του ψεύδους και της παραποίησης. Σε λίγο η τακτική ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ να ωχριούν. Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της αρνητικής πορείας του επαναλαμβάνεται με το ΣΥΡΙΖΑ σε χρόνο μηδέν και με τον πλέον άσχημο τρόπο.

ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ         
Του  ΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ - ΙΣΚΡΑ
Η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή ήταν πολύ αποκαλυπτική τόσο για τις σκληρές μέρες που περιμένουν τον ελληνικό λαό τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και μήνες, όσο και για την προφανή αδυναμία του συνόλου των πολιτικών κομμάτων να δώσουν οποιαδήποτε, έστω θολή ελπίδα- ή επίφαση ελπίδας- στους πολίτες.  
Από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών που θα διαχειριστούν τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά θέματα, αναδύεται με σαφήνεια το σκηνικό της επόμενης περιόδου:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγγέλλει τη λειτουργία σχολής βυζαντινής μουσικής και της βυζαντινής και παραδοσιακής χορωδίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενταγμένη στους στόχους του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου, για παροχή ποιοτικής μουσικής παιδείας και ανάδειξης του ελληνικού μουσικού πολιτισμού.
Η βυζαντινή μουσική αποτελεί έκφανση του ελληνικού πολιτισμού και του βυζαντινού εκκλησιαστικού πνεύματος. Ο θαυμαστός αυτός μουσικός πολιτισμός έγινε η τελειότερη δυνατή έκφραση λατρείας και δοξολογίας του Θεού αλλά και εξύμνησης του ανθρώπινου β’ιου. Μετά από μια λαμπρή υπερχιλιόχρονη ιστορία έφτασε ως τις μέρες μας ως εξελιγμένη και καλοφτιαγμένη από τους έλληνες βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς δασκάλους, πρωτοψάλτες και λαμπαδαρίους, λόγιους μαΐστορες και συνθέτες.

Ανακοίνωση του Σωματείου Επαγγελματιών Ουρανούπολης

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 299/2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Καταστατική θέση του Σωματείου Επαγγελματιών Ουρανούπολης από την ίδρυσή του το 1999 μέχρι και σήμερα, είναι η προστασία των συμφερόντων των μελών του που δραστηριοποιούνται και ζούνε σε μια περιοχή μοναδική εξαιτίας και της ποιότητας του φυσικού της περιβάλλοντος.
ΕΠΕΙΔΗ το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ προτείνει να μη γίνει αποδεκτή η επένδυση διότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στους υδατικούς πόρους(από τους οποίους υδροδοτούμαστε) και στη ποιότητα του αέρα.
ΕΠΕΙΔΗ το Τ.Ε.Ε (τμήμα κεντρικής Μακεδονίας) κατέθεσε τις απόψεις του στις 13/4/2011 και αντιτίθεται στην επένδυση και δε την κάνει αποδεκτή, διότι το μοντέλο ανάπτυξης που προδιαγράφεται ακυρώνει οποιαδήποτε δυνατότητα συνύπαρξης με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν τη περιοχή.

Συλλήψεις για ναρκωτικά από το Τ.Α. Πολυγύρου

Συνελήφθη 54χρονος άνδρας ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση και την καλλιέργεια κάνναβης
Σε περιοχή με πυκνή βλάστηση καθώς και στην οικία του εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 18 δενδρύλλια κάνναβης
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους σχεδόν 1 κιλού
Η αιφνιδιαστική και συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Μεγάλης Παναγιάς, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 54χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Χαλκιδικής για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες ( 07 - 1 0-2015) το μεσημέρι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του, αλλά και σε παρακείμενο χώρο που χρησιμοποιούσε ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις καταστροφές, εξαιτίας δυνατής βροχόπτωσης, στον Δήμο Κασσάνδρας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέμα: Καταστροφές, εξαιτίας δυνατής βροχόπτωσης, στον Δήμο Κασσάνδρας της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Η δυνατή βροχόπτωση, που έπληξε την Τρίτη 22.09.2015 και τον Δήμο Κασσάνδρας, της Π.Ε. Χαλκιδικής, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν, γι’ ακόμη μια φορά, σοβαρά προβλήματα και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
Συγκεκριμένα, η νότια χερσόνησος της Κασσάνδρας έμεινε αποκλεισμένη, με την κυκλοφορία των οχημάτων να είναι αδύνατη, καθώς τα δύο ρέματα που διασχίζουν τον επαρχιακό δρόμο Ν. Φώκαιας - Αθύτου και τον επαρχιακό δρόμο Κασσάνδρας – Σάνη, υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να είναι αδιαπέραστα εξαιτίας του όγκου του νερού.

Από τον Αριστοτέλη στη γαστρονομία, η Χαλκιδική έχει δυναμική παρουσία στην Ιταλία - Ειδικό βραβείο στη Χαλκιδική από την Επιτροπή UNESCO!

Στις 18-20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Πάδοβα της Ιταλίας η παγκόσμια έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού της UNESCO (World Heritage Tourism Expo 2015), το οποίο παρακολούθησαν 20.000 άτομα.
 Στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 19 Σεπτεμβρίου, η Χαλκιδική τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την προσωπικότητα του Αριστοτέλη από την Επιτροπή της UNESCO. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού στην Ιταλία, κ Ελένη Σαρηκώστα.  Παράλληλα σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό περιοδικό LA AGENZIA DI VIAGGI,  το κυριότερο περιοδικό που απευθύνεται σε γραφεία ταξιδιών, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ιταλία,  πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση για τη Χαλκιδική και τον Αριστοτέλη.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Πως θα πορευτεί από τώρα και στο εξής η επένδυση; Με ΜΑΤ και ΣτΕ ή με διάλογο και συνεννόηση;

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κος Σκουρλέτης δήλωσε σχετικά με τις Σκουριές τα εξής : «Η κυβέρνηση έχει εντολή να προστατεύει το περιβάλλον, να προστατεύει τους εργαζόμενους, τους πολίτες εκείνης της περιοχής και να υπερασπίζεται τη νομιμότητα. Έτσι θα κινηθούμε από ‘δω και μπρος.»
Στο πλαίσιο της ίδιας λογικής, ο ίδιος υπουργός είχε αποφασίσει στις 19 Αυγούστου, μία ημέρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών, να ανακαλέσει τις άδειες υλοποίησης των τεχνικών μελετών των μεταλλείων, γεγονός που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο των μεταλλείων και τη διαθεσιμότητα 2000 εργαζομένων σε αυτά.

Για τη (μη) συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θεσσαλονίκη, 8/10/15
Μετά τη δημόσια καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και το διάλογο που πυροδότησε, νιώθουμε πλέον υποχρεωμένοι/ες να εξηγήσουμε κι εμείς δημόσια το σκεπτικό της στάσης μας. Μέχρι τώρα δεν το είχαμε κάνει, γιατί στόχος μας δεν ήταν να δημιουργήσουμε συνθήκες δημόσιας πολεμικής αντιπαράθεσης στο αντιρατσιστικό κίνημα. Πιστεύουμε άλλωστε ότι τα δελτία τύπου και τα ΜΜΕ δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Ούτε και τώρα άλλωστε σκοπεύουμε να ανταπαντήσουμε σε όλα όσα καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα ειπώθηκαν. Οφείλουμε όμως να περιγράψουμε πώς συζητά και λειτουργεί η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία και πώς οργανώνεται το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, ώστε όσοι και όσες συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση, να γνωρίζουν τι ακριβώς αποφασίστηκε, από ποιους, πώς και γιατί.