Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Αγρότες – κτηνοτρόφοι και πάλι στους δρόμους

Του Δημήτρη Καμπούρη*
Σε αναβρασμό βρίσκονται και πάλι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Μετά τις περιστασιακές προεκλογικές κινητοποιήσεις οργανώνονται και ετοιμάζονται για νέες πιο δυναμικές και μαζικές. Τη Δευτέρα συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων) στην Πρέβεζα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάζουν οι σύλλογοι των αγροτών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι οργανωμένες αντιδράσεις.
Περιφερειακές, ανά νομό, κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δ.Σ. της ΠΕΚ καταρχάς και στη συνέχεια δυναμικά περιφερειακά συλλαλητήρια από κοινού με τους αγρότες. Σε κοινή σύσκεψη των φορέων των αγροτοκτηνοτρόφων που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα (ΠΕΚ, ΣΕΚ, ΠΕΝΑ, Συντονιστικό αγροτών) θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων και ίσως κοινή συντονιστική επιτροπή αγώνα.

«Είμαστε κάθε λέξη από το μνημόνιο»...

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που είχε προκύψει από τις εκλογές του Γενάρη, είχε διαβεβαιώσει για την αμετάκλητη -όπως έλεγε- απόφασή του να τιμήσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. «Ο λαός- είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας- δεν αντέχει άλλη ματαίωση και απογοήτευση μετά από 5 χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης»... Το τι συνέβη στη συνέχεια είναι γνωστό. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας είχε πει κάτι ακόμα: «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού. Το τι συνέβη στη συνέχεια, επίσης είναι γνωστό.

Θολό τοπίο η επέκταση του «Πόρτο Καρράς»

Μπορεί μια νομοθετική ρύθμιση να «αναστήσει» οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν πριν από 40 έτη και, μέσω αυτών, να επαναφέρει σε ισχύ τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης που έχει «λήξει» εδώ και 30 χρόνια; Ισως όλο αυτό να ακούγεται περίπλοκο, αλλά είναι το κύριο ζητούμενο στην υπόθεση του τουριστικού χωριού του Πόρτο Καρράς. Το τελευταίο επεισόδιο είχε γραφτεί το 2013: Οταν η Πολεοδομία Πολυγύρου ανακάλεσε την οικοδομική άδεια που είχε εκδώσει το 2010 και η οποία αφορούσε την ανέγερση «516 οικίσκων πολυτελείας με υπόγειο και πισίνα» σε τμήμα της έκτασης του Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η ώρα της νομιμότητας . . . Ώρα για μία νέα αφετηρία.

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Η τήρηση της νομιμότητας αποτέλεσε σημαία του υπουργού ΠΑΠΕΝ κου Σκουρλέτη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Επικαλούμενος της νομιμότητα και τη διασφάλιση του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος εξέδωσε την επίμαχη απόφαση στις 19 Αυγούστου, με την οποία ανακλήθηκαν οι άδειες υλοποίησης των τεχνικών μελετών του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη ΒΑ Χαλκιδική. Η εν λόγω απόφαση του υπουργού ΠΑΠΕΝ κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 15 Σεπτεμβρίου και με την υπ’ αριθμ. 299/2015 απόφασή του, που δημοσιοποιήθηκε στις 02/10/2015, κατέστη προσωρινά ανακλητή, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του ΣτΕ επί της προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός, η οποία εκδικάστηκε στις 2 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση της Eldorado Gold...

 ...σχετικά με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, με την οποία αναστέλλεται η απόφαση ΥΠΑΠΕΝ & Επιθεώρησης Μεταλλείων για «πάγωμα» των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.
H Eldorado Gold είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ανώτατο όργανο στην Ελλάδα, σχετικά με τη διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα - έχει εκδώσει, με την υπ’ αριθμ. 299/2015 απόφαση, διαταγή ασφαλιστικών μέτρων υπέρ του Εργατικού Κέντρου της Χαλκιδικής και των Εργατικών Σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε - θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα.

Ανοιχτή επιστολή προς τους υπ. αρχηγούς της Ν.Δ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:
Α) ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Β) ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Κ.ΕΦ.Ε) ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ένα οργανωμένο και συντεταγμένο κόμμα όπως ισχυρίζεται ότι είναι η Ν.Δ. και φτάνει στην κορυφαία διαδικασία εκλογής αρχηγού και μάλιστα από τη βάση, πρέπει αν μη τι άλλο, να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για να έχει το πιο καλό αποτέλεσμα στο τέλος αυτής της διαδικασίας εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει το στοίχημα με την κοινωνία.

Δωρεάν προληπτικός Καρδιαγγειακός Έλεγχος στο Κ.Α.Π.Η. Ορμύλιας

Μετά την πραγματοποίηση του δωρεάν καρδιαγγειακού ελέγχου στο Κ.Α.Π.Η. Πολυγύρου το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» οργανώνει ανάλογη δράση στο ΚΑΠΗ Ορμύλιας την Τρίτη  13 Οκτωβρίου 2015.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει έλεγχο Λιπιδαιμικού Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας. Την εξέταση θα πραγματοποιήσει η ιατρός, κ. Μαρία Παπακώστα.
Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί ενώ μοναδική προϋπόθεση για την διενέργεια του ελέγχου είναι να μην έχει γίνει κατανάλωση τροφής 12 ώρες πριν την αιμοληψία.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 23710 23086

Νέο ωράριο λειτουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου… με δράσεις φιλαναγνωσίας για τους μικρούς μας φίλους

Από σήμερα (Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015) η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου θα λειτουργεί με νέο ωράριο λειτουργίας. Από Δευτέρα έως Παρασκευή η Δ.Β.Π. θα είναι ανοιχτή το διάστημα 10:00 – 12:00 και 14:00 – 20:00 ενώ κάθε Τετάρτη 17:30 – 18:30, θα πραγματοποιούνται δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές της Α, Β, και Γ τάξης του Δημοτικού.
Θα «ταξιδεύουμε με ένα παιδικό βιβλίο» κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
14/10, 21/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12 και 16/12. Μετά το ταξίδι με οδηγό το βιβλίο τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Δήμος Αριστοτέλη: Πραγματοποίηση άσκησης «Παρμενίων 2015» - Δοκιμαστική ήχηση σειρήνας

Ενημερώνουμε τους Δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού, στο πλαίσιο άσκησης «Παρμενίων 2015», αύριο Τρίτη 06-10-2015, θα πραγματοποιηθεί άσκηση δοκιμαστικής ήχησης της ηλεκτροκίνητης σειρήνας που βρίσκεται στο κτίριο του Δημαρχείου Ιερισσού, ως εξής:

Ν. Μαρμαράς: Φθινοπωρινή ημερίδα στίβου

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Α΄ κατηγορία Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής, Απόλλων Αρναίας-Ερμής Ποτίδαιας 3-4


Διάκριση της Ελληνικός Χρυσός στο διαγωνισμό HR Awards - Βέλτιστες πρακτικές και στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού

Ιδιαίτερες διακρίσεις για την πολιτική της και τις πρακτικές της στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, έλαβε η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. που τιμήθηκε, στην διάρκεια τελετής απονομής των βραβείων HR Awards που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, παρουσία αρκετών και σημαντικών εταιρειών και Οργανισμών.
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην Κριτική Επιτροπή στην οποία προέδρευε ο διεθνούς φήμης καθηγητής και Management Guru κ. Richard Boyatzis στελεχωμένος από καταξιωμένους καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δημοσίου προσδίδοντας το απαραίτητο κύρος στην αξιολόγηση των συμμετεχόντων εταιρειών.