Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Πόση ξεφτίλα να αντέξει αυτός ο τόπος;

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η «ΑΥΓΗ»!

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΝΩ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
 Μια πραγματική κοσμογονία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ε.Ε. αν και περνάει απαρατήρητη λόγω της συνωμοσίας σιωπής του τρομοκρατημένου αστικού Τύπου. Ευτυχώς υπάρχει και η «ΑΥΓΗ» για να φέρει στο φως αυτή την αθόρυβη επανάσταση και να αναστυλώσει την ελπίδα της χειμάζουσας, μνημονιακής Ελλάδας.
«Αλλάζουν οι διεθνείς συσχετισμοί υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», μας πληροφορεί το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας. «Για πρώτη φορά το ΔΝΤ παραδέχεται τόσο κατηγορηματικά ότι η συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν λάθος- θέση που παγίως εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ», επεξηγεί, προσθέτοντας με νόημα ότι «παρόμοια στάση με εκείνη του ΔΝΤ κρατούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες». Τρέμετε Μέρκελ και Σόιμπλε! Με την ισχυρή στήριξη των Αμερικανών φίλων μας και της κυρίας Λαγκάρντ, είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα η «απομείωση του χρέους» θα γίνει πραγματικότητα!

Το ΣτΕ αναστέλλει προσωρινά την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.
Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, διατάσσει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του κ. Σκουρλέτη, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής, που συζητήθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια του ΣτΕ (αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο).

Πρώτη μετεκλογική παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη

Η Λαϊκή Ενότητα, στα πλαίσια των μετεκλογικών πολιτικών παρεμβάσεών της στη Θεσσαλονίκη, θα συναντηθεί με εργαζόμενους και φορείς δημόσιων επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας που εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου,  αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, θα συναντηθεί με τα σωματεία των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Το αεροδρόμιο αποτελεί το μοναδικό διεθνή αερολιμένα της Κεντρικής Μακεδονίας και ξεπουλήθηκε έναντι ευτελούς τιμήματος σε γερμανικά συμφέροντα με την πρώτη πράξη εφαρμογής του 3ου Μνημονίου,  μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια.

Κατάληψη στα γραφεία της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ» στη Θεσσαλονίκη για τις Σκουριές

Τα γραφεία της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα κατέλαβαν συμβολικά σήμερα το πρωί μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στα επιχειρηματικά σχέδια για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
 H ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης
«Στην ΒΑ Χαλκιδική ο πολύχρονος αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που πήρε χαρακτηριστικά τοπικής εξέγερσης των αγωνιζόμενων κατά των δυνάμεων καταστολής αλλά και κατά των τοπικών αρχών , ανέδειξε σε όλη την έκταση το ζήτημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά και τη δύναμη της αντίστασης, όταν αυτή περνάει στα χέρια των πολιτών.

Μεταλλωρύχοι: «Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε»

Παράλληλες διαδηλώσεις σε Αθήνα, Σκουριές και Μαδεμοχώρια
Την μέρα που κρίνεται στο ΣτΕ το μέλλον των Μεταλλείων Κασσάνδρας, οι μεταλλωρύχοι, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δίνουν βροντερό παρών σε όλα τα μέτωπα ΥΠΕΡ των Μεταλλείων, ΥΠΕΡ της ανάπτυξης:
Στην Αθήνα μεταλλωρύχοι και εκατοντάδες κάτοικοι που ήρθαν τη νύχτα από την Χαλκιδική συγκεντρώθηκαν από τις έξι το πρωί, έξω από το ΣτΕ, με σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Μεταλλεία»,  στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση με ένα και μοναδικό αίτημα: Να ανοίξουν τα Μεταλλεία ΣΗΜΕΡΑ, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και η κοινωνία να βγει από το «πάγωμα».

Τέλος Οκτωβρίου η απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές


Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκε σήμερα η προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» κατά της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία έχει επιβληθεί αναστολή εργασιών σε ορισμένα τμήματα των ορυχείων της Χαλκιδικής ώστε να υλοποιηθεί η πρόβλεψη της σύμβασης που επιβάλλει την επί τόπου ημιβιομηχανική πιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την εξόρυξη.
Μεταλλωρύχοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρατώντας πανό τα οποία ανέγραφαν: «Βγάλτε έξω τους τρομοκράτες, βάλτε μέσα τους εργάτες».

Πρόληψη και αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων οργανώνει η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χαλκιδικής και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 10:00 στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα.
==Πότε καλούμε το ΕΚΑΒ;
==Πόσο ασφαλές είναι το σπίτι μας για τα παιδιά;
==Πότε είναι επικίνδυνο το καρούμπαλο –η πτώση του παιδιού
==Η αγκαλιά σκοτώνει! (;;;)
==Θηλασμός και αυτοκίνητο
==Παιδί και οδική ασφάλεια
==Τι κάνουμε στο έγκαυμα; Πότε πρέπει να ανησυχήσω;
==Τι κάνουμε σε μια αιμορραγία; Σε μια ρινορραγία;
==Απόφραξη αεραγωγού σε βρέφος, παιδί και ενήλικα.
==Τι χρειάζεται να έχω στο φαρμακείο του σπιτιού/ του αυτοκινήτου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου- Μικτό τμήμα Χαλκιδικής