Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχει κάποιος στην Αριστερά που να νιώθει την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση;

Μετά το Μνημόνιο Τσίπρα, την μετατροπή της Πρώτης Φορά Αριστερά σε σκυλάκι των ολιγαρχών και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε τζουτζέ της Γιάννας Αγγελοπούλου, κάποιοι αριστεροί μάλλον οφείλουν να δώσουν μερικές εξηγήσεις.
Παιδιά, αυτό είναι το νέο που φέρνει η Αριστερά και θα διώξει το παλιό;
Γιατί αυτό μοιάζει πιο παλιό και από το παλιό.
Δεν καταλαβαίνω πώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Του ΣΤΑΘΗ*
Το πρόβλημα δεν είναι τα αγγλικά του κ. Τσίπρα, αντιθέτως η πρόοδός του στην εκμάθηση αυτής της γλώσσας τα τελευταία χρόνια είναι αξιοθαύμαστη εν σχέσει με το εγγύς παρελθόν, όταν την κατείχε πολύ λιγότερο.
Ούτε είναι μεγάλο πρόβλημα τα όσα είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός - τι άλλα και πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να έχει πει σε έναν χώρο που πρυτανεύουν ή οι κοινοτοπίες ή, αντιθέτως, η ευρηματικότητα και το χιούμορ (διότι οι κρίσιμες αποφάσεις αλλού προετοιμάζονται, αλλού και λαμβάνονται). Τα σκηνικά αυτά είναι απλώς ένα σόου για επικοινωνιακή κατανάλωση απ’ τις μάζες, παραστάσεις άλλοτε με σοβαρά, άλλοτε με ευτράπελα και πάντα με συμβολισμούς, για να έχει και η προπαγάνδα (απ’ το βάθος) να λέει. Και να διαμορφώνει την κοινή γνώμη.

“ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΣΙΠΡΑ

 Με συγκαταβατικό πνεύμα, ειρωνικά μειδιάματα και πικρόχολα σχόλια συνοδεύτηκε η εικόνα του Τσίπρα στο Ίδρυμα Μπίλ Κλίντον, σύμφωνα με σχόλια των ξένων και ελληνικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Αλ. Τσίπρας, μάλλον, αυτογελοιοποιήθηκε, προσπαθώντας άτεχνα και αμήχανα να παρουσιάσει το νέο του πρόσωπο, ως ο κατ' εξοχήν πρωθυπουργός των αμερικανών επενδυτών, που ξέρει καλά τι και πως να το κάνει για να τους προσελκύσει στη χώρα μας.

ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ!

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗ FYROM ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑ ISIS
Ενώ η κυβέρνηση θριαμβολογεί για ευνόητους προπαγανδιστικούς λόγους εσωτερικής κατανάλωσης σχετικά με τις "επιτυχίες" που σημειώνει στις ΗΠΑ και την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας όλως περιέργως ισχυρίζεται ότι δήθεν στις ΗΠΑ βρήκε πιο ευήκοα ώτα από την Ευρώπη, η Ελλάδα στην πραγματικότητα "τρώει πόρτα" εφ' όλης της ύλης από την αμερικάνικη ηγεσία.

Η Volkswagen, ο χρυσός στις Σκουριές και η σιωπή των αμνών

ΗΠΑ, 2015: Μια περιβαλλοντική ΜΚΟ παραγγέλλει από εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνιας τη διεξαγωγή έρευνας για τις εκπομπές ρύπων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σχετική με την τήρηση των περιβαλλοντικών ορίων για επικίνδυνους ρύπους. Η έρευνα εκτελείται και τα αποτελέσματά της αναδεικνύουν αυτό που στη συνέχεια έγινε γνωστό ως σκάνδαλο της Volkswagen.

Όλοι μπορούν...


Παλαιότεροι από το παλιό & απαίσια προκλητικοί!


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακού χορού για τη νέα χρονιά!!!!
Το πρώτο ραντεβού για τη νέα χρονιά έιναι για την Παρασκευή 2 Οκτωβριου και ώρα 21.30 στο Κέντρο Νεότητας.
Καλούμε τους υποψήφιους χορευτές μας ,όλων των ηλικιών ,να προσέλθουν την ημέρα αυτή ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των μαθημάτων.
Υπεύθυνος Διδασκαλίας : Αριστοτέλης Φλέσσας , Καθηγητής Φ.Α. με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία  Ν. Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ», δια του Διοικητικού του Συμβουλίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Αθλητικό Όμιλο Πολυγύρου, για την πρωτοβουλία του για το 1ο Τουρνουά Αγάπης, όπου χορήγησαν στο Σύλλογό μας τα έσοδα των Αγώνων της 26ης και 27ης Σεπτεμβρίου 2015, που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους παίκτες των ομάδων της Γαλάτιστας, του Στρατωνίου, του Πευκοχωρίου και του Πολυγύρου, που συμμετείχαν στο Τουρνουά Αγάπης και τους ευχόμαστε καλή αγωνιστική περίοδο.

Mεταλλευτική εταιρεία διέρρευσε 1 εκατ. λίτρα τοξικού κυανίου

Η καναδική Barrick Gold, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χρυσού του κόσμου, παραδέχθηκε ότι μόλυνε ποτάμι της Αργεντινής με 1 εκατομμύριο λίτρα τοξικού κυανίου
 Δυο ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για ποινικές ευθύνες, τόσο των στελεχών της εταιρείας όσο και των τοπικών αξιωματούχων που αδειοδότησαν τη δραστηριότητα. Παράλληλα, ειδικοί του ΟΗΕ έχουν πάρει δείγματα νερού από τα ποτάμια της περιοχής για ανάλυση.

Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική, κατεβαίνει στην Αθήνα

Με αφορμή την κρίσιμη εκδίκαση στο ΣτΕ (Παρασκευή 2 Οκτωβρίου), προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός ενάντια στην απόφαση ανάκλησης αδειών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, επισκεπτόμαστε  την Αθήνα.
Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ., θα βρισκόμαστε στο Ελληνικό για να στηρίξουμε ηθικά και υλικά τους πρόσφυγες. Δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή. Ξέρουμε τι σημαίνει ξεριζωμός - πολλά απ΄τα χωριά μας είναι προσφυγικά -. ξέρουμε τι σημαίνει κάποιος να καταστρέφει τον τόπο που ζούμε, ξέρουμε τι σημαίνει οι ζωές μας να γίνονται πιόνια σε παιχνίδια εξουσίας και κέρδους.
Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, στην πλατεία Συντάγματος από τις 7 μ.μ. θα πραγματοποιήσουμε, ενημερωτική παρέμβαση ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές παρεμβάσεις, συζητήσεις, μουσική και προβολή του ντοκιμαντέρ του Avi Lewis “This changes everything” που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Naomi Klein.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ

ΠΟΛΛΑ τα «σχέδια» της κυβέρνησης, των κυβερνήσεων γενικότερα, ειδικά εκείνα που αφορούν την «πάταξη της φοροδιαφυγής», δε λέω, έχουν φαντασία οι άνθρωποι, μόνο που όπως λέει και το τραγούδι, «δε φταίνε αυτοί, η φαντασία τους τα φταίει».
Το ….. «όνειρο» ΟΛΩΝ, είναι να «παταχθεί η φοροδιαφυγή», και όλο παίρνουν «μέτρα» οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις για να στριμώξουν (και καλά) τους φοροφυγάδες, μόνο που τα μέτρα που παίρνουν, αντί να πετύχουν την…. «πάταξη», έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, άσε που σφάζουν στην κυριολεξία εκείνους που δεν φοροδιαφεύγουν αφού τους φορτώνουν στην καμπούρα τους και άλλα οικονομικά βάρη.
Ρε αδέλφια, ΠΩΣ γίνεται αυτό το «κράτος», οι «κυβερνήσεις» του, να νομιμοποιούν με μέτρα τη φοροδιαφυγή, δε το καταλαβαίνω.

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού "Πολύγυρος"Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2015) του περιοδικού "Πολύγυρος".

Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ από τα γνωστά σημεία στον Πολύγυρο: 

Βιβλιοπωλείο Χατζηχρήστου, Εφημερίδες Θεοδώρου, Εφημερίδες Στεφανίδη, Υποδήματα Καστρέτσιου, Ραδιοφωνικός Σταθμός Πολυγύρου, καφέ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ.